@gx, post #60
@krashan_, post #59
@RadoslawF, post #61
Dzisiejsze twarde dyski to nie kilka a minimum setki GB
na drukarki i skanery nie liczył bym za bardzo
@krashan_, post #58
Obecnie nie ma dostępnego za sensowną cenę sprzętu z ARM-em, który by wydajnościowo konkurował z G4 i nadawałby się do odgrywania roli czy to komputera stacjonarnego, czy roboczego laptopa.
@krashan_, post #58
@rwks, post #66
@rwks, post #66
@sando, post #69
@krashan_, post #70
@krashan_, post #68
Zombie nie zombie, użytecznością zjada to Raspberry na śniadanie. A ja mam kompa po to, żeby go używać, a nie żeby "wąchać zapach nowego plastiku".
@gx, post #72
@krashan_, post #75
Pewnie tak, ale musisz do niego podłączyć monitor, klawiaturę, myszkę, zasilacz. Ja po prostu włączam powerbooka i używam MorphOS-a.
@RadoslawF, post #77
bo mniejszy to w tym przypadku nie argument
@gx, post #79
@RadoslawF, post #81
I pod AROSem wykorzystasz to OpenGL ?
Dyskutował bym ze stwierdzeniem że lepiej mieć mniejszy niż większy. O ile mając do wyboru obudowy do PowerMaka i MakaMini wybiorę mniejszego Mini to poniżej tej wielkości urządzenie traci swoją użyteczność a byle kabel od myszki, klawiatury czy monitora będzie miotał go po blacie.
Jasne kolejki za komuny
@gx, post #82
@RadoslawF, post #83
Czyli jak na razie nie wykorzystasz więc przewagi czyli lepszej wydajności w tym zakresie nie ma.
@RadoslawF, post #83
Porozmawiaj z kimś kto te czasy pamięta, bywało że...
@RadoslawF, post #83
Jak rozumiem nie istnieją żadne argumenty na wyższością komputera wielkości karty kredytowej nad komputerem wielkości MakaMini.
@gx, post #88
@RadoslawF, post #89
To może wyjaśnij, po co komu komputer wielkości karty kredytowej skoro w zestawie z monitorem, klawiaturą i myszą i tak zajmie praktycznie tyle samo miejsca co MakMini ?
Jak rozumiem nie będziesz przekonywał że kolejek nie było.