@Minniat,
post #72
Ja z mojej strony obiecuję, że wrócę do pisania na klasyka jak tylko wypuszczę finalną wersję mojego edytora ikon.
A ja to rozumiem. To jest logiczne co zamierzasz. Rynek komputerow osobistych opartych na PowerPC jest praktycznie martwy na swiecie. W tym sensie Natami jest bardziej przyszlosciowym rozwiazaniem niz x1000 i kompatyblinym z kazdym modelem Amigi wstecz, choc x1000 to moze byc sliczny sprzet Power, w co nie watpie, bo mi x1000 przypadlo do gustu. Natomiast priorytetem powinno byc mimo wszystko odejscie od PowerPC - moim zdaniem juz w 1996 roku bledem bylo wejscie... ale bylo minelo :)
Niektorzy tutaj smieja sie z Natami itd. glownie sympatycy sprzetu PowerPC (MOS & AOS4), mowia jaki to przestarzale tkwic w 68k itd., ale to tak naprawde Oni tkwia w martwym punkcie, a Natami rozwija sie i ma przed soba przyszlosc

, dlaczego ?, bo technologia FPGA rozwija sie b.dobrze, jest latwo dostepna, wzglednie tania i zaden projekt nie wykorzystuje tego potencjalu w pelni...
Przyszlosc to nie tylko Natami, jest jeszcze ARM i x86... sprzet wzglednie tani, wydajny i latwo dostepny. W tej przestrzeni dziala juz AROS, wiec nie wrozy to najlepiej MOS i AOS4.
Jak rzecze stare przyslowie "gdzie dwoch sie bije, tam trzeci korzysta". Ten trzeci to AROS i Natami i o dziwo AOS3:)
Ostatnia edycja: 16.03.11 13:20:30