Komentowana treść: Recenzja książki "Demoscena w Polsce" Hanny Mikołajczak
[#61] Re: Recenzja książki "Demoscena w Polsce" Hanny Mikołajczak

@Drakon, post #59

Jak to poszło do druku, nie wiem.

a ja wiem. Jak się dostaje polecenie "tylko rzucić okiem", to nie zgłębia się bądź co bądź ponad stustronicowej książki od deski do deski. Natomiast co kierowało takimi wytycznymi - już nie wnikam. A może to był taki autosabotaż, mający na celu zapobiec przyszłym wychyłom autorki?... 🤔 Zamiast psioczyć na Retronicsa, powinniście teraz ładnie podziękować. ok, racja
1
[#62] Re: Recenzja książki "Demoscena w Polsce" Hanny Mikołajczak

@HOŁDYS, post #42

Ps.wczoraj znalazlem ksiazke z PRL 1987 Komputery Osobiste ..wydane przez apanstwowe Wydawnictwo techniki i łączności

Twoim zdaniem warta dziś przeczytania? Bo widzę, że jest łatwa do dostania w antykwariatach i dosłownie za grosze, więc kusi Ale wydana przez wydawnictwo komunikacji i łączności, nie techniki, no chyba że to inna książka.
[#63] Re: Recenzja książki "Demoscena w Polsce" Hanny Mikołajczak

@okejokej, post #62

Bardzo dobra ksiazka - jak na tamte czasy 87r
Oczywiscie dla nas nic odkryczego - ale sam pomysl i podzielenie ksiazke na sprzet systemy bazy danych arkusze kalkulacyjne text procesory itd - mi sie dobrze czytalo.

byc moze z pamieci przekrecilem wydawnictwo - jest jak piszesz towarzyszu OK

https://allegro.pl/oferta/komputery-osobiste-programowanie-logo-basic-jezyk-pascal-atari-zx-spectrum-17037282152

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2025 16:07:03 przez HOŁDYS
2
[#64] Re: Recenzja książki "Demoscena w Polsce" Hanny Mikołajczak

@okejokej, post #62

Bo widzę, że jest łatwa do dostania w antykwariatach

Autorzy Madej i Marasek. Skan hula po Sieci. Dobra jakość, obrobione porządnie nie "ksero na odwal się" objętość 57 MB. Co do samej książki to lanie wody chwilami, ale spodobały mi się ilustracje pokazujące omawiane modele komputerów.

Ostatnia aktualizacja: 12.01.2025 10:46:44 przez niebuszewo
[#65] Re: Recenzja książki "Demoscena w Polsce" Hanny Mikołajczak

@juen, post #27

Za cienki na to jestem. Ja chcę tylko skończyć mój artykuł o tej party iv. 😀
2
[#66] Re: Recenzja książki "Demoscena w Polsce" Hanny Mikołajczak

@okejokej, post #62

Bierz w ciemno, jak widzisz ze za grosze.
Nie wiem jak to powiedziec, ale ksiazka ta, sprawila lata temu ze zaczalem zbierac i interesowac sie innymi komputerami niz mialem. To przez nia marzylem o A1000 i Amstrad CPC czy Apple Lisa.
[#67] Re: Recenzja książki "Demoscena w Polsce" Hanny Mikołajczak

@okejokej, post #62

WKŁ wydawało bardzo dobre książki, podobnie WNT.
[#68] Re: Recenzja książki "Demoscena w Polsce" Hanny Mikołajczak

@Ralpheeck, post #66

Bardzo lekko i przyjemnie napisana, też polecam.
[#69] Re: Recenzja książki "Demoscena w Polsce" Hanny Mikołajczak

@okejokej, post #62

Warto, wczoraj odebrałem, całe 4 zł.

4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem