[#47]
Re: V4+ Standalone w Świątecznym pakiecie
@djpiotrs,
post #44
Ja nie mam nic do serii V2 bo jest naprawdę dopracowana.
Produkty Apollo Team kupuje (kupowało) się trochę na wiarę, bo o ile hardware (poza pierwszą partią V2 600), nie posiadał błędów, to na początku kompatybilność programowa pozostawiała wiele do życzenia. Ale było widać, że prą do przodu i poprawiają błędy i dodają nowe funkcjonalności.
W przypadku V4 od roku coś się dzieje, ale tak naprawdę nie wiadomo co. Ludzie pokupowali licząc na to, że produkt szybko pozbędzie się problemów wieku niemowlęcego, ale nic tego nie zapowiada, a widać jeszcze większy rozgardiasz niż na początku. Nikt nie napisze, że jest kiepsko bo to piramidka. Jakby rozeszła się fama, jak to wygląda to spadłaby sprzedaż. Brak sprzedaży = zaprzestanie prac nad produktem = utkwienie z drogim gówienkiem na półce. Dlatego gdy pojawia się ogłoszenie sprzedaży to nikt albo nie podaje powodu sprzedaży, albo pisze coś o braku czasu, albo jakieś bzdury o zamówieniu Tabora

Przez ostatni rok czasu ciągle zmieniały się koncepcje jak w ogóle to V4 ma działać. Np. w kwestii obrazu nagle poblokowali pixelclock bo architekt nie potrafi sobie poradzić z zawieszaniem się V4 przy przełączaniu PAL/RTG. Nawet chcieli robić by rozdzielczość wyjściowa była stała. Czaicie wymieniać specjalnie monitor pod urządzenie by miał konkretną rozdzielczość. Potem jeszcze cyrk z AROSem pod przykrywką kwestii licencyjnych - a karta wypchana piratami po brzegi. Panu architektu produktu nie chce się poprawiać by jego twór był kompatybilny z Amiga OS. Typowa odpowiedź gdy ktoś zgłasza niedziałający na V4 soft? Coś w stylu "Jest kiepsko napisany, niech autor poprawi" . Do tego Gunio nie przyjmuje konstruktywnej krytyki i otacza się tylko pochlebcami, a jego pycha odbija się już echem na fejsie i EAB. Nie chciałbym produktu, o którego przyszłości decyduje kaprys jakiegoś narcyza...
Pociągnijcie szopena za jęzor. On wiele przeżył z V4 jako tester, a ja musiałem tego wysłuchiwać
Ostatnia aktualizacja: 21.11.2020 15:22:39 przez Pry-mas