Komentowana treść: AmigaOS 4 na netbooku
[#121] Re: AmigaOS 4 na netbooku

@Ender, post #114

Napiszę tak. Użycie PowerVR to wg. mnie plus, ale co do ceny to bym poczekał z deklaracjami.

plus to będzie jak będzie, a na ten czas to luźne dywagacje ;). Amigowy półświatek nauczył mnie "boleśnie" jednej zasady. Liczy się tylko to co jest, a nie to co może być, można zrobić itd., jak mówi stare ludowe przysłowie; "lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu", parafrazujcie sobie dalej sami wedle uznania ;)

Jestem ciekaw czy ten PVR będzie wspierany tylko w 2D, czy także w 3D, bo jak nie w 3D, to nie ma się czym podniecać, podobnie jak w przypadku Radeonów HD w AX1000.

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2011 11:35:09 przez gx
[#122] Re: AmigaOS 4 na netbooku

@pampers, post #118

A co używasz już jakieś bety, że uważasz taki bliski? Netbook z AOS4 też jest tak samo blisko, A1X1000 chyba nawet bardziej.
[#123] Re: AmigaOS 4 na netbooku

@rzookol, post #119

"Zgapianie" jest ostatnio modne w środowisku. ;)
Jeżeli taki notebook będzie kosztował 999 PLN, to będzie OK. :)
[#124] Re: AmigaOS 4 na netbooku

@rzookol, post #95

Do PB, ale co bys nie napisal, szerokie grono osob nigdy nie bedzie zainteresowane kupnem starego ceglowatego laptopa. To z lekka odrazajace ;P
[#125] Re: AmigaOS 4 na netbooku

@Radov, post #102

xt to pewnie jakies krecenie rdzenia w stosunku do nominalnej.
[#126] Re: AmigaOS 4 na netbooku

@Valwit, post #112

Bydgoska noc listopadowa hehehe :)) Amen :)
Dlatego zdecydowanie wolal bym tego netbooka albo maca mini z drugiej strony.

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2011 12:12:22 przez pawelini
[#127] Re: AmigaOS 4 na netbooku

@pinior, post #122

MorphOS dla Powerbooków g4 będzie w grudniu, to pare miesięcy przez notebookiem Hyperionu.
[#128] Re: AmigaOS 4 na netbooku

@rzookol, post #127

"Kogut myślał o niedzieli, a w sobotę łeb ucięli." ;)
[#129] Re: AmigaOS 4 na netbooku

@pinior, post #122

Nie używam wersji beta bo nie jestem ani developerem ani betatesterem. Uważam jednak że rozmowa z Frankiem Mariakiem upoważnia mnie do twierdzenia, że system będzie dostępny w grudniu, w przeciwieństwie do Ciebie widziałem i używałem MorphOSa na PowerBooku.
[#130] Re: AmigaOS 4 na netbooku
Czyli co? - na ratunek przychodzi netbook ? To się porobiło...
[#131] Re: AmigaOS 4 na netbooku

@(V)(I)mothe(P), post #130

Ja tego nie traktuję w kategorii komputera, tylko osobistego gadżetu tak jak kiedyś był Psion.
Jest to wyjście do ludzi - niska cena i możliwość zaprezentowania systemu większej ilości osób.
W żadnym wypadku nie jest to jednak zamiennik dla stacjonarnego sprzętu.
Jestem zainteresowany zakupem jeśli sprzęt będzie w pełni obsługiwany, i będzie miał minimum 512 MB RAM.
[#132] Re: AmigaOS 4 na netbooku

@adam_mierzwa, post #131

Ja tego nie traktuję w kategorii komputera, tylko osobistego gadżetu tak jak kiedyś był Psion.

hmmm, gadżet - jeśli myśleć w takich kategoriach, to można się nad tym zastanowić.

Jest to wyjście do ludzi - niska cena i możliwość zaprezentowania systemu większej ilości osób.

Jak na razie to nie ma co pisać o cenie - choć podali to jeszcze tego nie ma - wszystko może się zmienić.

Jestem zainteresowany zakupem jeśli sprzęt będzie w pełni obsługiwany, i będzie miał minimum 512 MB RAM.

O ile będzie obsługiwane wszystko i mam nadzieję, że nie będzie to w taki sam sposób robione jak dotychczas.

Dałem do obserwowanych u siebie i zobaczymy jak się sprawy potoczą.

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2011 14:23:50 przez (V)(I)mothe(P)
[#133] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#134] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#135] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#136] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#137] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#138] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#139] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#140] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#141] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#142] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#143] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#144] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#145] Re: AmigaOS 4 na netbooku
Fakt powstawania AmigaOS 4.x na netbooki został zauważony przez portal Slashdot.

Ostatnia aktualizacja: 26.10.2011 15:47:29 przez mailman
[#146] Re: AmigaOS 4 na netbooku

@mailman, post #145

fakt powstawania a nie powstania, zapowiedzi w amiświecie było dużo
[#147] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#148] Re: AmigaOS 4 na netbooku

@rzookol, post #146

Masz rację, poprawiłem.
[#149] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#150] [post oznaczony jako OT] wyświetl
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem