[#1] Strucle znowu atakują
Może kogoś zainteresuje - na Allegrogo znowu pojawiły się w większej ilości strucle mini:

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=15742679

Sprzedający ten sam co przy poprzednim "wysypie".

[#2] Re: Strucle znowu atakują

@Marek Szyprowski, post #1

Szkoda, że tylko odbiór osobisty...;/

[#3] Re: Strucle znowu atakują

Słabo się znam na Makach, jakby kupić, to który najlepszy na MOSa?

[#4] Re: Strucle znowu atakują

@Kitech, post #3

z tych, które gość sprzedaje to musi być G4. Najlepsza pod MOSa jest wersja 1.5 (late 2005), która ma 64 MB VRAM. Niestety, jest dość rzadka i droga (jeśli sprzedający wie co sprzedaje - bo na nalepce jest 1.42 GHz, więc niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że mają "silent upgrade").

[#5] Re: Strucle znowu atakują

@recedent, post #4

Jest napisane że sprzedaje też 1.5 więc jest spora szansa że sprzedaje wersję silent upgrade, chociaż napis na obudowie mówi co innego.

Jeżeli ktoś będzie się tam stawiał i sprawdzał czy to są rzeczywiście wersje 1.5 64mb vramu to ja się piszę ja jedną sztukę. Niestety dojechać nie mogę, ale przeleję kaskę wraz z kaską za wysyłkę do pl.

[#6] Re: Strucle znowu atakują

@recedent, post #4

Najlepiej poprosić o S/N i zadzwonić do Apple. Wyśpiewają wszystko. Powiedzą czy to jest 1.42 czy 1.5GHz z 32VRam czy 64VRam.
Czy ktoś próbował dzwonić i pytać się w Polsce

Jeśli macie z tym problemy to mogę pomóc i zadzwonić od siebie.
Ja tak właśnie kupiłem swojego "sztrucla". Sprzedający nie wiedział co sprzedaje.

Ostatnia modyfikacja: 08.05.2010 23:57:31
[#7] Re: Strucle znowu atakują

Te Mini 1.66 to chyba już Intel...

[#8] Re: Strucle znowu atakują

@MaveRick, post #7

nie chyba tylko na pewno - widać to po obudowie - mają 4 złącza USB. A te z PPC nie miały.
[#9] Re: Strucle znowu atakują

@gilban, post #8

nie chyba tylko na pewno - widać to po obudowie - mają 4 złącza USB. A te z PPC nie miały.

Zupełnie nie miały USB? :)

[#10] Re: Strucle znowu atakują

@MaveRick, post #6

S/N?

Co to takiego? Serial Number? Jeśli dobrze myślę, to gdzie on ma tego szukać?
[#11] Re: Strucle znowu atakują

@Adam_K, post #10

Kazda rzecz fabryczna ma S/N. Tak chodzi o numer seryjny. Skoro chlopcy widzieli, oznacza to ze jest na tylnej sciance chociaz przewaznie daje sie go od spod aby nie uszkodzil sie i nie szpecil :)

[#12] Re: Strucle znowu atakują

@MDW, post #9

@MDW:

Strucle PPC mają po 2x usb.
[#13] Re: Strucle znowu atakują

@pampers, post #5

@pampers

Piszą, że te 1.5 to model Solo czyli Intel Core Solo - pierwszy intelowy sturcel. Poprzednio kilka z 1.42 które sprzedawali to były silent upgrade, a kilka z 1.25 było 1.33 su.
[#14] Re: Strucle znowu atakują

@Jacek Piszczek, post #13

tak się złożyło że ja mam akurat takiego strucla ( org. 1.25 GH), 1.33 GH ( late 2005 32VRAM )
pozdro
;)

[#15] Re: Strucle znowu atakują

@Jacek Piszczek, post #13

Jaca, jesteś pewien w 100% Tył ma jak wersja powerpc (2 usb) a na stronie: http://www.everymac.com/systems/apple/mac_mini/stats/mac_mini_cs_1.5.html podają, że najstarsza intelowa wersja miała już 4 porty.

[#16] Re: Strucle znowu atakują

Heh.
A kto mógłby w wawie podejść zakupić w moim imieniu i podesłać potem?
W sumie to za te 400 zeta byłbym chętny pobawić się mosem. Może znajdzie się jakaś dobra duszyczka??

Kupię i przeleję kaskę tylko potrzebuje kogoś kto odbierze i zerknie na niego czy sprawny itp.

Gdyby to faktycznie była wersja 64MB to już totalnie miodzio :D

[#17] Re: Strucle znowu atakują

@11MASTEr, post #16

dodaj 100 za fatyge bo odbieram swoj sprzet i moge twoj takze zakupic
[#18] Re: Strucle znowu atakują

@pampers, post #15

Gość poszedł na łatwiznę i dla wszystkich modeli zamieścił te same zdjęcia, ot i co.

[#19] Re: Strucle znowu atakują

@11MASTEr, post #16

A gdzie mieszkasz jesli mozna wiedziec? kto wie moze mialbym w drodze do domu by podrzucic

[#20] Re: Strucle znowu atakują

@stefkos, post #19

Południe Polski. Rydułtowy - Pozytywna Energia :)

Gdybyś był nadal skłonny do pomocy (niekoniecznie dowóz, wystarczy PP) to wpisz coś na gg.

[#21] Re: Strucle znowu atakują

@pampers, post #15

@ pampers

Napisaliby, że to G4, gdyby były. Skoro 'Solo' to 'Intel Core Solo'. Zdjęcie we wszystkich aukcjach jest to samo, więc bym się nie sugerował.
[#22] Re: Strucle znowu atakują

@Jacek Piszczek, post #21

W takim razie lipka. Trochę szkoda że sprzedawca tak traktuje tą aukcje, ale widocznie i tak mu się to dobrze sprzeda.

[#23] Re: Strucle znowu atakują

@Jacek Piszczek, post #21

Najlepiej jakby ktoś podjechał i sprawdził. Wziął ze sobą monitor i klawe z myszka. Po prostu uruchomić sprzęt i sprawdzić.
Tyle za chodu byłoby oto, że jakby to były G4 to zawsze można ze sprzedawcą pokłócić się że to G4 a nie Intel i żeby spuścił z ceny.
Wg mnie sprzedawca nie wie co sprzedaje.

[#24] Re: Strucle znowu atakują

@MaveRick, post #23

Na miejscu mają monitory, nie ma problemu sprawdzić co i jak. Byłem i sprawdzałem przy odbiorze strucli z poprzedniej serii. Pewnie można nawet pojechać w ciemno, obejrzeć i w razie czego na miejscu zalicytować.

[#25] Re: Strucle znowu atakują

@Marek Szyprowski, post #24

Ale fajnie, znowu świetna okazja, żeby za tak śmieszne pieniądze mieć bardzo szybką amimaszyne z G4:) Sam skorzystałem z ich pierwszej oferty, dzięki czemu mogę znów używać amisystemu. Szkoda, że tym razem nie ma opcji wysyłki, ale jak widze po komentarzach amigowcy to mimo wszystko fajna i pomagająca sobie społeczność i zawsze znajdzie się ktoś z Warszawy i odbierze za kogoś spoza. Tak trzymać!

[#26] Re: Strucle znowu atakują

Czy ktoś się zorientował/był już na miejscu i sprawdzał co to za makówki?

Stefkos, byłeś już po swój sprzęt? Byłaby jeszcze szansa ewentualnie podpiąć się z jeszcze jedną sztuką pod odbiór?

Zastanawiam się jedynie, czy warto brac tego mini, czy poczekać na mocniejszy model...
[#27] Re: Strucle znowu atakują

@Adam_K, post #26

http://allegro.pl/item1177225103_mini_mac_g4_1_5_1gb_ram_250_gb_warszawa_okazja.html

[#28] Re: Strucle znowu atakują

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #27

A za 400 dolców na ebayu można kupić powermaćkaG5. Tylko jakiego wybrać do MOSa to nikt nie chce powiedzieć. :(

[#29] Re: Strucle znowu atakują

@Arbuz, post #28

Bo tylko człowiek przy niezdrowych zmysłach kupuje sprzęt pod system który nawet nie wiadomo czy powstanie. Kupowanie hw pod wpływem jednego screenshota jest z lekka.. chore?

[#30] Re: Strucle znowu atakują

@Adam_K, post #26

Ja bym poczekał na mocniejszy model.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem