[#87]
Re: AmiWest 2015 w pigułce
@Voyox,
post #9
Nie lubię się udzielać w takich wątkach, ale..
1. Hyperion padnie z AmigaOS, to podejrzewam że MorphOS po kilku latach również. Brak konkurencji spowolni rozwój, a od 50-80% użytkowników i programistów AmigaOS przestanie pisać cokolwiek i odejdzie całkiem od modern AmigaOS (w tym MorphOS), zmniejszy się jeszcze bardziej liczba nowych programów. A poza tym, hejt napędza niektórych ludzi do pracy, jak go zabraknie, to praca stanie.
2. SzaryWilk - hejtujesz, trolujesz (i wszczynasz flamy, każdy zna Twoją opinię i większość jej nie podziela, pogódź się z tym) i nie raz nie jedna osoba pisała, żebyś kupił prawa i zrobił swoją super Amigę za 3000pln dla każdego szarego użytkownika, my Cie wesprzemy i Twoją Amigę kupimy. Nowa Amiga pewnie będzie kosztować w okolicy poprzedniej, czyli coś koło 12 000-14 000pln (licząc kurs EUR na dzisiaj), a nie 20 000pln. Mogę się założyć, że cenie będzie bliżej do tych 12,14 tyś niż do 20tyś., powiedzmy o NOS A1200. Jak przegram dostajesz NOS A1200, jak Ty, to mi taką załatwisz (kupisz i dasz mi). Idziesz w zaparte i się założysz?
Rzucać słowa bez pokrycia na forach jest bardzo łatwo, bo nic to nie kosztuje. A zrobienie jakiejś nowej platformy, niestety kosztuje przede wszystkim sporo pracy, a dodatkowo pieniędzy. Zapytaj się Strima, Spidiego, czy kogokolwiek kto coś robi ile muszą wkładać w swoje projekty pracy. A przy nowej Amidze, tej pracy jest ogrom więcej.
Każdy z nas by chciał tak jak Ty, żeby Amiga nadal była w mainsteram, można było kupić nową Amigę szybką, kompatybilną z klasykiem, ale niestety tak nie jest i nie będzie (chyba że stanie się cud, jakiś multi milionet postanowi to zmienić). Choć tak naprawdę, ja się obecnie cieszę, że Amiga to nie mainstream, że można być odszczepieńcem i robić coś na klasyku, ew. alter platformie.
Ostatnia aktualizacja: 23.10.2015 11:10:21 przez flops