@ZED^lM,
post #25
Przypadek, że akurat na ten koment odpowiadam, po prostu był ostatni. Zainstalowałem MOS2.0 na stary system 1.4 I to był błąd. A ostrzegano mnie abym robił to na pustą partycję. To znaczy dokładnie to było tak, że najpierw zrobiłem to na pustą partycję. Potem jednak pomyślałem, że dla próby zrobię to jeszcze raz, przykrywając stary. I jak będzie coś nie tak to wrócę do tego "czystego". Było coś nie tak, ale zapomniałem, że wtedy miałem wrócić do tego "czystego". Dopiero po dwóch dniach sobie o tym przypomniałem, gdy mój wzrok padł na katalog mos_czysty. A co było nie tak... Każde wciśnięcie klawisza powodowało gaśnięcie monitora. Następne wciśnięcie włączało monitor. Trzeba było dużo cierpliwości, żeby napisać całe słowo na ircu np. Przy przesuwaniu suwaka pionowego w dowolnym oknie monitor też gasł. Oczywiście winą obciążałem nowy MOS, a nie siebie Przy takiej instalacji na stary, chyba tylko katalog Ambient z MorphOS został przeniesiony do takiego katalogu MorphOS_080701 W przyszłej wersji MorphOS-a 3.0 dla zabezpieczenia przed takimi osobnikami jak lubmil dobrze gdyby wszystko z partycji startowej było przeniesione do jakiegoś katalogu mos_old, w przypadku instalacji na stary system.

Na swoje usprawiedliwienie mam niewiele. Po prostu rozumowałem tak, że co nowr to przykryje stare, a czego nie przykryje to zostanie. W celach czysto edukacyjnych chciałbym wiedzieć co ze starego MOS-a powodowało te problemy w nowym. I chyba już mam złoczyńcę. W katalogu WBStartup ostał się program blanky. Dziwne, że też od razu nie przyszło mi na myśl, że w starym MOS-ie za wyłączanie montora odpowiadał program blanky. Wygląda na to, że w nowym MOS-ie nie można go używać. Chociaż jeszcze spróbuję wybadać dlaczego co 1.5 sekundy monitor był wyłączany. Cóż, na koniec stwierdzę tylko, że jestem skłonny poddać się biczowaniu, karze chłosty, posypać głowę popiołem. A nawet zrobić loda każdemu z członków mos-team. Na błędach się człowiek uczy. Najlepiej gdy są to cudze błędy. Dlatego napisałem tego posta. Może jakiś nowy amator MOS2.0 będzie szukał tu pomocy, czytając te komenty...