Komentowana treść: Efika za 99$ - zamówienia
[#91] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@Kiv_Master, post #89

W świetle odpowiedzi udzielonych wczoraj przez BBRV na IRC-u piszesz bzdury.
[#92] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@Kiv_Master, post #90

Yeti i krasnoludki też podobno ktoś widział.

Jak bardzo byś się nie silił na "dow****", nie zmienisz faktów. MorphOS 2.0 był prezentowany na kilkunastu spotkaniach na całym świecie. Pomijam już fakt, że z niego właśnie piszę ten komentarz...
[#93] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@Grzegorz Kraszewski, post #92

[post usunięty - dyskusje z moderatorem (punkt 17 regulaminu)]
[#94] Re: Efika za 99$ - zamówienia
Jak tak dalej pojdzie to tu bedzie drugi Exec i 1/3 ludu poleci z banami z Portalu :). No a jak juz zbanuja to beda sami komentarze pisac :D.
Ciekawe czy w realu tez bedzie Mod moderowal ?
[#95] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@kwolf, post #94

Po zakończeniu sprawy z Efiką poproszę o usunięcie tu konta. Cenzura moderatora Krashana zaczyna przypominać działania władz IV RP :(
[#96] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@Kiv_Master, post #89

No starasznie mają że za port na efikie dali kase :) . Zreszta to logiczne żę z mosa nie będa czerpać głownych zysków .. Bo skończy się to jak w przypadku Terona/A1 :) . Teraz nie da się wyżyć z finansowania czegoś amigowego i wciskania kitu ( Eyetech )
[#97] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@marcik, post #82

Dziwne stwierdzenie. Wydawalomi sie ze Krashan sie chwalil MOSem 1,5 na Amimajowce 06 - myle sie ?. Byla mowa o Blenderze itp i tabliczka MOS 1,5. Zreszta kto jak nie wy obiecywaliscie MOS 1,5 , rewolucja itp. Jak to bylo ? "za 2 tygodnie", pozniej poszla wersja"za 1,5 tygodnia". A w koncu okazalo sie ze to jeden wielki pic na wode.
Bo przyszla wiadomosc ze bedzie MOS 2.0. Widze ze tu co niektorzy maja dobre zadatki na politykow. Ech, szkoda ze cala para solidarnosci spoleczenstwa MOSa idzie w gwizdek , skoro MOSteam oklamuje swoich przyszlych klientow. A glupi Microsoft wysyla Windows server 2008 beta 3 za free i kto tu ma wieksza Reklame?
[#98] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@kwolf, post #97

No co że nie będzie 1.5 wtedy stan prac miał takie oznaczenie . A że doszły nowe żeczy
[#99] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@kwolf, post #97

No i co że za free :) Jak zdzierają z ludzi kase :) Więc ich stać na to
[#100] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@kwolf, post #97

Stan prac w tym okresie wskazywal na wersje 1.5,nigdzie most nie pisal ze zostanie wydany.Chwalic sie a sprzedawac to roznica-myle sie?
Aktualnie prace nad systemem sa w takim stadium ze mozna nazwac go mosem 2.0.moze zdarzyc sie tak ze gdy wreszcie trafi na polki bedzie np.wersja 2.2.oczywiscie wtedy powiesz ze nie na to czekales?

A co do windowsa,ty tak powaznie?myslalem ze chociaz elementarna wiedza dysponujesz w temacie marketingu,p twoich slowach wnosze ze jest ci to rzecz obca.poczytaj na temat pieniedzy jakimi sie obraca tam a tu itd. itp.

Ostatnia edycja: 26.06.07 21:05:57
[#101] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@AmiChris, post #100

hmm skoro daja mi windowsa ktory bedzie dzialal do 04.08 to wiesz :P, ale my tu gadu gadu.
Hmm kupic Efike , ok , ale po jaka chorobe mi sprzet bez OSu ?
Linuksa juz mam na x86 a co postawic na Efice ?
Troszke nie ten tegez myslenie. Hardware + soft owszem tu sie zgodze.
Wiec ja cie teraz zapytam , gdzie sens w zamowieniach Efiki ?

Tak dodam , mam nadzieje ze ta sprzedaz bedzie miala jakis sens, czego zycze sprzedajacym i nabywcom.

Ostatnia edycja: 26.06.07 22:30:55
[#102] Re: Efika za 99$ - zamówienia
W chwili obecnej mam na koncie wpłaty od 5 osób (pełnych danych nie podaję, bo może ktoś sobie nie życzy):

- Sebastian R.
- Marcin Z.
- Marcin I.
- Zbigniew K.
- Czesław M.

Czekamy na resztę...
[#103] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@kwolf, post #101

no coz,cena produktw microsoftu.
hmm,sprzet ma linuksa,ale ok,rozumiem co chcesz powiedziec.Spojrz na to z tej samej strony jak kupujacy,terony ktore mialy tylko okaleczonego linuxa.Dlatego ja sie wstrzymuje z kupnem efiki do wyjscia najnowszego mos-a.Mam aktualnie pega,kupowac slaba efike nie widze sensu aktualnie.
Znajac zycie skonczy sie na tym ze bedac chciec amigowac "na poziomie" bedziesz zdany na mosa + pegasosy i efiki
[#104] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@kwolf, post #56

[#105] Re: Efika za 99$ - zamówienia
[#106] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #105

Żeby zrobili Efikę na SH4AL (wielordzeniowy) 600 mhz z DSP, to dałbym 500 $ za taką płytkę. No i Więcej ramu, te 512mb musiałoby być.
[#107] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@Ender, post #106

Żeby zrobili Efikę na SH4AL (wielordzeniowy) 600 mhz z DSP, to dałbym 500 $ za taką płytkę.

I co byś na niej odpalił?

Ok, ja też lubię różne nietypowe architektury, ale SH4 z Amigowego punktu widzenia jest zupełnie niezrozumiałym dla mnie wyborem.
[#108] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@Ender, post #106

Ender, ja nie wiem co stalo sie Tobie w glowe, ale po raz n-ty wyskakujesz z tym SH4 i po raz n-ty nie wiemy o co w tym biega :)
[#109] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@sigma2pi, post #108

Gdzie jest Fazior? Dajcie mu rybę, szybko! Ender znowu zaczyna pisać o Sharpie!
[#110] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@Ender, post #106

Jestem, jestem:). Ender, smacznego splat
[#111] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@fazior, post #110

OK

przestał działać :D jako emotikonka

Ostatnia aktualizacja: 25.11.2013 15:24:35 przez BULI
[#112] Re: Efika za 99$ - zamówienia

@strim_, post #107

Co np. Linuksa, QNX Neutrino. Są takie płytki tylko w detalu nie do kupienia. Na chwilę obecną nie ma żadnego związku z Amigą itp. może kiedyś :)

@ for all

No tak ARM będzie bardziej amigowy
Co do ryby to mam nadzieję, że to nie panga (bo ona żre wszystko i jest niezdrowa).

Dobra EOT.

Ostatnia aktualizacja: 25.11.2013 20:20:27 przez Ender
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem