[#617]
Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500
Ignorowany przez 30 użytkowników
@snajper,
post #606
parę dni temu w końcu złożyłem tę obudowę. Zakup jej okazał się jednak być większym bezsensem, niż się spodziewałem.

Mówię sobie, że co mi tam - skoro już ją mam, to przełożę moją Amigę, przynajmniej HDMI i ethernet będzie się dało wyprowadzić po ludzku zamiast przez boczną klapkę. He, he... o, tu mi czołg jedzie. Wyjście na ethernet owszem, jest, a jakże - tyle że raz: chcesz tamtędy, to zrób sobie dłuższy przewód, dwa: jak chcesz tam zamontować stosowany dotychczas moduł ENC28J60, to... chyba zostaje kombinować, wiercić i rzeźbić na własną rękę. Ewentualnie może kupić jakieś speszyl edyszyn Gunnar Compatible.
a wyjście HDMI? A owszem, jak najbardziej, jest. Tylko kup se odpowiedni kabel, bo ten, co masz, się nie przeciśnie.

Alternatywna opcja: wyjąć zaślepkę z tyłu i wyprowadzić tamtędy. Tak też zrobiłem. W sumie i lepiej - bo wyciąganie kabla z prawej strony Amigi jest mi zupełnie nie na rękę, pomijając kwestionowalną wygodę operowania myszą w takim scenariuszu.
a samo umiejscowienie wyjścia na ethernet z tyłu też jest zastanawiające, uwzględniając diody sygnalizujące aktywność. Tak że podziękuję, dostrzegłszy szereg atutów swej homemade obudowy na ENC28J60 made in PRL.
podsumowaując... Za 5 stów stów zyskałem nową naklejkę na Amidze.

chętnie opchnę, bo na
ręczniki dekoracyjne z Teto skądś trzeba mieć.
Ostatnia aktualizacja: 01.01.2025 14:24:12 przez snajper