[#67]
Re: Jeden rzut okiem na AM2004
W odpowiedzi na komentarz
Powiem tylko to co sam wiem.
I od razu mówię, jeśli ja czegoś nie wiem to nie znaczy, że tego nie ma. Ja nie jestem betatesterem i nie mam dostępu do serwera z update'ami ale wiem jedno, obecnie nie ma dnia by nie było tam kilkunastu update'ów.
Nie pytałem o klasy USB, mowa była wcześniej o klasie massstorage.
Na temat grafiki: wszyscy wiedzą, że jeszcze P96 nie jest natywne, tylko emulowane ale co to znaczy wolna grafika? Powiedz mi jakiego dokładnie kryterium używasz określając gfx jako wolną lub szybką?
Czy chodzi o niezbyt płynne przesuwanie okienek po blacie? Czego nie będzie po przeniesieniu P96 pod PPC? Czy może chodzi o szybkość prezentacji filmu w oknie playera takiego jak np. MooVid?
MooVid 1.7 PPC dla OS 4 pod emulowanym P96 osiąga do 80 FPS w zależności od ustawień (wg. słów testera tego programu, z którym akurat rozmawiałem). Wystarczająca prędkość? Czy może jeszcze trzeba trochę "podgazować"?
Nie wiem jakie są parametry UDMA. To jest kolejna nowość sprzed paru dni i ja nie mam do tego dostępu.
Czy po raz kolejny będziecie obłudnie rwać szaty, że OS 4 jest rozwijany w oparciu o NDA obowiązujące pewną grupę ludzi?