[#66]
Re: LibreOffice wszedł w fazę beta testów
@rwks,
post #63
a jakieś 2-3 można prosić, na szybko, by nie wchodzić w offtop?
To jest tylko takie moje prywatne "widzimisie". Generalnie nie podoba mi się filozofia tworzenia dokumentów tekstowych w ten sposób. Niezależnie od tego czy to jest: MS Word, Libre Office Writer, Amiga Writer, Worth Word czy cokolwiek innego. Jakiś czas temu pozytywnie zaskoczył mnie applowy Pages. Jest bardzo prosty ale przyjemnie napisany w zgodzie z macOS, działa bardzo szybko. Jednak to nadal powielanie klasycznej "wordowej" filozofii więc, pomimo dobrego wrażenia, też wrzucam go do tego samego offisowego śmietnika. Ale na samą górę.
Jeżeli tak marudzę na obecne rozwiązania to powinienem zaproponować coś lepszego, prawda? Niestety nie podam, bo nie mam pojęcia jak można byłoby to lepiej rozwiązać. Wiem, że tak nie jest fajnie ale nie wiem jak zrobić to lepiej.
Na szczęście życie pozwala mi trzymać się daleko od oprogramowania biurowego i nie muszę się męczyć. Gdybym miał codziennie używać MS Word to poważnie odbiłoby się to na mojej psychice. A gdybym miał używac MS Power Point to najprawdopodobniej dawno siedziałbym w zamkniętym szpitalu psychiatrycznym. Nie trawię tych rozwiązań zupełnie i każdy pakiet biurowy doprowadza mnie do szału.

Najmniej boli mnie Excell, chociaż to też niezły crap.
Ostatnia aktualizacja: 10.03.2017 19:32:39 przez MDW