Komentowana treść: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4
[#31] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@Kaczus, post #30

W odpowiedzi na komentarz #30

Albo potencjalni wisielce.
[#32] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@Grzegorz Kraszewski, post #22

W odpowiedzi na komentarz #22

Oj na pewno wybralbym cisze. :) Ja wiem, ze kiedys w koncu 1.5 trafi do ludzi i wszyscy przeprosimy sie z Genesi na rok. :) No ale cos mi sie wydaje, ze jest to tak odlegle jak AmigaOS4 czy wspomniany Magellan a moze nawet jeszcze bardziej. Ja sie tak bardzo nie martwie - innego hobby szukac nie musze, bo mam i to nawet nie jedno. Ale szkoda mi, ze taka szansa na nowa Amige z natywnym, napisanym od poczatku systemem zostala prawie zaprzepaszczona. Tyle zrobiono i tak to dzisiaj wyglada. To naprawde bardzo smutno. :(Tyle lat czekalismy, doczekalismy sie sensownej maszyny, za sensowna cene, z sensownym systemem, kupa zwolennikow i w koncu tak nieciekawie to zaczelo wygladac. :( Nie chodzi mi o to, ze szkoda mi 3czy 4 tysiecy zlotych - to zadna kasa jak na cos tak dla mnie waznego.Chodzi mi raczej o idee. O przesiadce na A1+OS4 raczej mowy nie ma, bo chyba bym takiego cofniecia sie w rozwoju nie przezyl. To jest zbyt beta nawet w porownaniu do starego MOSa 1.4 zebym tego mogl uzywac.

No nic - poprostu trzeba uzywac tego co sie ma ale nie wczuwac za bardzo. Przynajmniej do czasu az wyjdzie 1.5 i cos sie ruszy...
[#33] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4
A podobno miało się uspokoić... a to tylko bardziej podjudziło. Jak nie tu to na forum. Ech, widzę, że jednak trzeba mi było się moich metod trzymać, bo z czasem wyjdzie z tego zakład zamknięty.
[#34] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@Grzegorz Kraszewski, post #22

W odpowiedzi na komentarz #22

Mając do wyboru kompletną ciszę i jawne olewanie, albo np. pożegnanie się z MOSTeamem co byś (z punktu widzenia członka MOS Teamu) wybrał?

Na to pytanie ciężko odpowiedzieć tak, by wystarczająco zadowolić pytającego, i jednocześnie nie zostać posądzonym o populizm.

To kwestia indywidualna, sytuacja której do końca nie da się przewidzieć.

[#35] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@SirLEO, post #33

W odpowiedzi na komentarz #33

IMHO dać się wyszumieć, i samoczynnie wygasnąć wątkowi. Konflikty są częścią tego środowiska, nie da się ich wykorzenić blokując możliwość komentowania, czy zamykając wątki. Nie zakończony konflikt prędzej czy później odrodzi się w innym miejscu.

Na PPA przydałby się nowy dział na formu, nazywający się, dajmy na to... "rzeźnia"... Każdy by tam wchodził na własną odpowiedzialność. Można by tam przekierowywać wszystkie zaogniające się wątki, i zostawić - "niech się gryzą". Kto lubi takie "klimaty", ten poczuje się jak ryba w wodzie; osoba która nie lubi czegoś takiego będzie omijać ten dział szerokim łukiem. Proste rozwiązanie dla newsów, i innych kategorii forum.

Na pewno lepsze niż zamykanie wątków.

[#36] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@Sventevith, post #25

W odpowiedzi na komentarz #25

Zwracam Twoją jakże drogą uwagę na to, iż to nie hyperion dogadał się z autorami opusa, i to nie dzięki niemu będzie dostępny opus dla os4. To po pierwsze. Po drugie: oświeć mnie, i powiedz dlaczego się tak cieszysz z tego że MorphOS ma kłopoty? Tak cię cieszy to, że ludzie związani z MorphOS zniechęcają się do tematów amigopodobnych? Myślisz że ludzie którzy wydali po kilka tysięcy złotych na pegazy nagle je posprzedawają tylko po to, żeby się rzucić na amigaone i os4? Ci ludzie najprawdopodobniej dadzą sobie spokój z amigą w ogóle, i conajwyżej kupią pecety. Niektórzy z nich przy okazji celem zabawy, bądź rozładowania frustracji staną się rodzajem pseudomoralizujących trolli w rodzaju feia, od czasu do czasu przychodzących na portale, by przynieść swój "kaganek oświaty i wiedzy" dla ociemniałych amigowiec używających swojego "ukochanego" os4 i a1. Ewentualny upadek mosa nie przyniesie zbyt dużo nowych użytkowników A1/OS4, tu się nie ma co oszukiwać.
[#37] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@MinisterQ, post #36

W odpowiedzi na komentarz #36

I tu masz racje... raczej jak to padnie to skonczy sie przygoda z Amiga.

Co do Magellana, zgadza sie to nie Hyperion ma go w swoich lapach jak objecal (nie dotrzymali slowa), tylko firma trzecia.
[#38] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@SirLEO, post #33

W odpowiedzi na komentarz #33

To ja bardzo przepraszam. :) Jak zwykle dalem sie poniesc. W koncu to jest news o Magellanie dla AmigaOS4 a ja tu MOSowe zale wylewam. No ale to odzwierciedla bardzo ladnie nastroje panujace w srodowisku. Od razu widac co nas gryzie. A co do zakladu zamknietego - ja sie zglaszam na ochotnika. Coraz czesciej mam ochote sie w czyms takim zamknac. :)
[#39] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@MinisterQ, post #36

W odpowiedzi na komentarz #36

Istostne jest, że bćdzie dostćpny.

Nigdzie nie napisałem, że cieszć sić z upadku MOSA. Nigdy też go nie krytykowałem. Wrćcz przeciwnie zawsze twierdziłem, że konkurencja jest istotna. OS4 na Pegazie też by sić przydał. Sądze jednak, że to by zabiło MOSA. Bo wtedy Genesi nie opłacało by sie dotować systemu aby zadowolić środowisko amigowe, a Pegazy nadal by znajdowały nabywców w tym środowisku. A po to powstał MOSA na Pegaza.

Tym bardziej, że teraz i tak ida inna drogą mając OS4 na swojej platformie nadal zatrzymują środowisko nie dokładając do tego kasy. Cennową konkurencje z A1 wygrali by bez problemu.

Nie chodzi mi o MOSA lecz o nieustanną krytykć wszystkiego co związne z OS4 przez posiadaczy Mosa. Jak widać czćsto ta krytyka jest bezpodstawna. Nie zawsze ale czćsto. Nie ma tez nic przeciwko krytyce bez niej nie było by postćpu.
[#40] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@stOOsh, post #29

W odpowiedzi na komentarz #29

dlaczego mam udowadniac ze nie jestem wielbladem? mnie zarzucono gadanie bzdur wiec czekam na jakis dowod.
[#41] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@Mandi^ATO, post #19

W odpowiedzi na komentarz #19

> A chociażby tutaj (4 października 2003):

>

> Ale nieważne co mówią sami developerezy systemu, i tak są ludzie

> co wiedzą lepiej i w kółko będą powtarzać swoje...

a tutaj 30 marca 2002:

http://www.ann.lu/detail.cgi?category=forum&file=1017530249.msg

niewazne jakie sa fakty, alleluja i do przodu...
[#42] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@Valwit, post #40

W odpowiedzi na komentarz #40

Zobacz link ktory Mandi podal.
[#43] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@Valwit, post #41

W odpowiedzi na komentarz #41

Znowu bzdury gadasz - w woym linku nie jest napisane ze Magellan bedzie zaintegrowany z OS4, ino ze bedze dla OS4.
[#44] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@reactor, post #43

W odpowiedzi na komentarz #43

:DDDD
[#45] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4
zeby bylo weselej:

http://www.exec.pl/comments.jsp?nid=1245
[#46] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@Valwit, post #45

W odpowiedzi na komentarz #45

Jedna wiadomosc jest z roku 2002, natomiat druga z roku 2003 - jak sadzisz, ktora jest aktualniejsza?
[#47] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@reactor, post #46

W odpowiedzi na komentarz #46

A zeby latwiej by bylo Ci rozwiazac ta zagadke to dam wskazowke - wiadomosci Viscorpu i Escomu tez sa juz nieaktualne.
[#48] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@reactor, post #46

W odpowiedzi na komentarz #46

matko boska! do dzis myslalem ze zgrywasz debila, teraz juz wiem ze nie. rotfl normalnie.
[#49] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@Valwit, post #48

W odpowiedzi na komentarz #48

Powiedzial wielblad co wiedzial, gdy mu zabraklo argumentow.
[#50] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4
Zwracam uwagę na delikatniejszy dobór słów i ograniczenie się do rzeczowej dyskusji "bez komplementów".
[#51] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@mailman, post #50

W odpowiedzi na komentarz #50

wybacz, ale jesli ten osiol wyskakuje do mnie ze ja klamie a sam jest za glupi zeby zrozumiec sens dyskusji to jak mam go nazwac? byla zapowiedz hermansa ze dopus ma byc integralna czescia os4? byla, a ten wesolek mi mowi ze to sie nie liczy bo dobry rok pozniej co innego bylo mowione.
[#52] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@Valwit, post #51

W odpowiedzi na komentarz #51

Nie chcę wnikać kto osioł, a kto nie. Kto pisze prawdę, kto bzdury, kto ma jakie zdanie itd. Od tego są komentarze, aby sobie o czymś pogadać, ponarzekać i właśnie wyrażać swoje zdanie. Proszę tylko, abyście się nawzajem nie przezywali ani nie rzucali obelgami i wyzwiskami. W ten sposób zniżacie się tylko do poziomu piaskownicy. Nic więcej.
[#53] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@Valwit, post #51

W odpowiedzi na komentarz #51

Faktem jest ze Magellan ma byc jako zewnetrzna aplikacja i twoje adwracanie ogonem kota nie zmieni tego.
[#54] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@reactor, post #53

W odpowiedzi na komentarz #53

a czy ja to kiedykolwiek kwestionowalem? moglbys przeczytac watek zanim zabierzesz glos? czy moze przeczytanie tych kilku komentow przerasta twoje mozliwosci?
[#55] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@Valwit, post #54

W odpowiedzi na komentarz #54

Zapewne przyznanie sie ze sie mysliles i nie slusznie kogos oskarzales o klamstwo przerasta twoje mozliwosci.
[#56] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@Valwit, post #40

W odpowiedzi na komentarz #40

dlaczego mam udowadniac ze nie jestem wielbladem? mnie zarzucono gadanie bzdur wiec czekam na jakis dowod.

To sobie jeszce raz przesledz komentarze, ktore napisales...

W szczegolnosci #10.

[#57] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@stOOsh, post #56

W odpowiedzi na komentarz #56

a teraz ty go przeczytaj a zaraz potem przeczytaj newsa z execa pod linkiem z #45.
[#58] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4

@reactor, post #55

W odpowiedzi na komentarz #55

gdzie nieslusznie? oba linki ktore wkleilem potwierdzaja to co mowilem. za to to co wypisales w #13 jakos bardzo sie kloci z tym co napisano w execu czy ann.lu.
[#59] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4
To co napisalem w komencie #13 opiera sie na jednych z ostatnich wiadomosciach dotyczacych Magellana. Przeczytaj jeszcze raz to link. Jesli nadal uparcie wierzysz w to ze Magellan bedzie w OS4 przeczytaj to. Choc gdyby bylo inaczej to tez bym sie cieszyl.
[#60] Re: Nowy Directory Opus Magellan dla AmigaOS4
jeszszce raz powoli i wyraznie:

1. nie interesuje mnie magellan dla os4 ani dla jakiegokolwiek os

2. Sventevith pomija w #3 fakt, ze dopus mialbyc zintegrowany z os4 tak jak bylo zapowiadane w 2002 roku, i zachowuje sie tak jakby od poczatku mialbyc jako 3rd party.

3. tego co sventevith napisal sie czepilem bo nie podoba mi sie przeinaczanie faktow. sam fakt ze ktos wyda dopusa na os4 ani mnie ziebi ani grzeje (patrz punkt 1.), jedyny pozytywny aspekt jaki widze to to ze jakas firma wyda soft na ami

4. wkleilem 2 linki popierajace to ze os4 mialbyc zintegrowany z os4

5. w #13 napisales "od pocztatku mowiono ze Magellan bedzie jako oddzielna aplikacja". linki ktore podalem temu zaprzeczaja czyli albo sam nie rozumiesz co piszesz albo masz cos z deklem.

6. nie podales zadnego zrodla ktore by podwazylo wypowiedzi hermansa czy tekst z execa, jedynie mandi wkleil cos co bylo napisane 1,5 roku POZNIEJ przez friedena - wniosek lzesz jak pies lub betarycerzyk.

7. zanim napiszesz kolejne zdanie w rodzaju

"Jesli nadal uparcie wierzysz w to ze Magellan bedzie w OS4 przeczytaj to. Choc gdyby bylo inaczej to tez bym sie cieszyl."

ktore nijak sie ma do watku, przeczytaj punkty 1-7 i napisz ktorego nie rozumiesz. postaram ci sie go wyjasnic.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem