Komentowana treść: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto
[#91] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@michal_zukowski, post #90

panie a jak kiedyś ludzie pisali i wyciskali ostatnie soki z Amigi. Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy a dobrej !!!.
1
[#92] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@SzaryWilk, post #91

Tak. Jak się wyrzeźbi w assemblerze, to na a500 i YouTube będzie działać xD.
1
[#93] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@SzaryWilk, post #91

Nie wiem jakie soki chciałbyś wyciągać ze swojej przyjaciółki, ale sok jabłkowy raczej będzie lepszy:

Ta sama gra, ta sama Amiga, inne systemy i inna liczba kolorów (podpowiem: na amigowej wersji mniejsza) . Amiga to dno powyżej 68000 i platformówek. Chip(set) pogrążył Amigę. Zbyt mocne przywiązanie do sprzętu kończyło się tak jak powyżej.

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2023 22:41:49 przez michal_zukowski
4
[#94] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@michal_zukowski, post #93

liczy sie gry walność i sztuczki programistyczne.
[#95] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@SzaryWilk, post #94

i butelka bimbru dołączona do oryginalnego wydania, żeby sprzętowo mózg liczył klatki pośrednie
7
[#96] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

100% racji.OK I żadne Amiga Rulez tego nie zmieni.
1
[#97] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@michal_zukowski, post #79

Ja nigdzie nie pisałem, że Hermans to zły prawnik.

To byla taka ogolna refleksja na jego temat, nie odnoszaca sie do tego, co pisales :)

Pisałem też (za ludzmi z EAB) że cała sprawa oprze się o for any current or future hardware platform. i znaczenie słowa current.

Jak usunie sie wszystkie ozdobniki, to moim zdaniem sformulowanie to odnosi sie do amigaos3 a nie amigaos4:
the Amiga Parties hereby grant Hyperion ... Object Code and Source Code license to the Software in order to use, develop, modify, commercialize, distribute and market the Software in any form (...) on any medium (...) through any means (...) and for any current or future hardware platform.

Software, czyli amigaos3 byl dostepny w momencie podpisywania ugody tylko na 68k (current platform).
[#98] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@michal_zukowski, post #95

facet już nie przesadzaj liczy sie wyobraźnia i dobra zabawa. Radze kiedyś w życiu przeczytać chociaż jedna książkę tam jest jedna karta na kilka minut.
1
[#99] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@SzaryWilk, post #98

facet już nie przesadzaj liczy sie wyobraźnia i dobra zabawa. Radze kiedyś w życiu przeczytać chociaż jedna książkę tam jest jedna karta na kilka minut.

Smiech Serio? Smiech
[#100] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@SzaryWilk, post #98

A co to jest "gry walność", tudzież "walność gry"? Serio pytam, bo zaczyna się robić dziwnie....
2
[#101] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@karolb, post #100

Za słownikiem języka polskiego, walny:
  • ogólny, powszechny
  • mający decydujące znaczenie
Czyli walność gry to jej powszechność, mająca decydujące znaczenie.
5
[#102] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@karolb, post #100

to samo co grywalność tylko razem.
1
[#103] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@karolb, post #100

Nie miales nigdy czy kawki ?
1
[#104] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

Na PC wygląda tak samo:

Może ten port z PC na Amidze nie jest robiony pod chipset. Działa w chunky z procedurą c2p wspomaganą Blitterem.
1
[#105] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #104

ale to pecet jest wiec sie grzybiarz nie bedzie czepiał.
[#106] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@SzaryWilk, post #105

Ja grzybiarzem? A więc: do 2006 nie miałem peceta, jedyną grą którą przeszedłem na PC jest MOHAA na pożyczonym piecu kolo 2004 roku. Od 6 lat mój pecet stoi rozmontowany (o ile pamiętam jakis Amd64 na am2+). Nie korzystam też żadnego komputera na na armach (nie licząc Archimedesa A4000), nie mam żadnego Maca x64, ani żadnej konsoli powyżej Xboxa360 (kupionego w tym roku). Mam ten sam sprzęt amigowy (prócz CDTV sprzedanej w 1996 roku) od jakiegoś 1994 roku. Nie sprzedałem żadnej Amigi. Nie podskoczysz mi amigowo.

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2023 22:32:36 przez michal_zukowski
2
[#107] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@michal_zukowski, post #106

w pluciu na klasyczna na pewno nie.
[#108] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@SzaryWilk, post #107

A przepraszam, znów erystyka i ad personam. Ja nie pluję na klasyczną tylko na chipset. Nie zrozumiałeś wypowiedzi. Po latach okazało się, że z chipsetu ważny pozostał dość szybki transfer do chipramu dla maszyn 32bit i dma dla dźwięku. Reszta rzeczy okazała się kulą u nogi.

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2023 23:12:43 przez michal_zukowski
[#109] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@michal_zukowski, post #108

a z ktorego roku jest ten czipsem ?.
[#110] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@SzaryWilk, post #109

A który rok mamy dzisiaj? Tak chcesz się bawić? Chłopie chipset był ok. kiedyś, jeśli chcesz używać dzisiaj i nie po to, by odpalić Stare demo, Starą grę to okaże się, że ten układ to hamulcowy. Chcesz rozwoju AmigaOS 3.x na 68k to zrozum, że AGA w postaci układu z lat 80/90 tu się nie przyda. Pozostaje karta graficzna +68k lub wymyślenie AGA2
1
[#111] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@KM_Ender, post #110

Tak chce sie bawić chłopie. Gdyby commodore nie padło to dzisiaj ten chips byłbym na poziome kart graficznych. Wiec te argumenty do klasycznej Amigi możecie sobie włożyć w de i nie myślę tutaj o Dani. Neofici zawsze maja taka skłonność, żeby wszystko krytykować co im nie pasuje do swojej chorej ideologii postępu.
[#112] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@SzaryWilk, post #111

https://pl.wikipedia.org/wiki/Szablon:Pa%C5%84stwo_dane_Dania

https://pl.wikipedia.org/wiki/Szablon:Pa%C5%84stwo_dane_Niemcy

Tak, tak, zrobiliby, ba byłby nawet lepszy niż karty graficzne, jestem o tym przekonany. AGA jest tego najlepszym dowodem. Skok jaki zaprezentowała względem OCS/ECS zniszczył PC na rynku. No, a czekaj, oni nie projektowali, skoro były tak potężne, to dlaczego nikt ich nie zmaterializował, nie użył?
Spisek Neofitów zabił Amigę, 3Dfx i inne firmy. szeroki uśmiech

Czucie i wiara silniej do Ciebie mówią niż fakty. Masz do tego prawo.

PS. Dzięki tej chorej ideologii postępu możesz dziś używać dysków twardych inne niż talerzowe w Amidze (40MB), podłączyć goteka etc.
1
[#113] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@SzaryWilk, post #111

Jakby commodore nie padło, to stare oprogramowanie dalej by chodziło dziadowsko bo oprogramowanie nie wyciska ostatnich soków z amigi. W każdym razie inne niż platformówki i strzelanki. Czyli nie miałeś racji w poście #91
[#114] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@karolb, post #92

Amitub jest tego przykładem więc się nie nabijaj.
[#115] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@KM_Ender, post #112

facet i kto ci tak powiedział ze aga byla w tamtym czasie przestarzały . Gdyby by commodore nie padło to następny model Amigi bylby wyposażony w kosc 3d.Miales akiko w cd 32.
[#116] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@michal_zukowski, post #113

facet jakiego ty używasz oprogramowania. To oprogramowanie które używam na codzienna tak samo działa na mojej Amidze jak 30 lat temu.
1
[#117] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@KM_Ender, post #110

Ender mam kartę graficzną ale na Amidze najwięcej frajdy daje używanie AGA, nie karty graficznej.

MorphOS do dzisiaj nie ma sterownika 3D dla BVision/CVisionPPC
4
[#118] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@koczis, post #114

Amitub używałem, i to nie jest prawdziwy YouTube.
[#119] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@SzaryWilk, post #115

Następnym modelem miał być tzw. odkurzacz, i po jego parametrach widać że postępu nie było.
[#120] Re: Hyperion Entertainment zwycięża w procesie z Cloanto

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #117

Wierzę, ale tylko jeśli mówimy o grach. Tu naprawdę, szczególnie w 2D Amiga się broni. No, ale co dalej?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem