[#601] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@_arti, post #592

Poproszę następujące osoby o podesłanie namiarów na paczkomaty:
(...)
- snajper

poproszę sobie sprawdzić wiadomości sprzed miesiąca.

@Dorian3D
płaciłem za Dorian3D (1x red, 1x transparen , dark-blue)

ja płaciłem za jedną... Ale według najnowszych ustaleń użytkownika _arti mam dostać dwie, to co będę krecił nosem. OK
[#602] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@snajper, post #601

...chociaż nie, przepraszam - to nie ja zostałem przez artiego wymieniony, tylko jakiś "snajpier". Moje niedopatrzenie, zwracam honor.
[#603] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@snajper, post #602

[#604] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@snajper, post #602

na zwrot masz 2 tyg
[#605] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Dorian3d, post #579

4
[#606] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Dorian3d, post #605

mam i ja.

I gdybym 6 lat temu przewidział rozwój wydarzeń... W każdym razie chętnie wymienię orydżinal na czerwoną. Obudowa Vampire Compatible z Teto w tle, w kolorze białym - epic fail. buuu!
1
[#607] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@snajper, post #606

Czerwona kozak !
[#608] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Dorian3d, post #607

Czerwona i niebieska ładne, ta bezbarwna taka nijaka
[#609] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Dorian3d, post #607

To jeszcze musisz tak jak ja poczekać na czerwone klawisze. Na niebieskie też
[#610] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Blady, post #608

Przezroczysta jest po to, zeby "ogladacz" widzial jakie super bebechy sa w srodku.
Wiec bez bebechow jest nijaka.
[#611] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Don_Adan, post #610

Jak ktoś chce transparent to jest jeszcze alternatywa akrylowa.
[#612] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Don_Adan, post #610

Ale to nie transparent, tylko transcluent, czyli taka przydymiona/półprzezroczysta. Moim zdaniem obudowy w tym kolorze wyglądają tandetnie, ale to rzecz gustu

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2024 19:21:13 przez Jacques
[#613] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Jacques, post #612

A co ty tak od razu bys chcial widziec wszystko co jest pod spodem?
To jest Amiga, czyli przyjaciolka.
Raczej nie zobaczysz od razu co ma pod spodem.
[#614] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Jacques, post #612

innej wtedy nie było teraz jest Cystal

link

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2024 19:34:21 przez Dorian3d
[#615] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Dorian3d, post #614

Jak dla mnie ta półprzeźroczysta lepsiejsza.
[#616] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Dorian3d, post #607

Jeszcze klawisze w kolor z białym nadrukiem i super.
[#617] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@snajper, post #606

parę dni temu w końcu złożyłem tę obudowę. Zakup jej okazał się jednak być większym bezsensem, niż się spodziewałem.
Mówię sobie, że co mi tam - skoro już ją mam, to przełożę moją Amigę, przynajmniej HDMI i ethernet będzie się dało wyprowadzić po ludzku zamiast przez boczną klapkę. He, he... o, tu mi czołg jedzie. Wyjście na ethernet owszem, jest, a jakże - tyle że raz: chcesz tamtędy, to zrób sobie dłuższy przewód, dwa: jak chcesz tam zamontować stosowany dotychczas moduł ENC28J60, to... chyba zostaje kombinować, wiercić i rzeźbić na własną rękę. Ewentualnie może kupić jakieś speszyl edyszyn Gunnar Compatible.
a wyjście HDMI? A owszem, jak najbardziej, jest. Tylko kup se odpowiedni kabel, bo ten, co masz, się nie przeciśnie. Alternatywna opcja: wyjąć zaślepkę z tyłu i wyprowadzić tamtędy. Tak też zrobiłem. W sumie i lepiej - bo wyciąganie kabla z prawej strony Amigi jest mi zupełnie nie na rękę, pomijając kwestionowalną wygodę operowania myszą w takim scenariuszu.
a samo umiejscowienie wyjścia na ethernet z tyłu też jest zastanawiające, uwzględniając diody sygnalizujące aktywność. Tak że podziękuję, dostrzegłszy szereg atutów swej homemade obudowy na ENC28J60 made in PRL.
podsumowaując... Za 5 stów stów zyskałem nową naklejkę na Amidze. OK
chętnie opchnę, bo na ręczniki dekoracyjne z Teto skądś trzeba mieć. siedzi, pije i chrupki

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2025 14:24:12 przez snajper
[#618] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@snajper, post #617

Nie wiem, czego się spodziewałeś. Trudno trochę dostosować otwory pod 30 wersji gniazd ethernet i drugie tyle kabli HDMI. I tak dobrze, zrobili, bo kilka z tych wersji da się wcisnąć. To i tak więcej niż dowolna istniejąca obudowa do np. laptopa, gdzie pasuje tylko jedno gniazdo - to, od producenta laptopa ;)

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2025 15:24:46 przez _arti
[#619] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Jacques, post #612

Jak wyglądają tak wyglądają. Ja tam uważam, że i A500 i A1200 są tak zwartymi konstrukcjami, że i tak w takiej obudowie niewiele byłoby widać bo klawiatura przesłania a żeberka nad nią też zasłaniają więc nie ma znaczenia co się włoży do płyty głównej bo i tak niewiele będzie widać, co najwyżej ktoś może sobie ledy zamontować i mówić "mam A500/A1200 z ambilight"
[#620] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Madman, post #619

Ja tam uznaję tylko dwa kolory z tych reprodukcji: oryginał i czarny
1
[#621] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Jacques, post #620

Ja nie uznaje żadnych kolorów .
pomysł
[#622] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@snifferman, post #609

Tak czekam na niebieskie i czerwone no co zrobisz jak nic nie zrobisz.
[#623] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Dorian3d, post #622

Jak bym nie chciał Grey i brał Original lub Black to bym już miał, a tak trzeba czekać.

Ostatnia aktualizacja: 03.01.2025 20:17:28 przez Adinfo
[#624] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@_arti, post #618

Witam.

_arti

Wysłałem pw oraz e-mail w/s obudowy A500 i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.

ted

Ostatnia aktualizacja: 16.01.2025 19:33:07 przez ted
[#625] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@ted, post #624

Musiałem przeoczyć. Wydawało mi się, że odpowiadałem. Zaraz ogarnę.
[#626] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@_arti, post #625

Cześć, przypomniałem sobie właśnie, że kiedyś uczestniczyłem w tej zbiórce. Wybrałem wtedy, dość chyba nietypowo, kolor green new. Pytanie, czy jest jeszcze szansa, że kiedyś dostanę obudowę? Widziałem, że na stronie sklepu nie ma takiego koloru. Może niewielkie było zainteresowanie. A może byłaby możliwość zmienić kolor?
[#627] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@rafcez, post #626

była zmiana kolorów
[#628] Re: [zbiórka] nowe obudowy dla A500

@Dorian3d, post #627

Tak, faktycznie była zmiana, ale wtedy chodziło o ograniczenie palety kolorów dla klawiszy, co w niektórych przypadkach mogło również implikować chęć zmiany koloru obudowy. Moje klawisze miały być wyprodukowane (chociaż dalej ich nie mam ), więc nie zmieniałem też obudowy. No nic, widzę, że na stronie kampanii piszą coś o produkcji brakujących kolorów (w tym zielonego). Może jest jeszcze nadzieja.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem