W odpowiedzi na komentarz
Wziales za bardzo doslownie ten tekst przez co nie zauwzyles jego prawdziwego przeslania. Po pierwsze nie traktuje on o tym czy Pegasos jest lepszy czy AmigaOne podobnie z ich systemami. To obraz sytuacji i napiec jakie powstaja w naszym srodowisku. Czy Ci sie to podoba czy nie jest to najszczersza prawada i wbrew temu co moze sie wydawac artykul zachowal nieco obiektywnosci. Przecierz nikt nie twierdzi, ze USA jest idealne...
Wiem o czym traktuje artykul, mimo wszystko da sie odczytac miedzy wierszami ze Pegasos jest OK, a AONE to pieniadze wyrzucone w bloto -
A nóż się ktoś nabierze i wywali w błoto około 4000 zł. Nie chce nic mowic ale krytykujesz propagande OS4.0 a kompletnie nie zauwazasz propagandy MOSowej, piszesz:
Zauważyłem też, że fanatycy OS4 zdają się być w bardzo dobrym nastroju. Starają się wmówić całemu światu jaki MOS jest beee
No to przypomnij sobie co pisali fani motyla: "AOS4.0 nigdy nie powstanie", "AOS powstanie moze za 2 lata i to tylko na A4000", "OS4.0 ma 2 lata zapoznienia w stosunku do MOSa i nigdy nie bedzie wstanie tego nadrobic" - to tylko niektore z propagandowych wypowiedzi -
"Czemu to ma służyć? Oczywiście wprowadzeniu potencjalnego klienta w błąd
Tak tak, i nie wiem czy o tym wiesz ale niektorzy kupili Pegasosa nie dla jego zalet, tylko dlatego ze nie wierzyli iz AOS4.0 kiedykowlwiek sie ukaze. Jak widac wasz propaganda byla skuteczna.
Przypisanie do naszych walczących grup tamtych mocarstw wydaje się dość łatwe. USA to rzecz jasna MOSowce, a ZSRR to fani OS4.
Ludzie w ZSRR byli zaszczuci cenzurą. Pozornie wszystko było piękne, ale napięcie ciągle rosło. Miarka się przebrała i zwycięzcą okazały się Stany Zjednoczone. Czy tak będzie w naszej małej zimnej wojnie? Osobiście mam nadzieje, że tak. Nie zniosę cenzury i propagandy. To nie przystoi w cywilizowanym świecie.
Jako odpowiedz przytocze najswiesze wypowiedzi wlodarzy obu stron, najpierw otwatre i nie znoszace cenzury USA:
"MorphOS Team nie zamierza ogłaszać ani dyskutować publicznie na temat nowych funkcjonalności, gdyż nie są w stanie określić czasu ukończenia prac"
Teraz strzezacy pilnie swych tajemnic ZSRR:
"sterowniki 3D obsługujące zestaw cech układów Radeon 7x00 zostały przygotowane dla systemu AmigaOS 4.0. Sterowniki powinny działać także na innych modelach kart Radeon (8x00, 9000, 91000 i 9200). Do nowych możliwości Warp3D dochodzi Multitexturing. Obsługa Pixel Shaders i Vertex Shaders zostanie dodana dopiero w kolejnej wersji Warp3D o kodowej nazwie "Nova",
nowy sterownik eth3com.device osiąga na komputerze A1 transfery na poziomie 8-9 MB/s. To znaczna poprawa w stosunku do sterownika, którym dysponują posiadacze wersji developerskiej,
system AmigaOS 4.0 można zabootować z kart pamięci flash podpiętych przez USB,
Hyperion będzie chciał dostarczyć aktualizację wersji developerskiej nie później jak w sierpniu"
Jak wiec widzisz z jednej strony USA, brak jakichkolwiek konkretow i cenzura na MOS1.5 i termin wydania. Oglonie niepewnosc i sciema.
Z drugiej strony ZSRR, jasno powiedzine co zostalo zrobione i kiedy przecietny Kowalski moze sie tego spodziewac na swoim HDD. Czy uwazasz to za propagande sukcesu ?
Mysle ze napisales tego arta, bo wokol MOSa zaczyna robic sie smrod i masz pretensje do tego ze ludzie od OS4.0 rulezuja zamiast narzekac tak jak MOSowcy. Tylko przypomnij sobie jak Ty zachowywales sie rok temu, czy wtedy narzekales czy rulezowales.
Jesli rulezowales, to nie miej pretensji do tego ze rulezuja teraz inni, ja mam system dopiero od niedawna i mam prawo sie z niego cieszyc. Poza tym za miesiac mam dostac uaktualnienie, ktore da mojemu systemowi ogromnego kopa i sporo nowych mozliwosci, wiec czemu mam nie chwalic swojego komputera ?
Co innego jesli tego uaktualnienia nie dostane, ani za miesiac, ani odpoukac za rok, a dodatkowo nie bede wiedzial czy i za ile oraz co wogole bedzie zawierac. Wtedy na pewno bede narzekal tak jak Ty teraz.