[#1] Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce
Po rocznej przerwie znów wspólnie pozbieramy chrust w Nowych Tłokach.
Na razie tylko krótka zajawka. Więcej wkrótce.

16
[#2] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@slay, post #1

Melduję się! szeroki uśmiech

To będzie specjalna edycja!
Ponieważ razem z wami czyli w doborowym towarzystwie, będę świętował swoją kolejną rocznicę starości wyrażoną binarnie: 110010.

Ostatnia aktualizacja: 24.04.2026 17:13:46 przez magiel
7
[#3] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@magiel, post #2

110010

Kurka, a ja Ci dawałem max 60!

Myślę, że to doskonała okazja żeby napisać kolejną część Terror Machine i sterroryzować tubylców!
3
[#4] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@Jazzcat, post #3

Niech cokolwiek napisze ;). Jak Bonio z Kinią będą to też się zjawiam :).
7
[#5] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@jimiche, post #4

Mam tak daleko do Nowych Tłoków że na pieszo bym się przeszedł z Kinią. A więc tak czy inaczej będziemy :) Rzecz jasna wcześniej pare dni :)
6
[#6] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@slay, post #1

I ja się zjawię. I z Norbym pewnie :)
2
[#7] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@Vasyl, post #6

Je pewnie przyjadę z synem :) tak jak ostatnio
1
[#8] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@slay, post #1

Wstępnie mogę powiedzieć, że przybędę:)
1
[#9] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@Jazzcat, post #3

60? To będzie za 10, jak mnie wbudowane AI nie wykończy. :)

Teroristisze Pjosenken kwalifikuje się na osławiony event na literę X.
1
[#10] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@magiel, post #2

W HEX to idealne informatyczne 32
1
[#11] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@lord_spider, post #10

W HEX to idealne informatyczne 32

Czyli tyle co wszyscy.
2
[#12] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@slay, post #1

Niestety znów data zgrywa się z terminami innymi party (LOST, ROMA.Exe)... Trzymam kciuki za imprezę!
1
[#13] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@slay, post #1

Miłej imprezy!
Wszystkie na których byłem bardzo mile wspominam.
Niestety mam rodzinną imprezę w tym samym terminie, z której nie mogę się wymiksować.
[#14] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@Jazzcat, post #3

Będę z nowościami
2
[#15] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@slay, post #1

Będę z nowościami
Rozumiem że popielcowa bo coś spopielimy ?
1
[#16] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@zeno65, post #15

Zen... spopielimy kolejnego 3DFXa.
1
[#17] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@magiel, post #16

Może też dojadę. Była by okazja porównać oryginał A3000 z repliką.szeroki uśmiech
[#18] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@Rafał A-3000, post #17

I Ja nie omieszkam się pojawić
2
[#19] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@slay, post #1

Lubelszczyzna się naradza jbc
2
[#20] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@slay, post #1

Ale super! Też się zjawię!
Skalkulujcie tym razem dobrze wejściówkę, żebyście nie dopłacili, jak to kiedyś bywało, bo Wam się odechce organizowania, a przecież impreza jest zacna i byłoby żal!
2
[#21] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@Rafał A-3000, post #17

zapraszamyOK
1
[#22] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@MarX, post #19

koniecznie trzeba być szeroki uśmiech
2
[#23] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@Fryzjer, post #20

koniecznie OK
1
[#24] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@slay, post #1

Wychodzi na to, że ja też wpadnę. szeroki uśmiech
2
[#25] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@radzik, post #24

Dzięki za zainteresowanie!

Czas na pierwszą garść konkretów:

GDZIE / KIEDY / ZA ILE:

Data: 20 czerwca (sobota)
Start: 12:00
Miejsce: Sala Wiejska, Nowe Tłoki, wielkopolska
Cena wejściówki 40 zł (gotówka / BLIK), w cenę wliczona jest kiełba, pyrki z ogniska i podanie szklanki wody na starość
Dokładny namiar, jakby ktoś zgubił kompas: https://goo.gl/maps/nkV7NPqBAwkAycuF7

Tegoroczna edycja Hex Pistons jest symbolicznym wspomnieniem Marcina „Killera” Skrobaka, który odszedł od nas na początku roku. To między innymi dzięki jego pasji i zaangażowaniu mogły odbyć się dwie pierwsze edycje imprezy. Killer pozostaje z nami również w tegorocznym logo.

Formuła imprezy nie zmienia się. Będzie pokaz dem, pogaduchy przy ognisku i turniej Sensible World of Soccer o tytuł Mistrza Świata Nowych Tłok. Nie zabraknie również zdjęcia grupowego i wyjścia do pobliskiego lasu po chrust. Oczywiście będzie też możliwość rozstawienia się ze swoim retro sprzętem (stolików wystarczy dla wszystkich, prośba jedynie o zabranie przedłużaczy) - nie muszą to być Amigi, ponoć w tym roku pojawi się nawet jedno Atari (węgla niestety nie zapewniamy). Impreza przeznaczona jest dla wszystkich, którzy czują retro-amigowo-scenowy vibe. Staramy się, aby każdy czuł się u nas dobrze i na luzie.

Od czasu poprzedniej edycji (2024) sala wiejska w Nowych Tłokach przeszła mały remont (toalety i zaplecze socjalne), zamontowano klimatyzacje i dodano jej kilka innych ficzerów.

Impreza będzie jednodniowa ("do ostatniego partowicza"), bez możliwości spania na sali, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zarezerwować sobie nocleg w domkach lub motelu nad pobliskim jeziorem. Party place od wspomnianego jeziorka dzieli dystans 2,5 km w miłych okolicznościach przyrody lub 6 km skrótem Jazzcata przez lasy. Baza noclegowa nad jeziorem jest spora, począwszy od tanich PRL'owskich domków, na prawilnych hotelowych pokojach (nieco droższych) skończywszy. Linki do obiektów podam jutro w kolejnym poście.

DOJAZD

Wolsztyn jest przyzwoicie skomunikowany z większymi miastami regionu i można do niego wygodnie dojechać zarówno samochodem, jak i pociągiem. Z Poznania, Leszna i Zielonej Góry trasa autem zajmuje około godziny.

Jeśłi ktoś z Was wyląduje na wolsztyńskim dworcu, to może łapać autobus komunikacji miejskiej (LINIA nr 2), który za 4 złote zawiezie pod same drzwi Hex Pistons (Nowe Tłoki - Świetlica). W sobotę niestety on kursuje tylko do 14/15:

Dworzec (przystanek 001) -> Nowe Tłoki - Świetlica (przystanek 042)

09:00 -> 09:24
10:10 -> 10:34
12:10 -> 12:34
13:20 -> 13:44
14:30 -> 14:54

(z dworca do świetlicy w Nowych Tłokach jest dokładnie 10 przystanków).

ŻAREŁKO i NAPOJE

Przypominamy, że Hex Pistons odbędzie się na (pięknym) zadupiu. Najbliższy sklep jest w odległości 3 km, a do centrum Wolsztyna jest ponad 4 km, zatem zalecamy zaopatrzyć się zawczasu w niezbędne artykuły i "soki" (nie tylko trawienne) W cenie wejściówki jest symboliczna kiełbacha + pyra, ale nie krępujcie się przywieźć swoich artefaktów na ognicho. W sali wiejskiej jest nawet oldskulowa zamrażarka, gdzie można przechować jadło i napitki.

PROGRAM OBIAD +

Z ogniskiem wystartujemy dopiero późnym popołudniem więc będzie również możliwość zamówienia sobie czegoś do przekąszenia z pobliskich knajp z Wolsztyna wraz z dowozem na partyplace. Odpowiednie ulotki / menusy z tych knajp wraz z danymi kontaktowymi będą wisiały w widocznym miejscu na sali głównej. Na poprzednich edycjach furorę robiły burgery, które “nie urywały dupy” - co, wpłynęło pozytywnie na drożność toalet.

Oficjalny turniej Sensible World of Soccer o tytuł Mistrza Świata Nowych Tłok

Z przyjemnością informujemy, że na tegorocznej edycji kolega zeno65 - właściciel sklepu https://retrozen.pl/ - ufundował bardzo zacną nagrodę za pierwsze miejsce w konkursie. Będzie to zaprojektowana i wyprodukowana przez niego replika obudowy do Amigi 4000 (lub 3000 - do wyboru) - zatem naprawdę jest o co powalczyć!

KOSZULKI

Koszulki z tegorocznej edycji zakupić można tutaj. Koszulki dostępne są po kosztach produkcji na cupsell.pl

https://pixel-arts.cupsell.pl/produkt/4863813-HEX-PISTONS-2026-M-SKA.html
https://pixel-arts.cupsell.pl/produkt/4863817-HEX-PISTONS-2026-DAMSKA.html

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2026 23:46:18 przez slay
4
[#26] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@slay, post #25

Hex Pistons 4 - noclegi

Jeśli jesteście zainteresowani noclegiem to rekomendujemy rezerwację pobytów w ośrodkach w Karpicku (jest ich tam kilka) nad jeziorem wolsztyńskim. Odległość od miejsca imprezy to nieco ponad 2km i jest to najbliższa (i optymalna cenowo) baza noclegowa.

Poniżej lista konkretnych - polecanych przez nas - miejsc (w kolejności losowej):

1. Hotel Montana (pokoje / domki)

W ofercie są zarówno pokoje hotelowe z prywatną (od 200 zł / noc), jak i domki campingowe 4-5 os, od 220 zł / noc.

https://motelmontana.pl/

2. Jelonek - domki

Domki campingowe 2 osobowe już od 130 pln:

https://jelonek.eu/osrodek-jelonek-cennik/

3. U Karola - domki

Domek 4 osobowy / 240 zł.

https://www.booking.com/hotel/pl/u-karola-karpicko.pl.html

4. Borowik - ośroddek (pokoje / domki)

Pokoje z własną łazienkę, kuchnią z lodówką. Możliwość wyżywenia: Pokój 2 osobowy 120 zł / dobę

https://karpicko.com.pl/oferta/

Jeśli komuś za mało lub potrzebuje wyższy standard to znajdzie go w Wolsztyne (Hotel Fala Park, Hotel Kaukaska, Hotel Mosir, Domki przy Parowozowni itd.)
1
[#27] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@slay, post #25

Taka podpowiedź, być może to dobry pomysł. Czy ktoś z retro maniaków nie brakuje w gastro lub nie ma znajomego z foodtruckiem? Samodzielne stanowisko bez konkurencji, przy rozsądnych cenach mogłoby chwycić.

Ostatnia aktualizacja: 23.05.2026 10:56:38 przez KM_Ender
[#28] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@KM_Ender, post #27

Pomysł foodtrucka przerabialiśmy na którejś edycji. Rozmawiałem z dwiema firmami, a nawet z kołem gospodyń wiejskich Okazało się, że tak małe imprezy są dla nich po prostu nieopłacalne. W dodatku nigdy nie mamy pewności ile osób przyjedzie - jest wprawdzie lista, ale nie do końca pokrywa się ona z faktycznym składem. No ale retromaniak z foodtruckiem to byłby gejmczendżer Niestety nie znam nikogo takiego.

Wpadłbyś w końcu, Krzychu!
[#29] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@Jazzcat, post #28

No i standardowa lista obecności

01. Slayer
02. Jazzcat
03. Magiel
04. Kuba
05. Norby
06. Vasyl
07. Bodzio
08. Jimiche
09. Superbonio
10. Kinia
11. Francdt + junior
13. AD99
14. Zeno65
15. ITU
16. Rafał A-3000
17. Jacenty
18. Fryzjer
19. Radzik
20. ...

... czekamy na partowicza nr 20
1
[#30] Re: Hex Pistons 4 - amispotkanie w wielkopolsce

@slay, post #29

No i standardowa lista obecności

01. Slayer
02. Jazzcat
...

Poproszę o zapisanie na zaszczytne 20 miejsce
Jezioro jest dostępne do pływania czy raczej nie polecacie?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem