@Dorrr,
post #110
Niestety, nie jest to wina sprzętu.
A może u mnie już jest, bo po trzech próbach bootu z dysku twardego (HITACHI 2.5 cala 80 giga, nie był tani) rzuciłem to do jutra. Pojawił się ekran i nieruchomy wskaźnik myszy. Co ciekawe za pierwszym razem "Workbench screen" potem "Ambient screen". Była jeszcze czwarta próba, ale skończyła się tuż po zniknięciu SmartFirmware z ekranu, także tej nie liczę. Za każdym razem Efika zamierała ze świecącą diodą kontrolera HD, stąd moje obawy o dysk. Sorry Panowie i Panie, BUBEL. Ktoś z Teamu to testował na Efice ostatnio? Być może jutro zbiorę się w sobie i kupię port szeregowy na USB, to podeślę log. Jak to coś rozwaliło mi dysk, to ...
Jedno trzeba przyznać: system wciąga i uzależnia.
A na marginesie w kwestii instalatora: ustawianie godzin, minut i sekund suwaczkami to CIĘŻKI pomysł. Listy które się nie rozwijają w dół (a mają strzałkę) jeszcze cięższy. Posłużę się przykładem ze świata Javy: wygląda jak JComboBox a działa jak JSpinner ...
Poseidona już zdążyłem nie-polubić, ale może to kwestia błędów w MorphOSie.
EDIT: Dobra poszło. Ogólnie instaler jest be. Powodem powyższych cyrków jest użycie MRB zamiast RDB. Napiszę co dalej, jak się pobawię.
Ostatnia edycja: 02.07.08 01:08:11
Ostatnia edycja: 02.07.08 01:30:13