[#56]
Re: Forum niskowymaganiowe
@michal_zukowski,
post #34
Klasykowcy albo robią hardware o parametrach tego co było 25 lat temu, albo biją piane na forach, albo odpalają gry. Klasyk umar. Na głupim Spectrumie, Amstradzie czy C64 wychodzi więcej sensownego softu niż na klasyka.
Z tym, że klasyk umarł, to cię trochę poniosło, przyjacielu
Ale w tym co piszesz o hardware i software vs 8bit jest prawda i najwyższa pora to zmienić i właśnie dlatego podwójne brawa dla Krashana, że w ogóle wyszedł z takim pomysłem i mam nadzieję, że go zrealizuje.
---
Szczerze mówiąc, to wszyscy [mówię tu o programistach ng] powinni pójść w jego ślady. Czyli wrócić do klasyka i np. wyjść od czasu do czasu na przeciwko Czesława albo zrobić to co proponuje Krashan, bo całe to NG w obecnej formie jest w czystej postaci drogą do nikąd. Próbuje się z tego robić komputery do jakiejś tam pracy, a nie ma w tym funkcjonalności, którą daje mi 10-letni pecet. Tak wiem, jest niby-przeglądarka i można napisać maila, jest jeszcze parę innych podstawowych rzeczy, które 100x lepiej robi mój zapasowy telefon, można też oczywiście sobie poprogramować [to chyba najlepsze co te systemy oferują

] ...ale Cubase 9.5 i wielu innych kozackich aplikacji nie ma i nie będzie! Powermaki ppc już dawno są przestarzałe (gdzie teraz ze sprzętem jest sam Apple?!), a A-Eon nigdy nie zapewni relatywnie taniego hardware, który mógłby kupić ktoś inny niż pasjonat skłonny kilkukrotnie przepłacać za komputer mający w nazwie "Amiga". Normalnie się nie wypowiadam na takie tematy, bo nic mi do tego ale często mnie korci. Zwłaszcza jak widzę te śmieszne przepychanki czerwonych z niebieskimi, kto tam niby ma lepiej, podczas gdy normalni ludzie świetnie się bawią pielęgnując swoje hobby na klasykach a pracują na pecetach z i5 albo i7 i mają to w DOOPIE. NG ma sens tylko w momencie jak połączone siły amigowskie zbudują coś działającego na pecetowym hardware. Niezależnie czy to będzie Aros, Oras czy Borkwench.
Tak sobie myślę. Sorry za offtop.
Poza tym tu jest mowa o zrobieniu przeglądarki forum PPA, z czego wiele osób na pewno skorzysta, a nie o ściganiu się Amigą 500 z Google Chrome...