Komentowana treść: "Zimna Wojna"
[#61] Re: "Zimna Wojna"

Wedlug mnie autor tekstu przesadzil wrzucajac wszystkich zwolenikow

OS4.0 do jednego gara :( Znam wielu z ktorymi mozna normalnie pogadacc

(Mandi,WARP,AKO itp ) :D

Wiec jak sie chce to mozna wszystko.A i ja zaliczam siebie do

uzydkownikow pegaza ktozy sa za OS4.0 . Mi sie ten system tez podoba

i zycze mu jak najlepiej :)

------------------------------------------------

Pegasos II G3 User :) i zwolenik OS4.0 :D

[#62] Re: "Zimna Wojna"

@rafał@kowalski, post #59

W odpowiedzi na komentarz #59

Nie ten fakt sterdza ze ten artykul to propoganda moga mowic sobie ze przesalnie bylo inne a fakt jest faktem. Laik czytajacy ten artykul zobaczy wlasnie to co napisalem wyzej.
[#63] Re: "Zimna Wojna"

@Sventevith, post #62

W odpowiedzi na komentarz #62

To nie jest artykul dla laikow tylko dla osob widzacych co sie dzieje. Przeczytaj wreszcie go uwaznie, a moze zrozumiesz. Bosz, czy naprawde wszystko trzeba pisac tak prostacko doslownie?
[#64] Re: "Zimna Wojna"

@mcbarlo, post #55

W odpowiedzi na komentarz #55

No to ja jestem kolejną, która 'nie skumała o co chodzi' a jedynie słuszne poglądy w komunie mieli politycy a nie kółka wzajemnej adoracji sprzętu Kasprzaka.

A pod odpowiedzią Mandiego dodam tylko, że nie tylko ze strony kraciastej piłki mam z kim normalnie pogadać, ale i po stronie Motylka jest sporo ludzi, którym piana na usta nie występuję na tekst 'A1 czy OS4' a co znamienne najbardziej pienią się osoby które ani na A1 ani na Peg nie wydadzą z tego co wiem złamanego grosza i żeby było jasne, to nie znaczy że wszyscy PeCeciarze są wredni i judzą amisiowców ze znaku piłki i motyla.

Ciekawe kiedy to zauważą ci co mają Peg czy A1 i zrobią co należy ;)))

[#65] Re: "Zimna Wojna"

@mcbarlo, post #55

W odpowiedzi na komentarz #55

No to ja jestem kolejną, która 'nie skumała o co chodzi' a jedynie słuszne poglądy w komunie mieli politycy a nie kółka wzajemnej adoracji sprzętu Kasprzaka.

A pod odpowiedzią Mandiego dodam tylko, że nie tylko ze strony kraciastej piłki mam z kim normalnie pogadać, ale i po stronie Motylka jest sporo ludzi, którym piana na usta nie występuję na tekst 'A1 czy OS4' a co znamienne najbardziej pienią się osoby które ani na A1 ani na Peg nie wydadzą z tego co wiem złamanego grosza i żeby było jasne, to nie znaczy że wszyscy PeCeciarze są wredni i judzą amisiowców ze znaku piłki i motyla.

Ciekawe kiedy to zauważą ci co mają Peg czy A1 i zrobią co należy ;)))

[#66] Re: "Zimna Wojna"

@mcbarlo, post #40

W odpowiedzi na komentarz #40

co do "zimnej wojny" - to zwrocik raczej obiegowy, i pasuje do os/mos stosunków - ale dalej po prostu niepotrzebnie wdałeś się w głębsze dygresje historyczno-jakieśtam - to po prostu bezsensowne i sprowadzające artykuł nieco na tory jakiegoś brukowca...

Merytorycznie "barwny" opis Usa i Zsrr bardziej kojarzy mi się z jakimś tanim quz-showem dla "przeciętnego amerykanina", tudzież przemówieniem Mao lub Fiedela ;).

A'propos wieku - postaram się ująć to delikatnie - dlatego wolałbym zdecydowanie bardziej czytać twoje wypociny na temat MOS'a, niż np. o charakterystyce społeczeństw usa/zsrr itp., łapiesz? ;) - te artykuły czytają ludzie, a tym co się np. działo w Ameryce [a dla twej informacji - mniej więcej tyle co w Rosji, tylko w innej formie, przy pomocy innej propagandy, no i mniej ofiar - wszak to nie czysty totalitaryzm, btw: wiesz kto "wynalazł" obozy koncentracyjne? -właśnie!] mogę przeczytać na jakimś "historycznym" portalu czy w jakiejś kłamliwej książce od historii [ta już parę razy nam się "zmieniała";)] tudzież w takich głupich komentach, które piszę ;) itd..

wiem, że to nieco brutalnie wygląda, ale nie załamuj się i nie traktuj takiej burackiej krytyki jak "zając, ty znowy bez czapki chodzisz" - uśmiechnij się - właśnie wyciągnąłeś kolejną lekcję na dziennikarskiej ścieżce ;) [oraz odnotowałeś sukces w praktycznym sprawdzeniu "teorii kuli śnieżnej" ;)] mam nadzieję, że ta przygoda zaowocuje lepszym poziomem artków w przyszłości, po których będzie więcej debat na ciekawsze tematy :)

powodzonka życzę

[#67] Re: "Zimna Wojna"
Weżcie się wszyscy uspokójcie.

Odłożcie kłótnie i to co macie napisać dziś odłóżcie na jutro.

Zal patrzeć na to co piszecie.

Napewno ktoś to opublikuje na światowym forum i bedzie z tego dużo krzyku.

A ostatniemu z dobrych amigowych portali-PPA zaszkodzi.

PS.Natywny tcp/ip ma od 3 lat AOS XL i nikt tego nigdy niezauważył.

[#68] Re: "Zimna Wojna"

@offca, post #66

W odpowiedzi na komentarz #66

No i nadal nie wiem w czym porownanie do Zimej Wojny bylo beee. Pisze o brukowcach itd, ale brakuje mi tego 'bo'. Nie rozumiem gdzie dokladnie zrobilem blad jesli zrobilem. Czy poruszanie tematu Zimnej Wojny samo w sobie jest zakazane i jesli ktos go uzyje to trza go do rynsztoka spuscic?

Jesli chodzi o zimny konflikt to sam go nie przezylem, ale wydaje mi sie przynajmniej, ze conieco wiem na ten temat. Ogladam Discovery. ;) Ja nie jestem na 100% pewien czy nadal te programy historyczne to nie propaganda, ale w zasadzie po co mieliby teraz sciemniac?

No i w koncu pod jakim wzgledem objawia sie niski poziom mojego slowa pisanego? Styl nie taki? Naklamalem gdzies?
[#69] Re: "Zimna Wojna"

@mcbarlo, post #40

Wziales za bardzo doslownie ten tekst przez co nie zauwzyles jego prawdziwego przeslania. Po pierwsze nie traktuje on o tym czy Pegasos jest lepszy czy AmigaOne podobnie z ich systemami. To obraz sytuacji i napiec jakie powstaja w naszym srodowisku. Czy Ci sie to podoba czy nie jest to najszczersza prawada i wbrew temu co moze sie wydawac artykul zachowal nieco obiektywnosci. Przecierz nikt nie twierdzi, ze USA jest idealne...

Wiem o czym traktuje artykul, mimo wszystko da sie odczytac miedzy wierszami ze Pegasos jest OK, a AONE to pieniadze wyrzucone w bloto - A nóż się ktoś nabierze i wywali w błoto około 4000 zł. Nie chce nic mowic ale krytykujesz propagande OS4.0 a kompletnie nie zauwazasz propagandy MOSowej, piszesz:

Zauważyłem też, że fanatycy OS4 zdają się być w bardzo dobrym nastroju. Starają się wmówić całemu światu jaki MOS jest beee

No to przypomnij sobie co pisali fani motyla: "AOS4.0 nigdy nie powstanie", "AOS powstanie moze za 2 lata i to tylko na A4000", "OS4.0 ma 2 lata zapoznienia w stosunku do MOSa i nigdy nie bedzie wstanie tego nadrobic" - to tylko niektore z propagandowych wypowiedzi - "Czemu to ma służyć? Oczywiście wprowadzeniu potencjalnego klienta w błąd

Tak tak, i nie wiem czy o tym wiesz ale niektorzy kupili Pegasosa nie dla jego zalet, tylko dlatego ze nie wierzyli iz AOS4.0 kiedykowlwiek sie ukaze. Jak widac wasz propaganda byla skuteczna.

Przypisanie do naszych walczących grup tamtych mocarstw wydaje się dość łatwe. USA to rzecz jasna MOSowce, a ZSRR to fani OS4.

Ludzie w ZSRR byli zaszczuci cenzurą. Pozornie wszystko było piękne, ale napięcie ciągle rosło. Miarka się przebrała i zwycięzcą okazały się Stany Zjednoczone. Czy tak będzie w naszej małej zimnej wojnie? Osobiście mam nadzieje, że tak. Nie zniosę cenzury i propagandy. To nie przystoi w cywilizowanym świecie.

Jako odpowiedz przytocze najswiesze wypowiedzi wlodarzy obu stron, najpierw otwatre i nie znoszace cenzury USA:

"MorphOS Team nie zamierza ogłaszać ani dyskutować publicznie na temat nowych funkcjonalności, gdyż nie są w stanie określić czasu ukończenia prac"

Teraz strzezacy pilnie swych tajemnic ZSRR:

"sterowniki 3D obsługujące zestaw cech układów Radeon 7x00 zostały przygotowane dla systemu AmigaOS 4.0. Sterowniki powinny działać także na innych modelach kart Radeon (8x00, 9000, 91000 i 9200). Do nowych możliwości Warp3D dochodzi Multitexturing. Obsługa Pixel Shaders i Vertex Shaders zostanie dodana dopiero w kolejnej wersji Warp3D o kodowej nazwie "Nova",

nowy sterownik eth3com.device osiąga na komputerze A1 transfery na poziomie 8-9 MB/s. To znaczna poprawa w stosunku do sterownika, którym dysponują posiadacze wersji developerskiej,

system AmigaOS 4.0 można zabootować z kart pamięci flash podpiętych przez USB,

Hyperion będzie chciał dostarczyć aktualizację wersji developerskiej nie później jak w sierpniu"

Jak wiec widzisz z jednej strony USA, brak jakichkolwiek konkretow i cenzura na MOS1.5 i termin wydania. Oglonie niepewnosc i sciema.

Z drugiej strony ZSRR, jasno powiedzine co zostalo zrobione i kiedy przecietny Kowalski moze sie tego spodziewac na swoim HDD. Czy uwazasz to za propagande sukcesu ?

Mysle ze napisales tego arta, bo wokol MOSa zaczyna robic sie smrod i masz pretensje do tego ze ludzie od OS4.0 rulezuja zamiast narzekac tak jak MOSowcy. Tylko przypomnij sobie jak Ty zachowywales sie rok temu, czy wtedy narzekales czy rulezowales.

Jesli rulezowales, to nie miej pretensji do tego ze rulezuja teraz inni, ja mam system dopiero od niedawna i mam prawo sie z niego cieszyc. Poza tym za miesiac mam dostac uaktualnienie, ktore da mojemu systemowi ogromnego kopa i sporo nowych mozliwosci, wiec czemu mam nie chwalic swojego komputera ?

Co innego jesli tego uaktualnienia nie dostane, ani za miesiac, ani odpoukac za rok, a dodatkowo nie bede wiedzial czy i za ile oraz co wogole bedzie zawierac. Wtedy na pewno bede narzekal tak jak Ty teraz.

[#70] Re: "Zimna Wojna"

@Mufa, post #69

W odpowiedzi na komentarz #69

1) biorąc pod uwagę, że w 2002 roku ludzie pisali, że AmigaOS4
powstanie za 2 lata, to chyba im wybaczysz, ze się tak pomylili
(czyżbyś sam nie wierzył, że wersja pełna wyjdzie w tym roku?)

2) Nie znam się na sterownikach do kart graficznych, ale w
rozmowie z kimś, jak sądzę dość dobrze zorientowanym w temacie
usłyszałem, iż dla kart z serji 7xxx i z serii 9xxx radeona musza byc
inne sterowniki, zeby nie bylo,usłyszałem to na długo przed informacją
o sterownikach dla OS4...

3) to co już jest zrobione w MOSie 1.5 można było zobaczyć na wielu
pokazach (w ciągu kilku ostatnich miesięcy było ich w polsce ok 5, w
różnych regionach, tak by każdy mógł dojechać)

4) Nie bronię MOS-Teamu, do jego pracy mam też parę zastrzeżen, ale
o tym pisałem już nie raz w innych miejscach
[#71] Re: "Zimna Wojna"

@Mufa, post #69

Tym co napisales dokladnie potwierdziles to co opisalem w moim artykule. Juz tlumacze:

Wiem o czym traktuje artykul, mimo wszystko da sie odczytac miedzy wierszami ze Pegasos jest OK, a AONE to pieniadze wyrzucone w bloto - A nóű sië ktoô nabierze i wywali w bîoto okoîo 4000 zî. Nie chce nic mowic ale krytykujesz propagande OS4.0 a kompletnie nie zauwazasz propagandy MOSowej, piszesz:

Zauwaűyîem teű, űe fanatycy OS4 zdajâ sië byę w bardzo dobrym nastroju. Starajâ sië wmówię caîemu ôwiatu jaki MOS jest beee

No to przypomnij sobie co pisali fani motyla: "AOS4.0 nigdy nie powstanie", "AOS powstanie moze za 2 lata i to tylko na A4000", "OS4.0 ma 2 lata zapoznienia w stosunku do MOSa i nigdy nie bedzie wstanie tego nadrobic" - to tylko niektore z propagandowych wypowiedzi - "Czemu to ma sîuűyę? Oczywiôcie wprowadzeniu potencjalnego klienta w bîâd

No i widzisz jak sie zlapales? Wkurza taka nadmierna pewnosc siebie i brak jakichkolwiek faktow, co? Wy to robicie non-stop... Rozmiesz juz?

"MorphOS Team nie zamierza ogîaszaę ani dyskutowaę publicznie na temat nowych funkcjonalnoôci, gdyű nie sâ w stanie okreôlię czasu ukoďczenia prac"

Nie oglasza i nie duskutuje, bo POKAZUJE na roznych imprezach. Po co to jeszcze komentowac?

"sterowniki 3D obsîugujâce zestaw cech ukîadów Radeon 7x00 zostaîy przygotowane dla systemu AmigaOS 4.0. Sterowniki powinny dziaîaę takűe na innych modelach kart Radeon (8x00, 9000, 91000 i 9200). Do nowych moűliwoôci Warp3D dochodzi Multitexturing. Obsîuga Pixel Shaders i Vertex Shaders zostanie dodana dopiero w kolejnej wersji Warp3D o kodowej nazwie "Nova",

nowy sterownik eth3com.device osiâga na komputerze A1 transfery na poziomie 8-9 MB/s. To znaczna poprawa w stosunku do sterownika, którym dysponujâ posiadacze wersji developerskiej,

system AmigaOS 4.0 moűna zabootowaę z kart pamiëci flash podpiëtych przez USB,

Hyperion bëdzie chciaî dostarczyę aktualizacjë wersji developerskiej nie póúniej jak w sierpniu"

Ooo tak, my jestesmy "oh i ah" i w ogole genialni, nieomylni i wspaniali. To co wyzej przytoczyles to czysciutka propaganda. Widzial to ktos oprocz "wtajemniczonych"?

Mysle ze napisales tego arta, bo wokol MOSa zaczyna robic sie smrod i masz pretensje do tego ze ludzie od OS4.0 rulezuja zamiast narzekac tak jak MOSowcy.

Napisalem, bo taka odczulem potrzebe, ale bynajmniej twoj powod nie jest poprawny. Dlaczego go napisalem napisalem w nim samym.

Tylko przypomnij sobie jak Ty zachowywales sie rok temu, czy wtedy narzekales czy rulezowales.

Z rulezowania na portalach wyroslem jeszcze zanim kupilem Pegaza.

Poza tym za miesiac mam dostac uaktualnienie, ktore da mojemu systemowi ogromnego kopa i sporo nowych mozliwosci, wiec czemu mam nie chwalic swojego komputera ?

To jak za miesac dostaniesz to bedziemy gadac. A moze "za dwa tygodnie"? ;)

Wtedy na pewno bede narzekal tak jak Ty teraz.

Smiem watpic. Zawsze znajdziecie jakis powod do rulezowania.
[#72] Re: "Zimna Wojna"

@Mufa, post #69

Wiem o czym traktuje artykul, mimo wszystko da sie odczytac miedzy wierszami ze Pegasos jest OK, a AONE to pieniadze wyrzucone w bloto - A nóż się ktoś nabierze i wywali w błoto około 4000 zł.

Nawet jeżeli jest tak jak piszesz, masz prawo napisać dlaczego tak uważasz. Rafał, pisz! Jak napisałem, na to czekamy.

Nie chce nic mowic ale krytykujesz propagande OS4.0 a kompletnie nie zauwazasz propagandy MOSowej,

Jest logicznym, że on, jako posiadać Pegasosa jest na nią mniej uległy, ale stara się do niej przekonać. Ty jesteś mniej uległy na swoją i też starasz się do niej przekonać. To tak jak z reklamą, ten co ją wymyślił na nią nie reaguje.

Jak wiec widzisz z jednej strony USA, brak jakichkolwiek konkretow i cenzura na MOS1.5 i termin wydania. Oglonie niepewnosc i sciema. Z drugiej strony ZSRR, jasno powiedzine co zostalo zrobione i kiedy przecietny Kowalski moze sie tego spodziewac na swoim HDD. Czy uwazasz to za propagande sukcesu ?

Posiadasz w ręku rzeczowe argumenty. Opisz je. Polemizuj z artykułem. O to tutaj chodzi.

... ja mam system dopiero od niedawna i mam prawo sie z niego cieszyc. Poza tym za miesiac mam dostac uaktualnienie, ktore da mojemu systemowi ogromnego kopa i sporo nowych mozliwosci, wiec czemu mam nie chwalic swojego komputera ?

Masz prawo. Chwal się. Pisz o tym. Wiele jest informacji, że coś tam jest złe, czegoś nie ma, coś jest z tą Articią itd. (nie cytować mnie ;) Napisz artykuł i pokaż w nim, że to nie przeszkadza Ci w używaniu Twojego systemu. Piszę to bez ironii i podtekstów. Naprawdę chciałbym czytać takie teksty.
[#73] Re: "Zimna Wojna"

@mcbarlo, post #68

W odpowiedzi na komentarz #68

dobra, teraz juz szybko i bezposrednio - samo porownanie jest ok - "zimna wojna" to nic zlego - to co dzieje sie dalej to mizeria.

po prostu pisz o mos'ie [tym bardziej na portalu - jakby nie bylo tematycznym] a nie o globalnej historii - nie chce ciagnac kolejnej odnogi brednioserialu - watek o usa i zsrr jest do d##y - chcialem wczesniej to jakos delikatniej ujac, ale coz, prowokujesz mnie ;) - jest plytki, i na sile przypinany do wojenki os/mos: mos-usa, os4-cccp, czy na odwrot - po prostu dziecinada, i to powierzchowna, wrecz bajkopisarstwo polit-socjo-historyczne tandetnie przypinane na sile do jakiegos komputerowego watku - po prostu ten fragment trza bylo wyciac - dobra, koncze bo chyba sam za powaznie do tego podchodze. a ha - na discovery swiat sie nie konczy, a dopiero zaczyna ;)
[#74] Re: "Zimna Wojna"
Pytasz gdzie popełniłeś błędy? Aż się popłakałam ze śmiechu.

No ale skoro ich nie widzisz to Twoje klapki naprawdę zachodzą na oczy.

Cytat: Do dnia dzisiejszego tego nie widzę. A co widzę? Zakłamanie i propagandę sukcesu. Szczególnie po wyjściu AmigaOS 4 Pre-release.

I dalej cała litania co OS4 nie ma źle zrobił i jaki jest zły.

Powiedz mi jaką szkołe trzeba skończyć, żeby nawet nie zauważyć, że nie jest się w stanie napisać czegoś obiektywnie?

Bo w całości brak obiektywizmu, uzasadnień ale za to jest dużo stwierdzeń i sądów jedynie słusznych jak:

- Starałem się być na bieżąco z OS4 co nie było łatwe.
[#75] Re: "Zimna Wojna"
Pytasz gdzie popełniłeś błędy? Aż się popłakałam ze śmiechu.

No ale skoro ich nie widzisz to Twoje klapki naprawdę zachodzą na oczy.

Cytat: Do dnia dzisiejszego tego nie widzę. A co widzę? Zakłamanie i propagandę sukcesu. Szczególnie po wyjściu AmigaOS 4 Pre-release.

I dalej cała litania co OS4 nie ma źle zrobił i jaki jest zły.

Powiedz mi jaką szkołe trzeba skończyć, żeby nawet nie zauważyć, że nie jest się w stanie napisać czegoś obiektywnie?

Bo w całości brak obiektywizmu, uzasadnień ale za to jest dużo stwierdzeń i sądów jedynie słusznych jak:

- Starałem się być na bieżąco z OS4 co nie było łatwe. (przy Morphosie sledzenie byłoby łatwiejsze bez Peg?)

- Niestety nie mówi się otwarcie o wadach tego systemu tylko nadal "ściema to podstawa". A nóż się ktoś nabierze i wywali w błoto około 4000 zł. (drogi fakt niezaprzeczalny, ale czy ten co kupi wrzuci w błoto? Nie znam amisiowca żadnego który wywali 2 czy 4 tys w bloto, a znam takich co kupili Pg i takich od A1. Ale Ty chyba masz jedynie słuszne poglady (CCCP czy USA? ;)))

- Czemu to ma służyć? Oczywiście wprowadzeniu potencjalnego klienta w błąd. (Po co zadajesz pytanie skoro masz od razu odpowiedzi znowu jedynie słuszną. Czy Ty aby nie ubliżasz amisiowcom? Patrząc na tą coraz mniejszą grupkę amisiową jakoś nie wpadłoby mi do głowy uważać ich za idiotów, którzy nie wiedzą co kupują i na co wydają kasę. Nabić amisiowca na propagandę sukcesu? hmm wg mnie niemożliwe. Ale Ty znowu wiesz lepiej i oczywiście ten co kupi A1 to tylko nadziany na propagandę sukcesu, bo mądry tak jak Ty kupi Pegasa bez wątpienia ;))

Mam tłumaczyć dalej? Bo zaczyna mnie to bawic ;)
[#76] Re: "Zimna Wojna"

@sanddra, post #74

W odpowiedzi na komentarz #74

Pytasz gdzie popeîniîeô bîëdy? Aű sië popîakaîam ze ômiechu.

Smiech to zdrowie. Nie krempuj sie.

No ale skoro ich nie widzisz to Twoje klapki naprawdë zachodzâ na oczy.

Ooo ciekawe. To ja mam klapki na oczach?

Cytat: Do dnia dzisiejszego tego nie widzë. A co widzë? Zakîamanie i propagandë sukcesu. Szczególnie po wyjôciu AmigaOS 4 Pre-release.

Osoby zwiazne z OS4 same stwierdzily, ze go nie ma, wiec o co Ci chodzi? Pre to podobno nie jest OS4.

Powiedz mi jakâ szkoîe trzeba skoďczyę, űeby nawet nie zauwaűyę, űe nie jest sië w stanie napisaę czegoô obiektywnie?

A kto Ci powiedzial, ze to jest obiektywne. To sa moje prywatne odczucia do ktorych mam calkowite prawo i ktorych bede bronil.

Obiektywne sa inne moje artykuly...

Staraîem sië byę na bieűâco z OS4 co nie byîo îatwe.

No bo sie staralem, a ze szlo jak szlo to co ja na to poradze? Co Ci tu nie pasuje?

BTW Przyganial kociol garnkowi - to co ja zrobilem w moim artku os4-owce robia od zawsze i jakos sie tak nie oburzalas. To byla specjalna prowokacja by pokazac wszystkim jak jest naprawde.

Moze teraz ja powiniem zagrac biednego pokrzywdzonego MOSowca na ktorego caly swiat sie uwzial i ktorego wszysy atakuja?
[#77] Re: "Zimna Wojna"

@offca, post #73

Do offcy:

Czy wyszukasz tu jeszcze kilka analogii? Gdzie w obozach jest Waszyngton, a gdzie Moskwa, kto jest Stalinem, kto Gorbaczowem, a kto Reaganem? Czy MOSowcy łagodni to Demokraci a ekstrema to Republikanie? A posiadacze AmigaOne to Politbiuro? Przecież oczywistym jest iż chodzi tu tylko o otwartość środowiska. Nic więcej. Może porównanie nie do końca trafione, ale Mcbarlo chyba nie o to porównanie chodziło, a ty się upiąłeś tylko tego nieszczęsnego porównania jakby to było credo całości.

Do Sanddra:

Z przypisywaniem klapek innym zawsze jest problem. Polecam przypowieść o belkach w oku...

Dużo wiesz o OS4? Wyśledzenie informacji nt OS4 jest zdecydowanie trudniejsze niż nt MOS. Obiektywnego powodu nie znam (mam subiektywne przypuszczenia, ale to moje prywatne opinie) - jako znawca prawdy absolutnej udzielisz jej nam, zaślepionym klapkami?

Poczekajmy aż Mufa coś jeszcze napisze (masz AmigaONE/OS4?), wtedy się czegoś dowiemy. Prawdy z modlitewników zostawmy wyznawcom. Na tym portalu szukam raczej faktów (modlić się mam zwyczaj w kościele).
[#78] Re: "Zimna Wojna"

@mcbarlo, post #40

Ech, czytalem tego artka zanim sie ukazal i przyznam szczerze, ze na poczatku solidnie sie ubawilem przy tym. Ale po chwili zastanowienia dopiero zalapelem o co ci chodzilo i w pelni sie z tym zgadzam.

Obawialem sie jednak, ze prawie nikt tego nie zrozumie albo zrozumie po swojemu i tak sie stalo.
[#79] Re: "Zimna Wojna"

@Marcin [Morgoth] Kurek, post #78

W odpowiedzi na komentarz #78

Jasne. teraz wamwaice wszyskim ze artykul ma 2 dno. To zwykla nagonka na OS4 czym blizsza jest jego premeira tym bardziej tracice grunt pod nogami. Szczegolnie po ostnich wypowiedzach MOSTeamu. Stad ten artykul :D Teraz to ty wszynacieniepotrzbna wojne. Wasza sprawa jeszce wpros ludziom klamiecie ze cos jest obiektywne tak samo obiektyne jak propaganda Hitlera i tyle. on tez wmawial ze prawda jest jak jest :d Skoro na czarne mowice biale to znaczy ze jestescie fanatykami OS4 i tak sobie poradzi.
[#80] Re: "Zimna Wojna"

@Sventevith, post #79

W odpowiedzi na komentarz #79

Czy tylko ja mam problem z odszyfrowaniem tresci tego komenta?
[#81] Re: "Zimna Wojna"

@Sventevith, post #79

Cóż, trudno było oczekiwać, iż w tym wątku objawi się jakaś szczególna inteligencja...

Oby więcej takich fanów i użytkowników jak Ty, to na pewno sobie "OS4 poradzi"... :D
[#82] Re: "Zimna Wojna"

@mcbarlo, post #63

W odpowiedzi na komentarz #63

Ten artykul to chlam, jaki wciskali nam w propagandowych gazetach za

czasow komuny. Koncz wasc wstydu oszczedz. Nie dosyc ze uzytkownicy

musza sie prosic o mosa 1.5, to jeszcze uzytkownicy tego kompa

totalnie wykrzywiaja rzeczywistosc i pisza brednie.
[#83] Re: "Zimna Wojna"

@Sventevith, post #79

Ten artykul powstal przed oswiadczeniem MOSTeam.

A drugie dno to reprezntuja twoje komentarze.
[#84] Re: "Zimna Wojna"

@Polonista, post #82

W odpowiedzi na komentarz #82

Ten artykul to chlam

Coz za merytoryka. Godna podziwu.

Koncz wasc wstydu oszczedz

No wlasnie...

wykrzywiaja rzeczywistosc i pisza brednie

Masz jeszcze jakies argumenty?
[#85] Re: "Zimna Wojna"
Tak sobie czytam te komenty.. czytam... i widzę że ludziska albo nie czytali artka, albo nie rozumieli tekstu ... albo są zbyt młodzi aby przeczytać ze zrozumieniem ten tekst.

Z racji wieku (no może lekka przesada.. ale fajnie brzmi ;) - pamiętam doskonale czasy o których wspomina mcbarlo (może nie ich "najlepsze lata" - ale bardziej schyłkowe) - więc mogę się odnieść bezpośrednio do tekstu.

Przede wszystkim ja odebrałem ten tekst jako tekst o ludzkich postawach, o tym co nasze społeczeństwo toczy, co je zżrera. To że wszyscy (?) jesteśmy zakręceni na amigowym punkcie to bezsporny fakt. A cała reszta ... o tu już gorzej. Nie potrafimy bez emocji opowiadać o swojej platformie a każdy kto zechce mieć inne zdanie nadaje sie tylko do zamocowania na palu...

Nie - tak nie można. Każdy ma prawo do wypowiadania się na tematy które go interesują lub frapują albo denerwują (vide obywatel USA). A argumentacja "nasze jest lepsze bo.. tak mówimy i już"(vide obóz komunistyczny) to żadna argumentacja. I o to chodzi w tym artykule.

Ja kupiłem pegasosa bo dla mnie jest to sprzęt zdecydowanie lepszy od tego co jest w stanie zaoferować AmigaOne. Co zaś tyczy systemu - tu może być różnie - ani jeden ani drugi system w wersji dostępnej dla użytkownika nie jest ani w 100% natywny ani do w pełni wygodnej pracy nie obejdzie się bez wsparcia oprogramowania trzeciego... Takie jest moje zdanie w tej materii.

A o możliwościach OS4pre chętnie bym sobie poczytał.. jak każdy... I chętnie bym sobie go zainstalował na dysku. Ale nie dla tego że mi MOS nie odpowiada.. ale dlatego, iż skoro jest jakaś alternatywa.. chciałbym mieć okazję z niej korzystać
[#86] Re: "Zimna Wojna"

@marcik, post #80

W odpowiedzi na komentarz #80

Bo nie szukałeś drugiego dna?
[#87] Re: "Zimna Wojna"
Artykul tylko utwierdzil mnie w przekonaniu, ze to wlasnie MOSowcy sieja propagande i palaja nienawiscia wobec uzytkownikow OS4. Spodziewalem sie czegos wiecej po artykule napisanym przez jednego z redaktorow (przede wszystkim rzetelnego podejscia do problemu), a tak uwazam, ze czytanie go to strata czasu :(
[#88] Re: "Zimna Wojna"

@mcbarlo, post #76

W odpowiedzi na komentarz #76

Nie, prosze... Chlopku, Ty naprawde nie widzisz, ze sie kompromitujesz? Coraz bardziej z kazdym kolejnym postem broniacym Twojego super ambitnego artykulu...

[#89] Re: "Zimna Wojna"

@stOOsh, post #87

W odpowiedzi na komentarz #87

(..)ze to wlasnie MOSowcy sieja propagande i palaja nienawiscia wobec uzytkownikow OS4

Przykro mi to mówić ale to użytkownicy ( i część ludzi związanych ze środowiskiem, wszak samycyh użytkowników mamy w polsce raptem dwóch ) OS4 pałaja nienawiścią do użytkowników i zwolenników MOS/pegaza.

Radze dokladniej poczytać różne komentarze, zauważ że to właśnie po wypowiedzi jakiegoś nawiedzonego zwolennika OS4 ZAWSZE mamy kolejny brednio-serial :) .

Teraz trochę prywaty i własnych odczuć ( ale zabrzmiało ;) )

Zawiodłem się i to bardzo na środowisku OS4, ciągle jakieś tajemnice ( tego nie mów, tego nie pokazuj, tego nie komentuj), zawiodłem się na ludziach związanych z OS4, w zasadzie wiele lat dobrej znajomości poszło gdzieś tylko dlatego że chce kupić pegaza (zdradzasz środowisko..i inne tego typu bzdury ).

A co do samej propagandy sukcesu, to nie jest zła ;), ale ten sukces (nawet niewielki) musi być, a jakby się nie patrzeć to AmigaONE/OS4 jak narazie to jedna wielka porażka.

Gdyby OS4 nie był pisany na tak zbugowaną płytę jaką niewątpliwie jest Teron (o przepraszam, chciałem napisać AmigaONE ) to może już od dawna mielibyśmy finalną wersje tego systemu, a tak...cóż, trudno programowo załatać wszystkie błędy sprzętowe, chociarz wydaje mi sie ża nawet sami konstruktorzy Terona (ekhm..AmigiONE) nie wiedzą co tak naprawde tam działa a co nie ;). A może powinni wydać OS4 tylko na np: pegaza ( wiem dla prawdziwej amigowcy to bluźniersto ;), ale szybciej by może to skończyli, bo nie musieli by się męczyć z omijaniem błędów w sprzęcie;) ) i wtedy skończyły by sę wojny, bo jeżeli na pegaza jest taki "wspaniały" system to znaczy że pegaz to też prawdziwa amiga

Oczywiście zaraz część ludzi związanych z AmigąONE i OS4 podniesie krzyk że znowu kolejna wredna mosowca pisze głupoty, że się nie znam...itd. , pewnie mają racje, jestem wredny ;) ale wiem o czym pisze, jakoś nie przypominam sobie aby , chociaż raz, ktoś z tego drugiego obozy napisałe jeden sensowny komentarz/artykuł, zawsze mamy propagande sukcesu, a jak się skończą "argumenty" to albo mamy totalną olewke, albo zdania w stylu " nie chce mi się z Wami już rozmawiać"

W zasadzie na sam koniec pozostaje mi tylko napisać że zgadzam się z autorem artka "zimna wojna" w 100%.
[#90] Re: "Zimna Wojna"

@stOOsh, post #87

W odpowiedzi na komentarz #87

Jak zwykle powala argumentacja. "Jestes glupi, bo jestes glupi". Tyle tylko potrafisz napisac.

Coz moge powiedziec. Ci co zrozumieli co napisalem sie nie burza, a Ci co nie zrozumieli chetnie by mnie na stosie spalili. Nie spodziewalem sie tak niskiego poziomu rozumienia tekstu. Jednak statystyki mowia prawde: wiekszosc Polakow to wtorni analfabeci. Chyba, ze nie chcieliscie zrozumiec i z premedytacja ciagniecie ten brednioserial. Tak czy siak juz nie mam zamiaru nic pisac w tym watku, niczego tlumaczyc etc.

Prawda w oczy kole, co?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem