[#91] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@altcomputing, post #79

Czecho !
Impra extra na następny raz też się piszę !
Dzięki ludziska którzy grzebali w mojej ami za jej przywrócenie do zdrowia!
Te zawiechy mam nadal po rozgrzaniu amisi , lecz medek leci wysoko w górę i nareszcie można pooglądać co nie co w wysokiej rozdziałce.
Alt zrobiłeś jak na pierwszy raz fajną zawieruchę amigową i gratki za to!
Dzięki chłopakom że mnie zabrali ze sobą .
I tak nawiasem dziękuję sobie bo dawno nie wlałem w siebie tyle piw i potem mnie bolał bok bo prawdopodobnie na spanku jebłem w dół . Koledzy mi mówili że rozwaliłem pół wsi lecz to chyba żart , rano czyli w południe bez problemu odjechaliśmy i nikt nas nie zatrzymywał .
Moje foty prześlę potem bo jak na razie nie mam czytnika kart.
Najbardziej jestem zadowolony z uruchomienia mojej ami z medkiem bo rady sobie nie dawałem z tym od kwietnia . A zważając na moje nerwowe usposobienie na pewno bym ją rozwalił po kolejnych nie udanych próbach rozruchu .
Ogólnie dzieki wszystkim za przybycie.
PS: Kamil myślę że do spotkania na SACP w Siemcach wszyscy już ubiorą tą móją pozostawioną bluzę
Bez urazy wiesz że lubię żartować.
[#92] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@madman15, post #88

"Wstrząsające" zdjęcie kanapki z kiełbasą która była chyba na grila ale po pizzy nikt nie był zainteresowany. My swoją grilową przywieźliśmy w całości do domu.

Przyznam, że byłem pozytywnie zaskoczony party. Szczególnie ilością sprzętu - chyba więcej było Amig niż uczestników. Z ilości ludzi wnoszę, że albo bardzo mało nas na Dolnym Śląsku albo się chłopaki ukrywają. Na szczeście ekipa z Górnego Śląska stawiła się zwarta i gotowa.

Miejscówka bardzo dobra moim zdaniem. Dużo miejsca, świetne miesjce na rzutnik, zaplecze, ładna okolica (i mam relatywnie niedaleko ).

Party było zdecydowanie klasyczne. Jeden MacMini+MOS2.7 reprezentował neoAmigi i chyba 1 netbook AROSa.
Prawdziwe klasyczne rarytasy - A2000/060+Retina, A4000/030, A1200+Mediator LT, A500 (z nie wiem do końca czym na pokładzie), C64, Atari, i inne.

Przywiozłem 1,5 GB danych na dysku więc tradycji copy party stało się zadość.
[#93] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@altcomputing, post #85

Miejsca było na o wiele więcej osób i sprzętu więc mam nadzieję, że w przyszłości w tym samym miejscu będzie można zorganizować jeszcze kolejną imprezę o podobnym charakterze. Na pewno jeśli będzie taka planowana będę ją promował by więcej ludzi przyjechało bo warto.
Slam Tilt i inne gierki a także demka wyświetlane przez rzutnik również na mnie zrobiły wrażenie, ale też dzięki temu, że kolumny (głośniki) dawały radę co potęgowało wrażenie. Bardzo dobrze, że niemal cały czas leciała muzyka co tworzyło klimat spotkania. Poza Sadami warto wspomnieć też o zwiedzaniu Świdnicy i oczekiwaniu na pizzę w ciekawej pizzerii (mieli tylko dwa piece, chyba nie spodziewali się tylu gości na raz:)

Norbiemu dziękuję za podwiezienie (inaczej bym na party raczej się nie pojawił).
[#94] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@Jacol, post #91

Dziala nie tylko medek a w nim karta graficzna, lecz takze USB, ale nie pamietam czy pamietasz :)
Musisz jak najszybciej wymienic dysk twardy, bo wedlug dlugo nie pociagnie.
[#95] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@altcomputing, post #82

1. alt, nawet mnie nie strasz, że piłem "na krzywy ryj", bo Ci Lecha wyrzygam, spakuję i przyślę kurierem
2. Jest jakaś dziwna prawidłowość w świecie imprez Amigowych. Najmocniejsza ekipa z jednego kierunku to niezmiennie ekipa z Górnego Śląska - dziwne. Z ekipy tej najmniej osobników narzeka na brak imprez - zastanawiające! Wniosek nasuwa się sam, ale jakby się komu nie nasunął to powiem:
Panowie spoza Górnego, jesteście do D.... (nieliczne wyjątki podkreślają tylko słuszność tej tezy)
3. Zdjęcia wciepna jak podepna aparat pod kompa.
[#96] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@*y, post #95

@y*: Nie przejmuj się. Nikt Ci piwa nie żałuje :)

@wszyscy: bardzo dziękuję za przybycie. Z Waszych wypowiedzi wnioskuję, że dobrze się bawiliście - i o to chodziło. Na pierwszy raz chyba nie było źle, chociaż nie wypełniliśmy planu w 100% (miał być grill ale siąpiło, a w niedzielę jakoś nie było chętnych do wyprawy na Ślężę...)

Docelowo myślę o zorganizowaniu następnej edycji gdzieś wiosną. Jest taki jeden magiczny okres w Sadach, gdzie - jak nazwa wskazuje - znajduje się dużo sadów, w dodatku czereśniowych. W kwietniu zaczynają one kwitnąć i jest dosłownie biało dookoła! I tak myślę żeby spróbować wstrzelić się właśnie w ten moment z terminem następnej edycji.

Na pewno będę starał się, aby impreza odbyła się poraz kolejny, i kolejny... i tak dalej... tak długo, jak długo będą chętni.
[#97] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@altcomputing, post #90

Dlaczego chamstwo? Świetne demo.
[#98] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@altcomputing, post #96

Jestem chętny. Z czasem mam różnie ale jak impreza będzie miała mniej więcej stałe terminy to dam radę.

Wytworzymy sobie zwyczaje to użytkowników także więcej przybędzie.

Tak się zastanawiałem - widziałem RocketStation na budynkach więc dostępne było WiFi. Opcje na sieć są np. ruter i od kogoś prywatnie na ten dzień/dwa w roku. Chociaż jak wsiąkniemy w sieć to sie "zatomizujemy" - przeżyłem to na naszych lokalnych party. Userzy siedzieli i przeglądali stronki, a jak sieci nie ma to trzeba uczestniczyć żeby się nie nudzić.

Galaga i SlamTilt na rzutniku to był genialny pomysł, poza tym świetna wystawa retro sprzętów - wszystkie Twoje @alt?
[#99] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@Skotos, post #98

Tak, jest WiFi ale zabrakło mi czasu żeby jechać do Sobótki i załatwić. Następnym razem się o to postaram. Mam nadzieję że nie będzie wtedy tak jak mówisz.

Sprzęt był częściowo mój, a część przywiózł melo_V8 (kolega z Jawora).
[#100] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@altcomputing, post #99

No ja bym nie wykluczał pojawienia się na ewentualnych kolejnych edycjach imprezy.
Mój brat to już od lat cierpi z braku możliwości przypominania wszystkim wokoło, że Amiga 500 rulez forevah. ;) Z Krakowa chyba nie mamy aż tak skrajnie daleko.
[#101] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@altcomputing, post #99

Moze na jakims kolejnym zlocie udaloby sie zaprezentowac Amige CDTV w roli sekwencera midi. Moglbym przywiezc klawiature sterujaca i moze do tego czasu udaloby sie kupic nieduzy modul brzmieniowy i/lub sampler.
Zobaczym zobaczym ;)
[#102] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@YERZMYEY/HOOY-PROGRAM, post #100

Bardzo zapraszam. Daleko nie jest, 95% drogi jedzie się Autostradą.
[#103] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@meloV8, post #101

Po co kolego? Dajesz znak i moduł przyjedzie na kolejną imprezę.
[#104] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@altcomputing, post #102

Taa, w 70% płatną obecnie :) (18+16.20 w każdą stronę)
[#105] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@YERZMYEY/HOOY-PROGRAM, post #100

Tak się zastanawiałem skąd ja znam tę dziwną ksywę... I dopiero po kilku minutach skojarzyłem. Przecież niemal codziennie widuję ją na mojej playliście w iPhone. :) Przyznam się, że nigdy bym nie przypuszczał, że będę słuchał muzyki z ZX81 (podrasowanego AYgrekiem). Dokonałeś czegoś niezwykłego. :)
[#106] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@MDW, post #105

Haha, wielkie dzięki. :) :) :) :) Dwoma właściwie. :)
Pozdrawiam!
Y
[#107] Re: Spotkanie na Dolnym Śląsku - są chętni?

@madman15, post #88

Halloo...
Kto ma jeszcze fotkeze do pooglądania z tego party? :
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem