Komentowana treść: Jeden rzut okiem na AM2004
[#31] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #24

Powiem ci ze chetnie bym ci pokazal jak to z boku wyglada...dla mnie to wyglada tak jak ravek i valwit opisuja.
[#32] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #13

O, widze ze poziom rozmowy znizyl sie do piskownicy... to teraz ja: sam jestes gupi i kup se shifta ;)
[#33] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #23

"prezentowane nowe amigowe programy" - nie zauwazylem na zutniku systemu AmigaOS, a MOSa dla mojej Amigi ciagle nie ma.

Hmmm... Przyklad pierwszy z brzegu - FryingPan... Ma wersje zarowno na classiki jak i czesciowo na pegaza (kod jest dopiero przystosowywany do tego by kompilowal sie natywnie pod MOSa, na razie natywne sa jedynie poszczegolne pluginy). To, ze byl pokazywany na mosie to po prostu przypadek, poniewaz autor swojego sprzetu z Krakowa nie wiozl... Zreszta nie byloby sensu, bo Amiga nie zrobilaby wrazenia, a autor i tak developuje na uae... bo tam kompilator szybciej chodzi niz na amigafanowym 060...
[#34] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #29

Czy ty faktycznie sam wierzysz w to, co piszesz? Powiedz mi, jak to jest - z jednej strony górnolotne idee o stowarzyszeniu, a z drugiej osobne pokazy (przyczyny są nieistotne, chodzi o skutki), docinanie drugiej stronie na portalach i kłamliwa propaganda. Po co ta bigocja? Chyba po to, by po roku powiedzieć, że paskudne MOSowce nie chcą się integrować...
[#35] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #29

"Fakty mowia za siebie" - OLO napisal Ci, ze nie jest zapraszany na GGUA? To tak jakby mnie ktos do wlasnego domu musial zapraszac!

Dobra koniec pisania głupot.

Po jednym z moich komentarzy na temat A1+OS4 i informacji że kupuje pegaza, jeden z ważniejszych członków GGUA tak mi napisał na priv:

XXXXXX (6-05-2004 22:07)

zastanow sie tylko czy ma sens bys dalej byl w GGUA

z takimi komentarzami to chyba po co masz sie meczyc

Albo ja jestem głupi, albo czegoś nie rozumiem, ale jak dla mnie to wygląda że jestem niemile widziany na GGUA, a jakoś nie mam w zwyczaju pchać się tam gdzie mnie nie chcą ;)

(..) bzdury dalej piszesz, ale jezeli na pokaz A1 i OS4 nie bedzie sie wpuszczalo uzytkownikow Pegasosa to ja zbojkotuje ten pokaz

O to chyba nie będziesz na następnym GGUA ;)i tez będziesz musiał je zbojkotować.

Przed pierwszym spotkaniem GGUA z A1 jak dowiedziałem sie że A1 ma być to "z pewną taką nieśmiałością" zasugerowałem, że może zaprosimy ludzi z MOS-team, oczywiście odpowiedź była jedyna możliwa, nie, nie wolno nikomu o tym mówić, czemu nie wiem.

Teraz pewnie nie będzie A1 bo już każdy wie że na GGUA jest i te wredne mosofce mogą przyjechać i zobaczą to "cudo" w akcji ;), a wtedy opadnie mit o cudownej A1+OS4 ;);)

ja nie zauwazylem AmigaOS4 na AM, a eXec teraz pisze newsy tylko o tym systemie

Dawniej eXec pisał o MOS-ie jako o nowym AmigaOS, czemu teraz na eXec-u MOS to wróg śmiertelny nie wiem i nie chce wiedziec.

Oczywiście ludzie z GGUA nie są moimi wrogami, po prostu troche mnie dziwi zbyt emocjonalne podejście niektórych do Amigi, co wywołuje niepotrzebe awantury :(

GGUA składa się z może 12 osób. Większośc z nich nie jest tak ślepo wpatrzona w A1 i rozważa tez zakup Pegasosa lub pc :(. Niestety brak możliwości porónania OS4 z MOS-em oraz "dyskryminujące" przebiegy spotkań ( A1 cacy, pegaz be i wszyscy się z niego śmiejemy ) powodują że większość nie ma pojęcia jak wygląda i działa PegII+MOS, oraz uważają że PegasosII+MOS to jedna wielka "kupa śmiecia" (tojest pewnie ta intergracja środowiska ).

Na koniec powiem jeszcze że intagracja środowiska to naprawde doskonały pomysł, tylko w wydaniu niektórych członków GGUA wygląda ona baardzo dziwnie:

kupujesz/masz OS4+AmigaONE to się integrujemy, jeżel kupujesz/masz MOS+Pegasos to przykro nam ale ciebie nie lubimy i z tobą się nie integrujemy. Przykre :(
[#36] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
I to chyba tyle co tyczy sie integracji.

Szkoda , naprawde panowie szkoda...

Dzieki Olo za ukazanie prawdy , tego naprawde brakowalo . Choc pewnie teraz duzo osob bedzie ci zarzucac rozne bzdury.
[#37] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #8

Najpierw było, że się boją. Potem gdy okazało się, że pojechali do Essen już nikt nie pamiętał wielu komentarzy jak to użytkownicy AOne nie mają odwagi pokazać AOne w Łodzi. Teraz Ty piszesz z przekąsem "woleli" do Essen. A tak naprawdę nie wiecie po co tam pojechali. Bo przecież nie prezentować AOne. Są jeszcze inne powody wyjazdów a nie tylko chęć ucieczki przed "Pegazowcami".

To że się boją, to było tylko nietrafione, jak się okazało, przypuszczenie. Nie przyjechali do Łodzi, bo woleli pojechać do Essen. Pokazali więc jasno gdzie mają potencjalnych nowych nabywców AmigaOne w Polsce. Dlaczego pojechali do Essen? Nie wiem. Jak piszesz nie chęć ucieczki była powodem. Pytam więc co było tym powodem? Czy tak jak Reactor odpowiesz mi "nie będę się spowiadał"? A może jednak istnieje jakieś logiczne wyjaśnienie, które nie jest objęte NDA?

[#38] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
Hmmm... Przylacze sie do rozmowy, mimo ze nie jestem w centrum zamieszania. Wiec z boku, obiektywnie moge jedynie imho powiedziec ze wszytkie kombinacja z "nowa" Amiga przywodza na mysl iz ten sprzet nie jest gotowy nawet w 50%. To smieszne ukrywanie, jakies chowanie sie po katach, tajemnice (nieomalze x-files) etc moga swiadczyc tylko wlasnie o niedopracowaniu konstrukcji - aby przypadkiem ktos niewtajemniczony nie dowiedzial sie prawdy. Nie sadze aby ktos powaznie myslacy o kupnie komputera, oprocz fanow, powaznie traktowal projekt "Amiga". Zdecydowanie duzo wiekszym profesjonalizmem wykazuje sie konkurencja czyli "Pegasus".

To taki rzut okiem osoby postronnej.
[#39] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
Ogólnie skomentuję ten wątek tak:

- nie podoba mi się, że w wymianie poglądów przytaczane są

prywatne wypowiedzi z gadu-gadu, to tak jakby cytować

prywatną korespondencję; osoby które to robią nie szanują

podstawowych zasad etyki;

- w kwestii zapraszania/nie zapraszania kogokolwiek na

spotkania GGUA: pewne osoby najwyraźniej oczekują imiennych

zaproszeń najlepiej dostarczonych do rąk własnych; inna rzecz,

że ja nie dowierzam by skorzystały mimo tego, teraz tylko

trzeba to jakoś umotywować - najlepiej "odwracając kota do

góry ogonem";

- niektórzy zapalczywi komentatorzy nadużywają formy mnogiej mówiąc, że pojechali(śmy) do Essen.

[#40] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #39

Co do przytaczania wypowiedzi prywatnych na GG. To z etyką przesadziłeś... jest to tak samo jak ktoś udostępnia loga z IRC'a ci co udzielają sie na kanale nie wiedzą ze ktos to udotępni. I jakoś nikt nie płacze ze zostały złamane zasady etyki. Poza tym logowanie w GG czy innych komunikatorach ma jakis cel więc czemu go nie wykorzystać. Poza tym nie wiem czy zauważyłeś (XXXX) więc log został obrobiony tak aby nie wiadomo kto go napisał i tu są użyte zasady etyki. Nie jest użyty tez jako oczernienie kogos konkretnego tylko jako dowód w polemice jaka tutaj sie wywiązała.
[#41] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #35

(PegasosII czy AOne)...OS4 jak na dzień dzisiejszy to wg. mnie TRAGICZNA pomyłka.

Nie działa tam nic, USB, DMA GRAFIKA, tego czegoś nie można nazwać systemem...

To jest Twój post z forum. I jak on ma się do merytorycznej dyskusji i do ostatnich newsów? To jest dopiero emocjonalna wypowiedź. Na spotkanie pewnie nie przyszedłeś bo było Ci wstyd. Takich wypowiedzi pewnie jest więcej ale ta akurat utkwiła mi w pamięci i łatwo ją znalazłem. I Ty piszesz, że niektórzy uważają Peg/Mos za kupę śmieci? A sam takie coś piszesz o AOne/OS4.

I jeszcze jeden cytat z Twojego postu:

(SharkPPC+G3/G4)...Mosofca jak się dowie że ktoś kupuje A1 powie:

no fajnie, ciesze sie że będziesz miał nowy sprzęt...... itd,

Raczej z Twoich wypowiedzi wynika, że wyśmiałbyś go i radził zająć chomikami, bo już raz (może więcej) szydziłeś w ten sposób :P
[#42] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #41

to teraz porownaj jeszcze date postu Ola i date newsow, Sherlocku.
[#43] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #42

O, następny szyderca.

A co ma data do rzeczy. Cytaty miały na celu pokazać, że Olo ma raczej w nosie merytoryczną dyskusję i to co mówią ludzie bardziej zorientowani (o OS4). Wypisuje o USB, DMA itd jakby był najlepiej poinformowany. Do tego szydzi przy tym z OS4 a czasem z rozmówcy, Watsonie.
[#44] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #43

Po prostu widzial pierwszy "pokaz" a1 i go nie zachwycil... Na drugim
nie byl, ale ma tez sceptyczne podejscie...
[#45] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #44

OK, ale dostęp do informacji ma (GGUA) i może zapytać co działa a co nie w tej chwili. Zamiast tego woli wierzyć prześmiewcom.

Panowie mniej złośliwości i szyderstw a dyskusje staną się bardziej merytoryczne. Tak sądzę.

[#46] Re: Jeden rzut okiem na AM2004

tak, to teraz wygrzeb z usenetu posty szydercow z 1992 ze amigaos nie ma porzadnego tcp/ip i wysmiej ich bo mamy miami, miamidx, amitcp, genesi a niedlugo kolejne. i jeszcze dodaj ze mozemy wypalac cd i dvd a oni na tych swoich gownach w 1992 nawet o tym nie marzyli.

a teraz zebys zrozumial: w czasie gdy olo pisal to co napisal o lepiej dzialajacym usb wiedzieli co najwyzej betamuszkietereowie. reszta w tym olo (czy np. ja) mogli jedynie opierac sie na tym co bylo wiadomo czy to z pokazow czy z wypowiedzi firiedeonhermansa na Amigaworld. betamuszkieterowie zapewne mieli ubaw czytajac flamy i dyskusje ale nda zabranialo im powiedziec cokolwiek.

merytoryczna dyskusje w nosie masz ty skoro wypisujesz takie glupoty.
[#47] Re: Jeden rzut okiem na AM2004

Każdy kto krytykuje OS4, jest szydercą? ;)
[#48] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #39

Olo:

jeden z ważniejszych członków GGUA tak mi napisał na priv:

Zap:

- nie podoba mi się, że w wymianie poglądów przytaczane są

prywatne wypowiedzi z gadu-gadu

Interesujące pojmowanie etyki, zważywszy na to, że gdyby nie Ty, to byśmy nawet nie wiedzieli o tym, że ta rozmowa miała miejsce na gadu-gadu... "Priv" to pojęcie dość szerokie w tym momencie, jakby na to nie patrząc; a wstawienie "xxx" wystarczająco chroni interesy i personalia osoby, której tekst w tym przypadku był cytowany.

A swoją drogą - znasz powiedzenie "prawdziwa cnota krytyki się nie boi?" Znasz, na pewno. Wykształconym, światłym człowiekiem wszak jesteś. Tylko szkoda że ta cytowana wypowiedź wcale bynajmniej do cnotliwych nie należy...
[#49] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #39 #41 #43 #44

Nigdy nie szydziłem z rozmówcy, to był po prostu kawał, żart, taki głupi dowcip, no ale widze że ludzie z OS4-team nie mają poczucia humoru.

Chcesz merytorycznej dyskusji prosze bardzo.

Wypisuje o USB, DMA itd jakby był najlepiej poinformowany

Nie uważam siebie za najlepiej poinformowanego. Po prosty miałem okazje bawić się OS4 i porównałem go do MOS-a 1.4, i to niestety był mój błąd. Dlaczego pisze że nie ziała USB, DMA ?? .... bo widziałem A1 w lutym,( pojechałem nawet z nimi po A1 do Austrii, bu=yło naprawde zabawnie :) ) a następnie na spotkaniu GGUA i przez ten czas nic się nie zmieniło, mimo że na execu można było przeczytać jak to już wszystko cudownie działa. Dlatego też nie mogę uwierzyć że coś działa na A1, no chyba że sam to zobacze, albo na jednym z portali będzie zamieszczony solidny test.

Na spotkanie pewnie nie przyszedłeś bo było Ci wstyd

Na spotkanie w dniu 8 maja nie przyjechaem bo akurat w tym czasie byłem w innym mieście i nie dałbym rady przyjechać . Zresztą dwa dni wcześniej dostałem na priv wiadomość że "mam się zastanowić czy ma sens moje przychodzennie na GGUA".

pewne osoby najwyraźniej oczekują imiennych

zaproszeń najlepiej dostarczonych do rąk własnych

To chyba jest do mnie ;). Nie oczekuje imiennych zaproszeń i nawet o tym nie myślalem. ale jeżeli ktoś mi pisze ze nie mam przychodzić bo... to w czym problem? nie przychodze i już bo po co?

OK, ale dostęp do informacji ma...

Jaki dostęp do informacji?

Owszem często mówiono mi że to lub tamto jest lub będzie na OS4 że to jest skończone albo prawie skończone, ale jak prosilem o jakiś pokaz to...... i tu kolejna wymówka z NDA na czele.

Nie jestem przeciwnikiem OS4 ani AmigiOne, wręcz przeciwnie po zakupie pegaza rozważam i to dość mocno zakup MicroA1, oczywiście jeśli cena będzie rozsądna. Warto zauwazyć że większość tych brednio-seriali powstaje dlatego że ktoś z fanów/użytkowników OS4 "zaatakował" osobę która powiedziała coś złego o OS4.

Szkoda że kilku członków GGUA tak zniszczyło obraz tej grupy ( ja oczywiście też nie estem bez winy :( ). Większość grupy to naprawdę normalni i śwetni ludzie z którymi można porozmawiać na różne temty, łącznie z orównywaniem OS4 i MOS bez zbędnych kłótni i głupich oraz agresywnych komentarzy.

Koniec merytorycznej dyskusji :)

Osobiście wszystkim zestresowanym OS4-ofcom polecam chomiki, to są naprawde miłe zwierzątka które robię wielkie oczy jak się je.... pieści ;))).

Pozdrawiam (tr)OLLO
[#50] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #46

...w czasie gdy olo pisal to co napisal o lepiej dzialajacym usb wiedzieli co najwyzej betamuszkietereowie. reszta w tym olo (czy np. ja) mogli jedynie opierac sie na tym co bylo wiadomo czy to z pokazow czy z wypowiedzi firiedeonhermansa na Amigaworld.

...a teraz żebyś zrozumiał: to jak nie wiesz to po co się wypowiadasz tak stanowczo?

Po to, żeby pozostał zły obraz? Skoro wiadomo, że nie mogą (betatesterzy)się wypowiadać to można palnąć każdą nieprawdę.

Zgodnie z zasadą, obrzucić błotem a coś z niego się przyklei.

Bardzo łatwo wyrywasz z kontekstu spr. USB a cytat brzmiał "tam nic nie działa" "OS4 to totalna porażka".

A teraz tylko przykład (bo Peg/Mos naprawdę mi się podoba).

Gdybym napisał, że w MOSie nic nie działa to najłagodnieszymi słowami skierowanymi do mnie byłyby bzdury, głupoty.

Trzeba mieć sporo złej woli żeby tak napisać.

(nie mówcie, że z MOSa się wyśmiewano na AM bo ja tego nigdy nie robiłem a za innych nie lubię odpowiadać).

[#51] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
> ...a teraz żebyś zrozumiał: to jak nie wiesz to po co się

> wypowiadasz tak stanowczo?

bo zakladam ze rozmawiam z ludzmi ktorzy potrafia myslec i wiedza ze jak kazdy niebetarycerzyk moge sie tylko opierac na tym co z hyperionu wycieknie. a skoro ktos z nich mowi ze dziala tylko klawiera i myszka to moge tez stanowczo powiedziec ze dziala klawiatura i myszka. nie podpisywalem nda wiec nie musze krecic i poslugiwac sie niedomowieniami.

> Po to, żeby pozostał zły obraz? Skoro wiadomo, że nie mogą

> (betatesterzy)się wypowiadać to można palnąć każdą nieprawdę.

teraz zarzucasz mi klamstwo? w takim razie udowodnij mi ze gdzies w sieci ktos piszacy os4 wyjawnil ze dziala cos wiecej niz mysz i klawiera. tylko ktos powazny a nie wannabe-autor bedacy byle betamuszkieterkiem. jesli nie bedziesz w stanie to oczekuje przeprosin za pomowienie.

> Bardzo łatwo wyrywasz z kontekstu spr. USB a cytat brzmiał "tam > nic nie działa" "OS4 to totalna porażka".

gdzie to napisalem?

tsd: skoro betatesterzy nie moga sie wypowiadac to bylo by milo gdyby faktycznie tego nie robili i darowali sobie debilizmy typu "sterowniki o ktorych mozecie tylko marzyc".

> Gdybym napisał, że w MOSie nic nie działa to najłagodnieszymi

> słowami skierowanymi do mnie byłyby bzdury, głupoty.

> Trzeba mieć sporo złej woli żeby tak napisać.

ale gdy napisze ze mos jest do dupy bo ambient nie ma jeszcze czegos takiego jak deficons albo ze 3 dniowy uptime to cud a nie norma, to mosowce nie zrobia dzihadu tak jak robia to czlonkowie z ggua gdy ktos odwazy sie wspomniec o niedorobkach os4
[#52] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #51

Odniosłem się do postu Ola i te cytaty były tylko z jego wypowiedzi.

Dalsze słowa, uściślenia też dotyczyły tych cytatów i tu nagle pojawiłeś się Ty i zacząłeś bronić jego postawy. W dalszym ciągu wyrywsz z kontekstu to USB a po raz setny powtórzę, nie podobało mi się, że Olo napisał "OS4 jak na dzień dzisiejszy to wg. mnie TRAGICZNA pomyłka. Nie działa tam nic, USB, DMA GRAFIKA, tego czegoś nie można nazwać systemem..." A była to odp. na prośbę (co wybrać AOne czy Peg) kogoś kto nie orientuje się do końca w sytuacji. Pytający może wyciągnąć wniosek, że AOne to jakaś totalna pomyłka a jedynym wyjściem jest kupno Pegaza. I tylko w tym rzecz.

[#53] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
ok.
[#54] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #52

OS4 jak na dzień dzisiejszy to wg. mnie TRAGICZNA pomyłka. Nie działa tam nic, USB, DMA GRAFIKA, tego czegoś nie można nazwać systemem...

Jak ostatnio sprawdzałem to był to wolny kraj i każdy miał prawo do wolnej wypowiedzi, a wg mnie na dzień dzisiejszy OS4 to pomyłka.

Jak ostatnio widziałem ten system to nie działało tam nic, ani USB ani DMA ( dysk działał w PIO3 sprawdziłem ) GRAFIKA tez do demonów prędkości nie należała. Na ostatnim GGUA nie mogłem być bo nie miałem jak dlatego tez spytałem się na execu co jest z UDMA, USB i natywnym Picasso,i na dzień 18 maja 2003 godz. 23:15 nie ma odpowiedzi, czyli problemy te dalej nie są poprawione, bo nikt nie chce udzielić informacji na ten temat. Pewnie to wina NDA ;)

Pytający może wyciągnąć wniosek, że AOne to jakaś totalna pomyłka a jedynym wyjściem jest kupno Pegaza. I tylko w tym rzecz.

A jak kolega amigafan wypisywał głupoty o pegazie i MOS to jest OK??, czyli panuje tu zasada, MY o pegazie możemy mówić co chcemy ale WY o os4 nic mówić nie możecie. Dziwne ;)

Nie jestem przeciwnikiem OS4, wręcz przeciwnie, ucieszyłem się kiedy zobaczyłem że ArtEffect działa na OS4, to naprawde dobra wiadomość. Mi nie podoba się tylko dziwne podejście niektórych ludzi zwiazanych z OS4, jak to powiedziałeś zbyt emocjonalnie.

[#55] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #48

> A swoją drogą ... itd.

Co właściwie usiłujesz tutaj sugerować?

Że napisałem to do Olka i dlatego to komentuję?

Powiem tak: jeśli ktoś kiedykolwiek zacytuje publicznie

na jakimś portalu jakąkolwiek moją wypowiedź z GG

przesłaną do niego (i tylko do niego) to więcej nie będę z tym kimś

za pomocą GG rozmawiał. Narzędzia takie jak GG są dla ludzi, którzy wiedzą do czego one służą.

[#56] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #45

To zapytaj Zap'a i nam powiedz czego sie dowiedziałeś.....
[#57] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #51

>ale gdy napisze ze mos jest do dupy bo ambient nie ma jeszcze

>czegos takiego jak deficons albo ze 3 dniowy uptime to cud a nie

>norma, to mosowce nie zrobia dzihadu tak jak robia to czlonkowie z

>ggua gdy ktos odwazy sie wspomniec o niedorobkach os4

No tak - teraz trzeba nas pooczerniać w oczach innych i zrobić z nas czarne owce. I kto to mówi?

Już raz proponowałem ci podesłanie śliniaczka żebyś zaprzestał tego obryzgiwania nas śliną ale widzę, że to nie skutkuje. No cóż.
[#58] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #57

> No tak - teraz trzeba nas pooczerniać w oczach innych i zrobić z

> nas czarne owce. I kto to mówi?

rozwin ta fascynujaca mysl. co masz do mnie? zadne nda nie obowiazuje wiec mozesz smialo pisac. chyba ze jak piesek wolisz poszczekac zza krzaczka i uciec...
[#59] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #56

Chcesz mnie o coś zapytać? Wal śmiało :D

Ja żadnego NDA nie podpisywałem, póki co.

[#60] Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz #59

Ok pytnie zadaje po raz enty.... :)

1. Jakie klasy USB sa dostępne? (slyszałem jak narazie o bootmouse i bootkeyboard)

2. co z grafika, nadal taka wolna?

3. jak praca dysków? jakie UDMA i wogole jest dostępne....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem