Komentowana treść: Total Amiga - edycja polska
[#31] Re: Total Amiga - edycja polska

@Kokos, post #30

Nie przejmuj się - ja mam tak samo ;)
[#32] Re: Total Amiga - edycja polska

@koodlaty, post #31

Czyli jak to gdzies mawiali - wierzacy nie paraktykujacy ;)
[#33] Re: Total Amiga - edycja polska

@reactor, post #32

Jaki niepraktykujący? Używam winuae i arosa
[#34] Re: Total Amiga - edycja polska

@Kokos, post #30

Czy to zboczenie? ;>

No oczywiscie. Niektorzy sledza jak 12 wariatow kopie w kawalek balona owinietego szkorzana elipsoida, natomiast niektorzy...interesuja sie Amiga ;P
[#35] Re: Total Amiga - edycja polska
Witam

To jest bardzo dobra wiadomość :D

Az lezka siem w oku kreci jak bede trzymal nowe czasopismo Amigi w rekach - jak za dawnych dobrych czasów :) :)

Oraz, podziękowania dla ludzi za taki ladny prezent :)
[#36] Re: Total Amiga - edycja polska

@(V)(I)mothe(P), post #35

Kupić nie kupić, potargować warto! .. jak mawiał pewien śmiały sprzedawca w komiksie pana Baranowskiego.. Zapytam Sasquatcha i Prince`a bo jak będę zamawiał to ile egzemplarzy ;)
[#37] Re: Total Amiga - edycja polska
Ha, a to ci niespodzianka. Polskie TA za 9 zeta, nieźle!

Ale z drugiej strony, to przeczytałem kilka numerów TA i ze smutkiem stwierdziłem, że pismo nie ma klimatu - czyta się i nie bardzo ma się ochotę na kolejny numer.

To tak jak w starych dobrych czasach, regularnie kupowało się ACS i MA, a całą resztę sporadycznie żeby mieć np. co robić w pociągu...

[#38] Re: Total Amiga - edycja polska

@PopoCop, post #37

To wszystko przez brak wstępniaków
[#39] Re: Total Amiga - edycja polska

@TJindy, post #36

Kupić nie kupić, potargować warto!

Wiesz, moze nie tym razem. Tak dla zasady, dobra calosci. To naprawde nawet mniej niz jedno piwo w centrum, dwa dobre poza centrum i trzy w zulowni...

O piwa, o..to chodzi. Gazeta wazniejsza!. No, to kupowac i nie marudzic! :P
[#40] Re: Total Amiga - edycja polska
Ze mnie też już taki "niedzielny amigowiec", ale mimo to, nie mogłem nie wesprzeć tego zacnego projektu i również zamówiłem sobie 1 egzemplarz. Nie czytałem jeszcze pisma, ale już teraz przesyłam gratulacje i słowa uznania, że udało Wam się czegoś konstruktywnego dokonać w tym biernym, siejącym defetyzm i ciągle narzekającym środowisku.

A jesli już uda Wam się załatwić kolorową okładkę (choć to nie jest konieczny warunek) to mogę w wolnej chwili machnąć Wam jakiś okładkowy cover, jeśli chcecie :) Pozdro,

[#41] Re: Total Amiga - edycja polska

@Andrzej Drozd, post #39

Ech, tow. Andrzeju, ten "cycat" to tylko tak coby ubarwić posty trzymając w klimacie handelku. Wierzę że cena faktycznie jest tylko pokryciem kosztów związanych z drukiem itp. a nawet jeśli miałby ktoś na tym zarobić to jestem jak najbardziej za. Bo taka cena w tych czasach jest śmiesznie niska - mimo że nie na offsecie, i bez kolorku. A myślę że i przy późniejszych numerach poziom artykułów wzrośnie na tyle cobyśmy z niecierpliwością czekali na następny numer.

No i dorzucam się do prośby o wstępniaki. MUSZĄ BYĆ ! to już taka nasza Amigowska natura ;)

Ja miałem na myśli to coby, złożyć zamówienie na więcej niż 1 szt. gdyż łatwiej będzie osobom kolportującym wypisać 1 druczek niż 3 oddzielnie itp.

ps.U mnie w centrum to na piwo nie chodzę, bo nie mam klimatu.

Poza centrum też nie łażę, bo już za stary jestem i mi się nie chce.

Z żulowni (czytaj: spod trzepaka) też wyrosłem. Teraz to wjeżdżam po pracy do markietu, kupuję zgrzewkę (ostatnio Heineken aczkolwiek już mi się przepił, z powrotem wróciłem do Urquela) i delektuję się w domciu czytając i odpowiadając na posty

[#42] Re: Total Amiga - edycja polska
Witam . Widzę że na brak chętnych co do zakupu pisma chyba autorzy

pisma nie mają co nażekać . Więc i ja się dokoptuje do kupujących i

też zamówiłem .

Pozdro

[#43] Re: Total Amiga - edycja polska
Szkoda tylko, że musiało najpierw umrzeć MA i ACS, żeby teraz cieszyć się z TA PL, ja mimo, że od dawna nie miałem amigi kupowałem je do końca, więc pewnie to też przejrze...
[#44] Re: Total Amiga - edycja polska
I ode mnie również wielkie dzięki! :)

Oby inicjatywa nie padła. Powodzenia!
[#45] Re: Total Amiga - edycja polska
Zamówione, dzięki! :D
[#46] Re: Total Amiga - edycja polska
Miło i w ogóle, tylko zapytanie mam jedno: co jest z formularzem zamówienia? Wywala mi mianowicie ciągle informację, że pole "kod miejscowości" jest wypełnione nieprawidłowo. Ki czort?
[#47] Re: Total Amiga - edycja polska

@LeMan, post #46

A co tam wpisałeś?
[#48] Re: Total Amiga - edycja polska

@mailman, post #47

Kod pocztowy oczywiście, co niby innego, zgodnie z przyjętą w którejśtam (tracę już rachubę :D) RP notacją; 19-300 w moim konkretnym przypadku.
[#49] Re: Total Amiga - edycja polska

@LeMan, post #48

Żeby wywaliło błąd z kodem pocztowym musiałbyś podać krótszy kod niż 4 znaki bo tylko taki śmieszny warunek w tym przypadku jest tam ustawiony.
[#50] Re: Total Amiga - edycja polska

@grxmrx, post #49

Ni choinki. Próbowałem na różne sposoby - wciskałem krechę miedzy spacje, w ogóle bez krechy, jednym ciągiem - i za każdym razem to samo. I na pewno nie było mniej, niż 4 znaki. Dziwne...
[#51] Re: Total Amiga - edycja polska

@LeMan, post #50

Może nie chodzi o kod pocztowy tylko o nazwę miejscowości? Wtedy jak poprawiałem ten formularz śpieszyłem się (uczyłem się do obrony;) i pare bloczków skopiowałem i wkleiłem. Może jest jakiś drobny błąd. Zauważyłem, że był taki przy nazwie miejscowości (i co za tym idzie też przy sprawdzaniu błędów, w kolejności przy zaznaczaniu), jeśli np. ktoś wpisał Ełk to nie przeszło. Spróbuj jeszcze raz.
[#52] Re: Total Amiga - edycja polska

@grxmrx, post #51

No proszę... To było to. Wpisałem kod tam, gdzie niby powinna być nazwa miejscowości, a nazwę w polu "kod" ... i poszło. Dzięki za sugestię.
[#53] Re: Total Amiga - edycja polska

@LeMan, post #52

Ale teraz już nie trzeba było takiej zamiany robić tylko poprawnie wpisać. Bo teraz to nadal nie wiem czy nie ma błędu ;)
[#54] Re: Total Amiga - edycja polska

@grxmrx, post #53

Za późno, niestety... Ale jeżeli błąd jest, to może ktoś go jeszcze zgłosi...
[#55] Re: Total Amiga - edycja polska

@grxmrx, post #53

Nie ma błędu. Niektórzy powinni się wyspać zanim zaczną cokolwiek, gdziekolwiek wypełniać
[#56] Re: Total Amiga - edycja polska

@mailman, post #55

Po za opisowymi :))) Zwracalem juz uwage autorom... Po co komuś "kod
miejscowości"... Rozumiałbym "kod pocztowy" bo przynajmniej wiadomo
gdzie wyslać pismo, ale "kod miejscowości" to chyba dla jakiś
statystyk :)) No i który podać, jak się mieszka w mieście-gminie, kod
gminy czy kod miasta.... :P
[#57] Re: Total Amiga - edycja polska

@Kaczus, post #56

Poprawione, tylko że to nadal nie wyeliminuje przypadków, że ktoś w pole "kod" wpisuje nazwę miejscowości
[#58] Re: Total Amiga - edycja polska

@Kaczus, post #56

Kwestia nazewnictwa, ale faktycznie lepiej pisać kod pocztowy. Każdy adres ma jeden konkretny kod. Łódź ma powiedzmy 15 kodów i jeden z nich jest Twoj.
[#59] Re: Total Amiga - edycja polska

@R-Tea, post #58

Cóż kodów pocztowych ma więcej... Mniej ma natomiast kodów
miejscowości, bo to jest coś innego, jst to numer stosowany przez GUS
a jego odmiany np. przy wypelnianiu przez banki sprawozdań niektórych
typów, czy przez komisje wyborcze, przy publikowaniu wyników... Pewnie
w jeszcze wielu innych miejscach, ale z tymi akurat ja się
spotkałem... Więc niekoniecznie jest to kwestia nazewnictwa... Tu
oczywiście łatwo się domyśleć o co chodzi, ale jak się nie
przyzwyczaisz, to na innym dokumencie będziesz miał błędy, a że są to
zazwyczaj jakieś dokumenty w miarę ważne, może być problem....
[#60] Re: Total Amiga - edycja polska
Zamówione, zapłacone, oczekiwane. :) Dziwnie mi się będzie czytało w 2006 roku papierowe pisemko poruszające AKTUALNE amigowe tematy. Czuję mały dreszczyk emocji. ;) Pamiętam jak w dawnych czasach kupując Magazyn Amiga przeglądało się go pospiesznie jeszcze stojąc przy kiosku. Ciekawość dosłownie zjadała. Ech, czasy...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem