@uroboric_tom, post #29
@Dopuser, post #31
@uroboric_tom, post #29
@Daclaw, post #32
@ZbyniuR, post #35
@Dopuser, post #31
Działalność kościoła katolickiego w uproszczeniu to wielki festiwal zakłamania i hipokryzji.
Śmiem twierdzić, że to niczym nie poparta brednia...
Skoro niczemu nie wierzysz
Czyli wartościami opartymi na koszyku niczym towary w sueprmarkecie
To zamiast pisać ad personam zrób polemikę z artykułem na temat Szwecji, podziel się swoją opinią, przedstaw że autorka złe wnioski wyciąga może...
(...)odciętego od swej tożsamośći kulturowej i dziedzictwa narodowego... patrz przykład Szwecji.
@Daclaw, post #34
Choćbym nawet i chciał przytaknąć, to - uczciwie - nie mogę. Na podstawie własnych doświadczeń, nie mogę niczego złego powiedzieć o klerze katolickim. Nigdy nie spotkałem księdza, który zachowałby się wobec mnie w sposób ewidentnie naganny. Bywali mniej lub bardziej elokwentni, mniej lub bardziej kontaktowi, ale zawsze minimalny wymagany poziom był utrzymywany. Ogólnie zmuszony jestem wysoko ocenić tę grupę zawodową.
@uroboric_tom, post #39
@uroboric_tom, post #37
@uroboric_tom, post #37
@ZbyniuR, post #35
@Dopuser, post #44
@ZbyniuR, post #45
Patriotyzm to narzędzie do manipulowania ludźmi. Aby w trudnych chwilach woleli zostawać martwymi bohaterami niż żywymi emigrantami. (...) Żeby myśleli że nigdzie indziej nie da się żyć równie fajnie jak tu, bo tylko wtedy zapłacą podatek (...) rozsądek podpowiada by wyjechać i budować przyszłość w kraju macoszki a nie matki.
@ZbyniuR, post #45
@ZbyniuR, post #45
@Daclaw, post #49
@Dopuser, post #50
@Dopuser, post #50
@ZbyniuR, post #52
@Dopuser, post #53
wygląda niczym narzucana siłą, bo spotyka się z ostrym oporem społecznym
@ZbyniuR, post #52
@Dopuser, post #43
@Daclaw, post #55
@uroboric_tom, post #56
@Dopuser, post #58
Tak na marginesie, skąd czerpiesz opinie o pedofilii wśród księży? Też z własnych obserwacji może? Czy oceniasz sytuację z perspektywy przeczytanego artykułu i histerycznych obrazów, których naoglądałeś się w wiadomościach?
Dobre, mocne...
@uroboric_tom, post #56