Czy powstanie polskiego pisma wyłącznie o tematyce Amiga NG to dobry pomysł? (odpowiedź uzasadnij w komentarzu)
- Nie
49
- Tak
29
- Nie mam zdania
14
Ankieta skończyła się 25.07.2017
Ankieta skończyła się 25.07.2017
@Sokok, post #2
@Sokok, post #2
@KM, post #7
@TechNineWonder, post #8
@adam_mierzwa, post #15
@recedent, post #16
@adam_mierzwa, post #17
Jesteś w stanie na PPA znaleźć coś bez trudu w temacie OS4? Raczej żmudne grzebanie.
@adam_mierzwa, post #17
Jesteś w stanie na PPA znaleźć coś bez trudu w temacie OS4? Raczej żmudne grzebanie.
@selur, post #20
@adam_mierzwa, post #21
@selur, post #22
PPA bylo hobbystycznym ruchem spolecznym amigowcow, ktore padlo szybciej niz to ustawa przewiduje
@adam_mierzwa, post #17
Tak, czasy się zmieniły, ale portal ma swoje wady (uzależnienie od internetu, możliwość zniknięcia z sieci) i nie oferuje wydzielonych treści. Jesteś w stanie na PPA znaleźć coś bez trudu w temacie OS4? Raczej żmudne grzebanie.
@recedent, post #23
@grxmrx, post #24
Znaleźć łatwo tylko warto wiedzieć czego szukać.
Jest kategoria AmigaOS 4 w dziale Programy, jest tam podpięty jeden tekst a może być więcej - kwestia by osoba edytująca to pozaznaczała.
Kiedyś zrobiliśmy os4.ppa.pl i czy po początkowych tłumaczonych tekstach ktoś chciał stronę rozwijać? Nikt. Natomiast narzekających czy przyklejających łatki nie brakowało.
Ja widzę jeszcze coś innego - pismo jako takie to tylko forma, która ma odbiorców preferujących tworzenie biblioteczki czy to z powodów kolekcjonerskich czy lubienia takiej formy porządkowania treści.
Dla mnie liczy się możliwość edycji i aktualizacji treści oraz dostępność.
Co do uzależnienia od internetu to każdy artykuł można pobrać w formie pliku.
Równie dobrze sam internet może przestać istnieć, może nie być prądu i co wtedy zrobimy?
@adam_mierzwa, post #27
Idea piękna. Ale spróbuj wejść tu:
link a nastepnie wygeneruj PDF i porównaj z wersją online.
@Vato, post #29