[#31] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@Diabeł, post #29

Ale przynajmniej opłacać nie trzeba, żeby pograć, jak w przypadku tych śmieciowych gierek na PSN co rozdają niby za darmo (..)

Zaraz, zaraz, nie kombinuj. PS Plus opłacasz jak chcesz, jak nie chcesz, nie musisz - proste. Wprzypadku PS4 nie pograsz w multi w przypadku PS3 , w ogóle nie musisz mieć PSPlus. Ja kupuje plusa właśnie ze względu na gry . Pamiętaj - w ramach BONUSU dostajesz gry za darmo .
Naprawdę, teraz pojechałeś, firma daje coś czego wcale nie musi dawać, a ty to traktujesz jako wadę .

Widzisz i tu jest zaleta gier na konsole, nie podoba mi się gra pudełkowa , to sprzedaję i odzyskuje przynajmniej część kasy, w przypadku PC - lipa, kasa utopiona .

Dobrze, że są kraki.

A to jest kradzież, a o tym tu nie rozmawiamy .

Ogólnie, ceny gier są jakie są, każda z platform ma swoje wady i zalety , jednak cena gier na konsole nie jest wadą w sytuacji gdy możesz grę sprzedać ponownie .
[#32] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@trOLLO, post #31

A to jest kradzież, a o tym tu nie rozmawiamy .

Z moją, legalnie nabytą grą mogę robić co mi się żywnie podoba. Płytą rzucać we wrony czy nawet kopie zapasowe klepać jak tylko mam na to ochotę.

Zaraz, zaraz, nie kombinuj...Pamiętaj - w ramach BONUSU dostajesz gry za darmo .

Na tych steamach/gogach/originach dostaję hity(nie śmiecie jak na PSN) za darmo i nikt mi nie odcina do nich dostępu za to, że nie płacę. Mam je na wieczność, dopóki to wszystko nie zdechnie

Naprawdę, teraz pojechałeś, firma daje coś czego wcale nie musi dawać, a ty to traktujesz jako wadę

No to teraz naprawdę pojechałeś, to że np. operator komórkowy daje gratisowe minuty w ramach opłacania abonamentu to jest akt łaski?
[#33] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@Diabeł, post #32

No to teraz naprawdę pojechałeś, to że np. operator komórkowy daje gratisowe minuty w ramach opłacania abonamentu to jest akt łaski?

Jak przestaniesz placic abonament tez je bedziesz dostawac i miec do nich dostep ?
A te gry nigdy nie byly "dawane", od zawsze sa to gry, z ktorych mozesz korzystac tylko i wylacznie w ramach abonamentu. Nigdy inaczej to nazywane nie bylo...Najwyzej przez osoby, ktore nie maja o czyms pojecia i plota , bo im sie wydaje, ze je maja
Trollowac trzeba umiec...coz...

A swoja droga, potrafisz grac w Diablo 3 , The Crew czy Sim City na PC, legalnie, bez bycia always online ? Gratulacje, napisz mi jak to zrobic...

dyskusja bez sensu...Przypominam, ze watek jest po to by wymieniac sie tagami a nie dyskutowac o p******ach, z kims /np diabel/ kto nie siedzi w temacie i nie ma pojecia o nim.

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2015 12:26:59 przez michalmarek77
[#34] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@michalmarek77, post #1

Pomysł zacny z wymianą tagów ID. mam nadzieję, że mój jest już w stopce.
[#35] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@michalmarek77, post #33

Napisz jeszcze raz, po Polsku. Bo tego bełkotu bez ładu i składu się czytać nie da.
[#36] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@michalmarek77, post #33

Jednak się zmusiłem to odszyfrować Nie dość, że tracisz już kontakt z rzeczywistością. To wygadujesz bzdury o cenach i innych rzeczach o których przeczytałeś w jakimś brukowcu albo ci się przyśniły. Nie ma człowiek pojęcia o niczym, ale się rzuca. Zgroza.

bycia always

Do tego to wplatanie, nazw podpasek i innych dziwnych rzeczy w zdania, to już trochę.. dziwne.

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2015 13:03:53 przez Diabeł
[#37] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@Diabeł, post #32

Na tych steamach/gogach/originach dostaję hity(nie śmiecie jak na PSN) za darmo

Steam mam od około 7 lat (chyba, bo nie wiem czy już 8 rok nie stuknie :) ) i przez ten okres NIGDY nie dostałem gry za darmo, więc powiedz mi jakieś to HITY dostajesz na Steam za DARMO

nie śmiecie jak na PSN

Hmm... w 2014 dostałem na PSPlus dla mojej PS3:

Borderlands 2, Uncharted3, XCOM, Crysis 3,

w 2013 dostałem

Battlefield 3, Mass Effect 3, Crysis 2, Far Cry 3

Tak , masz rację, straszne i nic nie warte śmieci . Oczywiście wymieniłem tylko te gry , które MNIE interesowały, tytułów było znacznie więcej .

A co ma jedno z drugim wspólnego . PSPlus NIE JEST obowiązkowy . W przypadku PS3 PLUS nie daje NIC oprócz właśnie darmowych gier . Jak nie chcesz, nie kupujesz "plusa" i NIC nie tracisz. Grasz dalej tak jak grałeś wcześniej . Jak porównujesz to do operatorów komórek, to za to że płacisz abonament, operator daje ci do wyboru co miesiąc dwie komórki, za darmo . Jak przestaniesz płacić abonament, to on zabierze ci telefon darmowy, ale dalej będziesz mógł dzwonić. Tak to mniej więcej wygląda w przypadku Plusa i PS3. Przy PS4 Plus jest wymagany jeżeli chcesz grać ONLINE w multi, jeżeli nie chcesz, to też nie musisz płacić za Plusa, bo po co .
[#38] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@trOLLO, post #37

więc powiedz mi jakieś to HITY dostajesz na Steam za DARMO

Nie wiem, bo nie mam steama(tylko GOG i origin). Widziałem u gówniarzy, że kupe gierek mają na tym badziewiu. A dobrze wiem, że by grosza na to nie wydali i mówili, że wystarczy podać maila lub się gdzieś zalogować i gierka wpada.

Tak , masz rację, straszne i nic nie warte śmieci

Oprócz Battlefield 3 w pełni się zgadzam

A co ma jedno z drugim wspólnego

Napisałeś, że to BONUS. Ja tylko stwierdziłem, że to żaden bonus za którego trzeba płacić, żeby grać.
[#39] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@Diabeł, post #38

Nie wiem, bo nie mam steama(tylko GOG i origin)

Czyli tak jak w przypadku konsol, których nie masz, wypowiadasz się na tematy o których nie masz pojęcia :)

Napisałeś, że to BONUS. Ja tylko stwierdziłem, że to żaden bonus za którego trzeba płacić, żeby grać.

Bo to jest BONUS, nie muszą tego dawać - popatrz na XBOX Live GOLD - do niedawna microsoft nic nie dawał - płać za Live Gold i tyle. Teraz też dodają dwie gry w miesiącu .

Ja wiem, że polak zawsze znajdzie powód do narzekania, ale akurat w tym przypadku jest to nieuzasadnione.

Zresztą jak pisałem wyżej - jedną z zalet konsoli jest fakt, że grę pudełkową mogę sprzedać i odzyskam 80% zainwestowanej kwoty. Grę na PC nie odsprzedaż bo Origin i Steam na to nie pozwalają . Dlatego też gry na konsole wychodzą taniej :)
[#40] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@trOLLO, post #39

Edycja:

Masz racje we wszystkim! Ale jak się już obudzisz, to podlej kwiatki OK

Ostatnia aktualizacja: 14.01.2015 09:40:39 przez Diabeł
[#41] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@trOLLO, post #39

Bo to jest BONUS, nie muszą tego dawać - popatrz na XBOX Live GOLD - do niedawna microsoft nic nie dawał - płać za Live Gold i tyle. Teraz też dodają dwie gry w miesiącu .

Ja wiem, że polak zawsze znajdzie powód do narzekania, ale akurat w tym przypadku jest to nieuzasadnione.

Jak nie uzasadnione usunęli punkty wprowadzili system monetarny. Mogli już takie coś wprowadzić jak były punkty, ale nie bo by $$ się nie zgadzał,

Do tego wydaje mi się że w którymś starszym Dashu było coś takiego że jak wyciągnąłeś płytę to gra się nie wyłączyła, teraz jak wyciągniesz płytę w czasie gry konsola przechodzi do Dashboardu.

Czyli jak chcesz zrobi Linka to potrzebujesz dwie gry, I teraz przypomina mi się że kiedyś tak nie było. Jeśli w ogóle Ms podaje release do dashboardu to można to sprawdzić kiedy to usunęli.

Tylko z tym tak coś mi się przypomina.
[#42] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@michalmarek77, post #1

O takie łączenie się chodzi
[#43] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@amizet, post #41

Gra na konsole kosztuje 260 złotych za 6 godzin grania + kolejne 6 DLC dodające po godzinie gry i kosztujące po 50 złotych każde = 520 złotych za byle śmiecia na konsole Ale maćki z klanu dalej będą pierdziały, że "gry som teraz tańsze" a kiedyś to kosztowały "całom wypłate" Nie przetłumaczysz
[#44] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@Diabeł, post #43

Gra na konsole kosztuje 260 złotych za 6 godzin grania

Ciekawe ceny :) . No ale niech będzie, ja za Call of Duty :Ghost na PS4 dałem 149 zł - pograłem 30 godzin i sprzedałem za 110 zł . Natomiast na PC kupiłem Black Ops II, gra była gniotem i - jestem 129 zł w plecy, bo nie mam jak jej sprzedać .
Więc co drożej wychodzi

520 złotych za byle śmiecia na konsole

To już nie 260 a 520 zł . Skąd ty te ceny bierzesz
[#45] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@trOLLO, post #44

ja za Call of Duty :Ghost na PS4 dałem 149 zł - pograłem 30 godzin i sprzedałem za 110 zł . Natomiast na PC kupiłem Black Ops II, gra była gniotem i - jestem 129 zł w plecy, bo nie mam jak jej sprzedać .

Ja kupiłem w tamtym roku Tomb Raidera 2 na PSX za 9 złotych. A kiedyś kosztował 1500 złotych+Vat+podatek liniowy+podatek od podatku na stare pieniądze.

To już nie 260 a 520 zł . Skąd ty te ceny bierzesz

Monitor ci mgłą zarósł czy coś na oczy padło, że nie doczytałeś reszty postu? Tam jest napisane, wystarczy przeczytać.

No ale ja się nie znam bo według ciebie nie mam konsoli, nie mam prądu, nie mam internetu, nie mam steam(nie mam klienta steam bo konto mam).
[#46] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@trOLLO, post #44

Więc co drożej wychodzi

Gry na konsole. To, że możesz ją ukraść, wyłudzić, sprzedać po użyciu czy po zrobieniu kopii zapasowej - nie oznacza, że jest tania.

Ostatnia aktualizacja: 19.01.2015 22:09:26 przez Diabeł
[#47] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@Diabeł, post #46

To, że możesz ją ukraść, wyłudzić, sprzedać po użyciu czy po zrobieniu kopii zapasowej - nie oznacza, że jest tania.

A czy ktoś tu mówi o kradzieży . chciałem tylko pokazać, że wbrew pozorom na PC nie jest tak różowo jak się wydaje. Konsola ma tą zaletę, że grę pudełkową mogę spokojnie sprzedać jak mi się nie spodoba i odzyskam większą część kwoty jaką wydałem na grę. W przypadku PC jest to kasa utopiona, ponieważ jak gra okaże się kiepska i tak nic nie zrobisz. Dlatego wolę jednak kupić grę na konsole, co nie oznacza, że nie gram też na PC :)

Monitor ci mgłą zarósł czy coś na oczy padło, że nie doczytałeś reszty postu? Tam jest napisane, wystarczy przeczytać.

Oczywiście gry na PC nie mają DLC ;) . Zresztą, od kiedy to DLC jest obowiązkowe , chcesz kup, nie chcesz, nie kup. Ja do dzisiaj nie kupiłem ani jednego DLC do Battlefield 4 i jakoś żyje :) . Poza tym, po co ta agresja

Ja kupiłem w tamtym roku Tomb Raidera 2 na PSX za 9 złotych.

Tyle , że ja mówię o nowych grach a nie tzw. "używkach" ., CoD:Ghosts był NOWY, kupiony w sklepie , w promocji jakiś miesiąc po premierze . Jak napisałem wyżej, chciałem pokazać, że w pewnych sytuacjach gry na konsole wychodzą taniej, ponieważ istnieje możliwość odsprzedaży tytułu, czego nie ma w przypadku PC .

Poza tym konsola ma jedną zaletę - ma tytuły na których mi zależy i nie ma ich na PC :) i w tej sytuacji nie ma znaczenia jak super tanie są gry na PC, tego tytułu który chcę i tak nie ma na PC więc nic mi po "niskiej cenie gier" :)
[#48] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@trOLLO, post #47

W przypadku PC jest to kasa utopiona, ponieważ jak gra okaże się kiepska i tak nic nie zrobisz.
Nie wszystkie gry na PC to steam/origin/uplay, żeby nie można ich było odsprzedać.

od kiedy to DLC jest obowiązkowe , chcesz kup, nie chcesz, nie kup

Jeśli lubisz grać w 1/3 gry, bo reszta jest w DLC, to spoko

A czy ktoś tu mówi o kradzieży

Marek z michałem wspominali o kupowaniu gier po taniości w "osiedlowym" sklepiku od lokalnych sebixów.

Tyle , że ja mówię o nowych grach a nie tzw. "używkach"

Tak. Kupiłem w folii, nówkę sztukę.

Poza tym konsola ma jedną zaletę - ma tytuły na których mi zależy i nie ma ich na PC

więc nic mi po "niskiej cenie gier"

Ciesze się, że się zgadzamy co do chorych cen gier na konsole.

Poza tym, po co ta agresja

Gdzie ty tu agresję widzisz? Ty tak stwierdziłeś wcześniej, ja tylko powtórzyłem
[#49] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@Diabeł, post #48

Ładna tabelka , tylko co ma wspólnego z tym co napisałem . Konsole kupiłem dla tytułów, których NIE ma na PC. Mnie nie interesuje ilość "eksów" , mnie interesują konkretne tytuły. Chciałem mieć Halo( uwielabiam Reach i ODST) , to kupiłem X360, PS3 kupiłem dla Resistance oraz Uncharted, a PS4 bo był nowy Killzone, Destiny oraz TLoU , więc choćby PC miał kolejny miliard "eksów" to i tak nic by nie zmieniło :) .

Zresztą, w miarę wypasionego PC do grania też mam

poza tym jak dla mnie EOT :) .
[#50] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@trOLLO, post #49

Ale mnie naprawdę nie interesuje po co kupiłeś konsole Tematem wątku są/były chore ceny gier na konsole. Poza tym, po co ta agresja

jak dla mnie EOT

zobaczymy

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2015 17:57:51 przez Diabeł
[#51] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@Diabeł, post #50

... ciach ...
Tematem wątku są/były chore ceny gier na konsole
... ciach ...

Czy aby na pewno?
Proszę nie odpowiadaj. To było pytanie retoryczne.

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2015 20:33:57 przez Tomski
[#52] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@Tomski, post #51

Czy aby na pewno?

Tak. Od 3 postu. Czy mówisz o NAZWIE wątku?
Nie odpowiadaj(prosić nie będę). Pytanie retoryczne.
[#53] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@Tomski, post #51

Ceny konsol z drugiej połowy lat 90ych znaleźć dosyć łatwo:

http://strefapsx.pl/ceny-konsol-w-polsce-w-latach-1996-2006
https://www.ppe.pl/blog/42318/9186/jak-ksztaltowaly-sie-ceny-konsol-stacjonarnych-playstation-przez-lata-w-stosunku-do-najnizszej-krajowej-polakow.html

Ale czy ktoś kojarzy kiedy się w PL pojawiły i ile kosztowały Pegasusy oraz karty do nich??
Oraz jak się zmieniały te ceny na przestrzeni tych paru lat gdy jeszcze kogoś cieszyły?
[#54] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@ZbyniuR, post #53

Znalazłem cenę nowej konsoli Pegasus w teście w Bajtku 5-93, kosztowała 1250tys, czyli nieco taniej niż Atari XE z magnetofonem.

Oraz ankietę w Secret Service 1-94 i wśród 8bitów jest - C64 58%, XE 33%, ZX 5%, NES 3%, CPC 1%.
Ale licząc razem ze 16 bitowcami jest - Amiga 36%, PC 31%, C64 21%, XE 12%. Jak widać C64 i XE mają tu ok 1/3 tego co w 8bit, gdyby NESa potraktować podobnie to by miał 1%. Czyli widać że 8bitowce są już w odwrocie.

Ale nadal chciałbym wiedzieć ile kosztowały wtedy karty z grami do nich w porównaniu do pirackich kaset dla 8bitowców? :)
[#55] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@michalmarek77, post #33

w sim city mozna
[#56] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@michalmarek77, post #1

Jako użytkownik PS2, chcę się w cholerę rozłączyć i zareklamawać ten dziwny temat do trybunału konstytucyjnego!
[#57] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@ZbyniuR, post #54

Pod koniec tego filmu https://www.youtube.com/watch?v=0qVsThvMZCE
oraz w komentach pod nim znalazłem sporo cen. Wszystkie po denominacji czyli po 1995 roku. Myślałem że ten rok to był schyłek popularności tej maszynki, a tu się okazuje że to raczej był jej szczyt.
Hmmm, w 97ym kupiłem używaną wymęczoną PlayStation za 400zł, a przegranie płyty kosztowało mnie wtedy ok 30-40zł. Ale może byłem bogatszy niż mi się wtedy wydawało.

Cena nowej konsoli Pegasus - 113zł
nowy kart z 5 grami - 69zł
oba powyższe razem taniej o 3zł bo 179zł
nowe karty z 1ą grą po - 35zł
używane po - 20zł, a wymiana za inny po - 9zł.

Ciekawe po ile wtedy chodziły C64. :)
[#58] Re: Użytkownicy konsol - łączmy się :)

@michalmarek77, post #1

Moja konsolka: Nintendo 3ds xl z CFW Luma, emulatorki np. c64. Pykam też w Doom , quake itd. Ceny gierek od 10 jurków w sklepie (np. w sklepie koło Lyonu), pudełko itd.

Czy nintendo jest dziecinne ? Aby zabijać nie trzeba mieć Xboxa :P
[#59] Re: AVGN [NERD] o CD32
Dla mnie Saturn to przede wszystkim mordoklepki - zarówno 2D jak i 3D. Do tego warto obadać miedzy innymi "NiGHTS" oraz "Panzer Dragoon"

Przy 19 konsolach jakie posiadam faktycznie pojawia się problem z "miejscem" - szczególnie, że lubię mieć do wszystkiego pudełka (niestety nie mam) :/ Dlatego też sporo egzotycznych konsol sobie wypożyczam od znajomych świrów takich jak ja. Miałem na chwilę CD32 z 5 grami i szału nie robiło :/ Oczywiście SuperFrog czy Chaos Engine są świetne, ale do tego nie potrzebuję CD32...

Napisałem też pierwszą część mini przeglądu egzotycznych konsol, na których miałem okazję chwilę więcej pograć:

http://retroage.net/publicystyka/tbxxa-po-konsolach-mniej-i-bardziej-egzotycznych-maly-przewodnik
[#60] Re: AVGN [NERD] o CD32

@tbxx, post #59

Dla mnie Saturn to głównie SHMUPy oraz świetne konwersje z Arcade.
Warto sobie ogarnąć biblioteke japonską bo jest o wiele bogatsza od tego co oferuje EUR/US. Np Blast Wind,Cotton 2,Dead or Alive,Battle Garrega,Guardian Force, Psychic Killer Taromaru,Hyper Duel,Radiant Silvergun,Sengoku Blade,Dungeons i Dragons Collection,Street Figher Zero 3 i masa swietnych innych gier.
Co do braku miejsca to poradziłem sobie z tym problemem w łatwy sposób. Wszelkie kartridżowe konsole mają Everdrive.
Do N64 polecam ED64plus a do Saturna karta Pseudo Saturn najlepsza jest ta link posiadam ją od pół roku i jestem mega zadowolony.
Ni dość że jest możliwosc odpalania gier z JAP oraz CD-R to obsługuje również wszystkie gry wymagające 1 lub 4MB RAM i dodatkowo posiada opcje zapisu stanu na karcie.
Action Replay Plus sflashowany Pseudo Saturnem się przy tym chowa
Obecnie idealne wyjście,bo chipa d oSaturna strasznie ciężko znaleźć i jedynie phoenix jest doistępny za podobną cenę jak ten PS ALL in One cart,ednak trzeba się zapisać do kolejki i czekać,dodatkowo potrzebna jest też przeróbka biosu Saturna,a tu nie.
Moje PSx i PSone sa zachipowane,ogólnie wszystkie konsole mam zmodowane lub zachipowane albo z flash cartami.
Everdrive są idealnym rozwiazaniem. Całą bibliotekę (lub prawie całą w SNES,NES) można mieć na jednym karcie w SD i masa miejsca, czasu oraz pieniędzy zostaje zaoszczędzonaOK
z Konsolami CD jest troszke trudniej,ale takiego Dreamcasta czy XBOX czy PS2 Fat można przerobić i zaisntalować gry na dysku.
Nie ukrywam,że idiotyzmem jest dla mnie wydawać 6 czy nawet 10 krotny koszt samej konsoli by kupić jedną jakąś rzadką grę i co najgorsze,to częst otaka gra okazuje się totalnym crapem.
Do CD32 również jest mnóstwo kompilacji fajnych i wciąż wychodzą nowe.
Wszelkie nowości na Amigę można sobie znaleźć tu link
Teraz przymierzam się do zakupu 3DO,bo w końcu dłubali przy niej ludzie od Amigi i PC Engine Duo RX, czyli najlepszą wersję świetnej konsoli,która święciła triumfy w Japonii i której biblioteka miażdzy niestety wszystko praktycznie co mamy na Amigach w tym CD32.

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2018 00:59:09 przez FeRu
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem