Komentowana treść: Quickfix dla AmigaOS 4.1
[#31] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@recedent, post #27

Kpisz pan, czy o drogę pytasz? Od kiedy to "podróbka" ukazuje się wcześniej niż "oryginał"?

A tego akurat nie udowodniono
[#32] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@MDW, post #30

Uważasz, że jak AmigaOS4 jest w pierwszej wersji dla tej maszyny to wyniki testów pod tym systemem powinno się mnożyć przez jakiś współczynnik żeby wyniki fikcyjnie zrównać z wynikami pod MorphOS? Wyniki jakie są takie są i na razie nic tego nie zmieni.

Nie. To co ja uważam napisałem już wcześniej, powtarzać nie zamierzam, zresztą nie widzę powodu, bo jak nie zostało to wcześniej zrozumiane to czemu miałoby teraz.
[#33] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Chaos, post #31

Chyba trzeba sie ostro najarac zeby powtarzac takie bzdety, mos jest pierwszym amilike osem na ppc i to jest fakt. To ze dzialania idiotycznej firmy pod tak mila kazdemu prawdziwemu amigowcowi nazwa:D doprowadzily do rozpierdzielenia srodowiska to inna para kaloszy. Edit: Ostatnio chcialem to scierwo (os4) instalnac na a4k z cybersormem, po wybraniu lokali sie wiecha nieodwracalnie - 5 prob robilem, wiecej mi sie nie chce, czyzby hyperion nie mial czau przetestowac amigowego systemu na amidze?:) Ps. w ksiazeczce nic nie pisza o bialym ekranie i zwieszce po wybraniu lokali;). I ja za toto chyba ponad 3 stowy dalem- naiwnosc czasem boli.

Ostatnia edycja: 27.02.09 20:20:52
[#34] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Chaos, post #32

Albo celowo trollujesz, albo masz poważne problemy ze zrozumieniem słowa pisanego. Dalsze "dyskutowanie" z tobą nie ma żadnego celu, zamknąłeś się w tautologii "mam rację bo mam" i nie przyjmujesz żadnych argumentów.
A zapewne na samym końcu stwierdzisz, że panuje tutaj atmosfera nagonki.
Jeśli o mnie chodzi, to znam sposób, abyś nie musiał odczuwać takich przykrości - stawiam wniosek do adminów o zbanowanie użytkownika Chaos za trollowanie.
[#35] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Fazior, post #33

Ostatnio chcialem to scierwo (os4) instalnac na a4k

"To scierwo" - jakaz nienawisc pala z tych slow
[#36] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@reactor, post #35

Jaka nienawisc:P Ponad 3 stowy za mozliwosc wyboru lokali i zwieche - zloty interes nie:)? Tak zeby sprawiedliwosc byla na a1200 podnioslo sie ale hmmm radosc z uzywania watpliwa. Dlatego niedawno publicznie oglosilem chec opchniecia badziewia - odzew zerowy - ciekawe dlaczego:D?

Ostatnia edycja: 27.02.09 20:43:21
[#37] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@wali7, post #34

Przychylam się do twojej wypowiedzi, ze prawdę niewygodną traktujesz jako nieprawdę. Przykry jesteś może i dla kogoś, mi nie jesteś w stanie zrobić żadnej przykrości, więc przestań tutaj szlochać o trollowaniu i weź się w garść. Pokaż, że jesteś mężczyzną i przestań grozić innym forumowiczom banem, bo wywołujesz uśmiech politowania.
[#38] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Fazior, post #36

Tak to jest jak nie ma wersji demo . Zwłaszcza przy classicu
[#39] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@reactor, post #35

Coż jak by powiedziała to osoba nie mająca dostępu do sprzętu pod ten system . A tak widać coś jest na rzeczy :)
[#40] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Chaos, post #37

Pojawiłeś się w tym wątku wyłącznie tylko w celu trollowania - nie jesteś ani użytkownikiem OS4, ani Pegasosa (ani żadnej innej z maszyn których news dotyczy), więc nie masz żadnych podstaw do wypowiadania się. Tym bardziej, że to co napisałeś nie zawiera żadnej merytorycznej treści, a jedynie trochę złośliwości i insynuacji - słowem chaos (nomen omen). Jak najbardziej klasyfikujesz się do nagrodzenia banem. Ja nie grożę, bo nie jestem adminem, mam jednak nadzieję, że wkrótce przestaniesz nas męczyć swoją osobą na PPA (tym bardziej, że jak wiele razy pisałeś, nie cenisz naszego portalu zbytnio).

Ostatnia edycja: 27.02.09 21:13:18
[#41] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Chaos, post #37

Kolega tylko wnioskował o bana, niczym Ci nie groził, nie wymyślaj sobie. Jak tak dalej będziesz popychać takie brednie to (UWAŻAJ!) ja Ci zagrożę banem.
[#42] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@wali7, post #40

nie jesteś ani użytkownikiem OS4, ani Pegasosa (ani żadnej innej z maszyn których news dotyczy), więc nie masz żadnych podstaw do wypowiadania się

Masz jakieś dowody, czy tylko przypuszczenia snujesz bez poparcia dowodami?

Jak najbardziej klasyfikujesz się do nagrodzenia banem. Ja nie grożę, bo nie jestem adminem, mam jednak nadzieję, że wkrótce przestaniesz nas męczyć swoją osobą na PPA (tym bardziej, że jak wiele razy pisałeś, nie cenisz naszego portalu zbytnio).

Bla bla bla, ja nie grożę, ja tylko postuluje, bla bla bla, ja nie donoszę, ja tylko składam powiadomienie, w takie gierki to się możesz z gumowymi kolegami pobawić, zresztą takie zabawy są na tym portalu bardzo lubiane właśnie przez gumki. ;) Z mojej strony EOT bo zabawa stała się nudna, nic już ciekawego z niej nie wyniknie, mosiści i tak będą szli w zaparte. Śpioch
[#43] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Chaos, post #26

A po co mi głęboka, wystarczy powierzchowna

No i wszystko jasne. Dodam jeszcze, że równie powierzchowną wiedzę posiadasz na temat reguł logicznego wnioskowania, zasad netykiety i regulaminu PPA.

śmiechu mam co nie miara z MOSa, niestety w/w wysiada w porównaniu z MacOSem X na PPC, a dla mnie MOS nie ma nic z Amigą wspólnego

W takim razie śmiechu masz jeszcze więcej z AmigaOS 4, bo on w porównaniu z MacOSem X wypada jeszcze bladziej. Przy okazji czy istnieje zależność między niewypadaniem blado przy MacOS X, a mieniem coś wspólnego z Amigą? Bo to ciekawe zdanie wydaje się to sugerować.

wśród użytkowników maca ciężko by było znaleźć Janów, którym by się zaserwowało podróbkę MacOS X

Pewnie dlatego, że użytkownicy MacOS X to takie Janki, że wszystko łykną pod warunkiem, że będzie miało odpowiednią naklejkę. Trzy lata temu Apple serwowało swoim Janom słupki udowadniające wyższość PPC nad x86 i wszyscy bili brawo. Teraz Apple serwuje takie same słupki udowadniające wyższość x86 nad PPC, a oklaski nie milkną. Wnioski wyciągnij sam. Pewnie mają równie głęboką wiedzę jak Ty na temat AmigaOS 4 i MorphOS-a. Jak coś nie pasuje do teorii, to rzetelnie przeprowadzone testy stają się "gadaniem", a autora testów nazywa się "motylim rycerzykiem" i zakłada mu się "niebieskie klapki". Propaganda drogi panie, czysta propaganda...
[#44] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Chaos, post #42

Z logiką niewiele masz wspólnego mniemam. Groźba odnosi się do czynu, bez tego jest tylko gadaniem, bowiem tutaj czyn owy mogą wykonać nieliczne osoby i na bank nie ten, do którego kierujesz tamte słowa. Donoszenie jest z kolei czynnością skrytą, często anonimową i skierowaną w odpowiednie miejsce, również często prywatne, a napisanie tego publicznie i jeszcze podpisanie się pod tym nijak się ma do tego.

Czyli co, mosiści są be, bo mają czelność Ci tłumaczyć, że się mylisz? A PPA jest be, bo potępia głupotę, czyjąkolwiek? To nie Onet.
Zastanów się proszę nad tym, ale poważnie to zrób, skoro już EOT zarządziłeś.
[#45] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Grzegorz Kraszewski, post #43

Pewnie dlatego, że użytkownicy MacOS X to takie Janki, że wszystko łykną pod warunkiem, że będzie miało odpowiednią naklejkę. Trzy lata temu Apple serwowało swoim Janom słupki udowadniające wyższość PPC nad x86 i wszyscy bili brawo. Teraz Apple serwuje takie same słupki udowadniające wyższość x86 nad PPC, a oklaski nie milkną.

I tu się z tobą zgadzam, tyle, że Apple nie ma użytkowników tylko wyznawców(wręcz fanatyków) - a może po prostu "gadzeciarzy" mających się za elitę - i być może jest właśnie tak.
;)

Edit: Amen EOT

Ostatnia edycja: 27.02.09 22:28:37
[#46] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@SirLEO, post #44

Szacuneczek, nieco przysmazylem ale TE slowa sa godne tego Avatara :). Ja natomiast uwazam ze banany generalnie smierdza, moderacja saks itd., to ze hitlerjugend kiedys napisalo o sobie portal "kulturalny" i w ramach tej kultury wyrznelo wierzacych inaczej to wcale nie znaczy ze na ppa trzeba sie bawic w instytucje banana. Uwierzcie w ludzi oni naprawde nie sa takimi idiotami zeby z dyskusji z tymi i owymi nie potrafili wyciagnav wlasnych wnioskow. Haslo na dzis banan rozwala banana.

Ostatnia edycja: 27.02.09 23:12:01
[#47] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Fazior, post #33

Biały ekran to efekt wybrania polskich lokali niestety :(
Miałem ten sam problem i pomogło zainstalowanie z domyślnym językiem, dopiero po pierwszym uruchomieniu systemu zmieniłem na polski i jest OK. Szkoda że w książeczce nic na ten temat nie piszą...
[#48] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Fazior, post #46

Zastanów się co piszesz. Wiesz co to było hitlerjugend? Porównanie kogoś do nich to jest naprawdę bardzo hamskie i świadczy o twoim wychowaniu. Niestety.
[#49] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Fazior, post #36

Skoro kupiles, i nie dziala cos, tak jak powinno, to zamiast rzucac w diably i krzyczec "to scierwo", mogles po prostu zapytac jakie jest rozwiazanie, mozliwosci naprawdę jest wiele.

O, widac lord_spider juz napisal...
l>

Ostatnia edycja: 28.02.09 05:19:16
[#50] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1
A jednak ktoś mógł podać numer posta na AW.net Dzięki . Po testach widać że os 4.1 najbardziej dostaje w quakach i pewnie przyczyną jest słaby sterownik do 3d i tyle. W innych zastosowaniach różnicy nie były duże a wersje mplayera na OS4 była nieaktualna.
[#51] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Dzban, post #50

I po co Ci to było, teraz osoby, które nie używają AOS 4.x jako głównego systemu ( czyt. użytkownicy i developerzy MOS[albo ni mos]) rzucą się na Ciebie jak zgraja wściekłych, wygłodniałych i żądnych mięsa hien, ze te testy jednak niepodważalnie pokazują, że AOS 4.1 jest o wiele wiele wiele i jeszcze raz wiele "słabszy" od MOS 2.2. ;)
[#52] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Chaos, post #51

Ci, którzy używają AmigaOS 4.x jako drugiego systemu, mogą o nim powiedzieć na pewno więcej, niż ci, którzy go nie używają wcale, na przykład Ty. Niepotrzebnie się też rzucasz do użytkowników MorphOS-a niczym wściekła, wygłodniała i żądna mięsa hiena. Takich adwokatów AmigaOS 4 nie potrzebuje, lepiej byś poszukał jakiejś aplikacji, która wypada w testach lepiej na AmigaOS 4 niż na MorphOS-ie, to byłby konkretny argument, a nie wycie do księżyca.
[#53] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Grzegorz Kraszewski, post #52

Oj wiesz co wysiliłbyś się na oryginalność a nie małpował po kimś, siakoś tak wychodzi, ze wczoraj znowu się ze znajomym bawiliśmy "systemem którego nie mam" :loli jakoś problemów z jego wydajnością i działaniem nie mam żadnych. Działanie większości rzeczy w pełni mnie zadowala i podobnie było jak bawiłem się ponad tydzień temu drugim "systemem którego nie mam" Więc się nie już nie chwal, że używasz ich na co dzień, chwała Ci, że masz na to warunki i czas. Ja nie mam na trzymanie tego na apartamencie co nie znaczy, ze swojej opinii nie mogę wyrazić wodzu.
[#54] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@reactor, post #49

Rozwiazanie powiadasz, ja widze t tak jak mi sie wiecha przy lokalach to znaczy ze to zwykly bubel za niemalo zlociszy.
[#55] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Chaos, post #53

co nie znaczy, ze swojej opinii nie mogę wyrazić wodzu

Wyrazić możesz, tylko jaka jest wartość merytoryczna takiej opinii? To że Ty nie masz problemów z działaniem i wydajnością, wyników testów przecież nie zmienia.
[#56] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Chaos, post #45

Heh, po szarych wilkach, mufach i i[kb] przyszla pora na chaos. To ze tutaj mozna pisac wszystko, nie oznacza ze masz pisac glupoty.

Z Toba jest rozmowa jak z feministka, cokolwiek jej powiesz ona bedzie widziec krzywde kobiet.

Ps. Chodzi o ogol twoich postow, moze znajdz sobie jakies inne zajecie. Cos, na czym bedziesz sie znac.
[#57] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Chaos, post #53

cyt. "...bawiłem się ponad tydzień.."

Ty, to jestes kabareciarz, sprobuj w maratonie smiechu.Pamietaj, opinie mozesz wyrazac ale trzymaj sie faktow i nie klam bo nikt cie nie bedzie powaznie traktowal, ot taki brat szarego wilka.
[#58] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@AmiChris, post #57

a może on też ma A1000 ze spalonym zasilaczem?
Chaos rzeczywiście z niego niezgorszy, może trochę wyskoczyłem z tą prośbą o bana dla niego... zawsze jest troche śmiechu na forum
[#59] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@Chaos, post #42

Bosz. Jak czytam takie posty to Feia rozumiem.

Wolałbym chyba, żeby mi jutro się Amiga spaliła, ale w zamian mógłbym cofnąć czas i nie stworzyć z SirLeo PPA. Ludzie Tobie podobni znaleźli by sobie inne podwórko do taplania się, ale przynajmniej bym do tego ręki nie przyłożył.

Ostatnia edycja: 28.02.09 14:02:26
[#60] Re: Quickfix dla AmigaOS 4.1

@GumBoy, post #59

wróć sobie do rzeźni i tam kogoś poobrażaj to ci ulży, bo nie wiem na co się siliłeś w tym poście, masz jakieś problemy weneryczne?

Post narusza punkty 10, 11 i 14 regulaminu PPA.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem