@Dopuser, post #58
A w samej Szwecji bywałem nie raz. To co czytam o Sztokholmie/Sodertalje i Malmo mnie wprost poraża, bo m.in. i tam byłem.
Zacytuj może te "wiarygodne" źródła medialne...
Nie myl zbrodni nakazanych przez Papieża od tych dokonywanych w imię kościoła...
@uroboric_tom, post #62
@uroboric_tom, post #62
@Dopuser, post #64
Jak ja tam byłem to kolorowych nie widziałem, ale to było dawno temu...
odciętego od swej tożsamośći kulturowej i dziedzictwa narodowego
Chodziło mi o pokazanie zmian w składzie społeczeństwa szwedzkiego li tylko w ciągu ostatniego 20-lecia. Nie mnie oceniać czy to dobrze czy źle
Rzuć linkiem i liczbami. Porównamy jak się ma pedofilia wśród księży do np. pedofilii wśród artystów, czy w ogóle jakiejś tam średniej populacyjnej.
@uroboric_tom, post #59
@michalmarek77, post #8
@Daclaw, post #40
Bezmyślne wytnij-wklej, popychane na fali "mody", przez ludków, którzy ostatni kontakt z księdzem (zahukanym katechetą) mieli w pryszczatym wieku, jest bardziej wartościowe?
Moja subiektywna teoria jest przynajmniej poparta jakimś bieżącym doświadczeniem własnym. Tak czy inaczej - nie zamierzam wrzucać na ludzi, o których niczego złego nie mogę powiedzieć, tylko dlatego, że taki jest "trynd".
@mschulz, post #69
@uroboric_tom, post #29
@ZbyniuR, post #70
Masz na myśli tą Szwecję, w której najwyższe władze (premier) mówią, że Szwedzi są gorszą kategorią ludzi, że szwedzkość to barbarzyństwo, że nie zasługują na swoje państwo, że wszystko do czego doszli jest wynikiem zewnętrznych wpływów, a sami są nic nie warci, itp. itd., a każdy kto się z nimi nie zgadza od razu, z grubej rury atakowany jest jako rasista, ksenofob, nazista itp.?
@BigBang, post #73
że wszystko do czego doszli jest wynikiem zewnętrznych wpływów
@uroboric_tom, post #74
@ZbyniuR, post #75
@Dopuser, post #78
@BigBang, post #73
@Dopuser, post #80
@Dopuser, post #81
@Dopuser, post #4
@Dopuser, post #85
@Dopuser, post #87
@Dopuser, post #78