[#64]
Re: Jestem ciekaw ile jest ...
@TomK,
post #63
TomK głupoty piszesz. Na klasycznych Amigach pisało tak: Commodore (jako producent), następnie Amiga (jako marka komputera) oraz np. numer modelu (np. 2000).
Odnośnie protoplasty media boxów, czyli CDTV: na samym “magnetowidzie” pisało Commodore (producent) oraz model (CDTV) i tyle (z tego co sobie przypominam). Słowo “Amiga” pojawia się dopiero na dodatkowych akcesoriach: na stacji dyskietek oraz klawiaturze. Specjalnie mnie to nie dziwi, bo dopiero wtedy można było z CDTV korzystać jak z innych komputerów Amiga.
Amiga to zastrzeżony znak towarowy i żaden odrobinę myślący człowiek nie powie, że: Amiga = AmigaOne lub Amiga One. To nie są te same znaki towarowe i kropka.
Zastanawiające jest jak wielki musi być “prawny syf” wokół tego co z Amigą związane, skoro do tej pory jakoś nie użyto tego znaku towarowego ani dla komputera ani dla płyty głównej.
Myślę, że użytkowników MorphOSa mogłoby być więcej, gdyby był jakoś promowany w serwisach informacyjnych. Na chwilę obecną wiedzę, że taki system istnieje posiadają w zasadzie tylko “sympatycy Amigi”.
Generalnie środowisko związane z MorphOSem samo sobie nogę podkłada. Jak na system alternatywny, wejście świeżego użytkownika w ten światek jest inwestycją w zasadzie bez większego ryzyka finansowego w przeciwieństwie do konkurencji.