[#31] Re: Strucle znowu atakują

@pampers, post #29

Jeszcze nie kupiłem pampersiku :) Mam zamiar kupić jak potwierdzą się informacje. A poza tym to pamiętasz jakie było gadanie po pierwszym screenie z ministrucla że nie wyjdzie MOS na niego? Nie mam powodu żeby Mostimowi nie ufać.

[#32] Re: Strucle znowu atakują

@parallax, post #30

czyli na jaki?

[#33] Re: Strucle znowu atakują

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #32

x1500:)

[#34] Re: Strucle znowu atakują

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #27

Niedawno taki MINI na aleDrogo poszedł za 600 zł z hakiem!
[#35] Re: Strucle znowu atakują

@BULI, post #34

Łał ! Super tania (nie)Amiga z drugiej, trzeciej a może nawet dziesiątej ręki. Oto świetlana przyszłość wg.Mosa - poszukiwania zdezelowanego złomu Apple i udawanie, że to Amiga

[#36] Re: Strucle znowu atakują

@cacodemon666, post #35

Cóż, nie można zmusić ludzi do kupienia nowego komputera za 7000 zł, o parametrach porównywalnych do zdezelowanego złomu z dziesiątej ręki o którym piszesz, tylko dlatego że jest to słuszne ideologicznie.

Osobiście nie jestem zainteresowany ani MOSEM, ani OS4, ale dlaczego ktoś nie ma robić tego co sprawia mu frajdę ?
[#37] Re: Strucle znowu atakują

@cacodemon666, post #35

a który z twoich komputerów/konsol był kupiony w sklepie ?

lepiej nic nie pisać bo można pokazać swoją hipokryzję i pozostaje smród

[#38] Re: Strucle znowu atakują

@BULI, post #34

Jak za 650 zł to ten z COMBO i 32MB VRAM.

Ostatnia modyfikacja: 09.08.2010 09:25:18
[#39] Re: Strucle znowu atakują

@rzookol, post #37

Połowa kupiona w sklepie, część od znajomych i kilka rzadko spotykanych w allegro. Jak już kupiłem to nie sprzedawałem.

[#40] Re: Strucle znowu atakują

@zyga64, post #36

Nikt nikogo nie zmusza do zakupu drogiego komputera. Mówię o czymś innym. Morphos czy Apple nie mają z Amigą nic wspólnego, a jednak są traktowane jako zamiennik czy alternatywę.
Wygląda to tak, że zawsze musi być jakiś kozioł ofiarny. Wcześniej wieszano psy na Amiga INC (słusznie, bo nic nie robiła) a teraz Hyperionowi kij w ucho, bo...? No własnie bo co ? Bo nie wziął pod swoje skrzydła MorphOS Team czy może dlatego, że jak to się komuś uroiło, AmigaOS zmierza w stronę linuxa ? A może w ogóle Hyperion to padaka i pomyłka ? Wspieracie stare złomy Apple które NIC WSPÓLNEGO nie mają z tzw. "amigowaniem", a lejecie na AmigaOS. i znów pytanie dlaczego ? Bo AOS4 nie jest taki fajny jak klasyczny ?
Proponuję zmienić nazwę portalu na polski portal struclowy, a nie jechać na marce Amigi. Czy to się komuś podoba czy nie Amiga to Hyperion i A-EON, a nie złomy Apple sprzed dekady.
Zresztą jak długo będzie można tak się bawić ? Skończą się zapasy Apple na PPC i na czym potem będzie jechał MorphOS ? Wielkiego wyboru nie będzie.

Ostatnia modyfikacja: 09.08.2010 09:38:01
[#41] Re: Strucle znowu atakują

@cacodemon666, post #40

Temat wałkowany setki razy ale co tam, spróbuję znowu.

Morphos czy Apple nie mają z Amigą nic wspólnego

1) Nikt nigdzie nie mówi że MorphOS ma coś wspólnego z AOS4.1. Poza tym MorphOS to tylko system operacyjny a Apple to gigantyczna firma. A Amiga to nazwa handlowa produktu. Więc ciężko porównywać te trzy rzeczy bez sprecyzowania o co chodzi.

a jednak są traktowane jako zamiennik czy alternatywę.

2) Jeżeli ktoś chce używać MorphOS a nie chce AOS4.1 no to chyba jego wybór, prawda? Demokrację mamy.

a teraz Hyperionowi kij w ucho, bo...?

a lejecie na AmigaOS

3) Tutaj zgadzam się z Tobą że pogardliwy ton niektórych wypowiedzi na tym forum na temat AOS4.1 jest niesmaczny delikatnie mówiąc.

Skończą się zapasy Apple na PPC i na czym potem będzie jechał MorphOS ? Wielkiego wyboru nie będzie.

4) A to chyba nie powinno Ciebie martwić. To jest/będzie zmartwienie userów MorphOS.

Więc może bycie zwolennikiem AOS4.1 nie od razu musi oznaczać wrogości do MorphOS?
Może lepsza byłaby obojętność?

Jest to dział poświęcony MorphOS i co prawda może wypowiadać się każdy, ale przecież można wstrzymać się z wypowiedzią jeżeli nie ma się nic merytorycznego do dodania.
Ja na przykład nie udzielam sie w tym dziale bo MorphOS-a po prostu nie używam. Ale czytuję posty od czasu do czasu. Czyli stosunek do systemu MorphOS mam obojętny.
Czego i Tobie życzę OK
[#42] Re: Strucle znowu atakują

@cacodemon666, post #40

Morphos czy Apple nie mają z Amigą nic wspólnego, a jednak są traktowane jako zamiennik czy alternatywę.

Mylisz się, Morphos używa FFS2 napisanego przez Ralpha Babela, będącego też częścią systemu Os4, poza tym Morphos działa na Amidze. Powielanie bredni z execa nie popłaca. Można powiedzieć, że nie ma wiele wspólnego ale nigdy, że nic.

Zresztą jak długo będzie można tak się bawić ? Skończą się zapasy Apple na PPC i na czym potem będzie jechał MorphOS ? Wielkiego wyboru nie będzie
.

w Polszy więcej osób kupiło/kupi Maki dla morphosa niż kiedykolwiek kupi X1000, mogę się o to założyć

[#43] Re: Strucle znowu atakują

@cacodemon666, post #40

Bracie, szanuję Twoje zdanie ale się z nim nie zgadzam.

1. MorphOS ma moim zdaniem z Amigą całkiem sporo wspólnego.
2. Zdaje się, że nikt w tym wątku nie obraża Hyperionu.
3. "amigowanie" to pojęcie bardzo szerokie. Na temat co ma z nim COŚ WSPÓLNEGO jest wiele odrębnych zdań. Bardzo chciałbym, abyś je uszanował.
4. Co do "jechania na marce" - znajdą się pewnie tacy, którzy stwierdzą, że dodawanie do owej marki przyrostka "ONE" i sprzedawanie za koszmarne pieniądze to właśnie "jechanie na marce".
5. Amiga to Amiga Inc, a nie Hyperion i A-EON. Niestety.
6. Bawić się można ad infinitum. Jak na razie nie skończyły się jeszcze zapasy Amig na 68k dla zatwardziałych klasykowców, a co dopiero mowić o sprzęcie z PPC. A jak i ten będzie się kończył to będziemy się zastanawiać (o ile dożyjemy).
7. Wątek pierwotnie dotyczył pojawiających się na lokalnych aukcjach okazji do zakupu sprzętu pod MorphOSa. Trzymajmy się tego.

[#44] Re: Strucle znowu atakują

@cacodemon666, post #40

...Proponuję zmienić nazwę portalu na polski portal struclowy....

Człowieku o czym Ty piszesz. Jestem klasykowcem i NIE ZNALAZŁEM gdzie indziej na polskich forach więcej o klasycznej Amidze niż właśnie tutaj na PPA. Dodam, że na inny "czerwony portal" też kiedyś zajrzałem ale nic nie znalazłem tam co by mnie zainteresowało. Chyba, że coś się zmieniło od tej pory kiedy tam ostatnio zaglądałem.To, że są też inne działy poświęcone, jak dla mnie, w tematach koło Amigowych MORPH, AOS4.x, AROS etc to chwała im za to gdyż otwierają horyzonty na coś innego - przynajmniej poczytać można od czasu do czasu coś innego. Dzięki temu wiem, że istnieją/rozwijają się inne systemy i nie mam na oczach klapek jak jakiś koń ciągnący wóz.

[#45] Re: Strucle znowu atakują

@Tomski, post #44

Mini mikro nano piko amigowy ryneczek i sto systemów. Chwała za to Panu. Alleluja !

[#46] Re: Strucle znowu atakują

@cacodemon666, post #45

A co w tym złego?
[#47] Re: Strucle znowu atakują

@cacodemon666, post #45

Hyperion zawsze może wypuścić wersje AmigaOsa, która zmiecie inne amisystemy z ziemi możliwościami, dostępnością i ceną. Źle kierujesz swoje żale,
napisz raczej do nich: http://www.hyperion-entertainment.biz/

[#48] Re: Strucle znowu atakują

@cacodemon666, post #40

a teraz Hyperionowi kij w ucho, bo...? No własnie bo co ? Bo nie wziął pod swoje skrzydła MorphOS Team czy może dlatego, że jak to się komuś uroiło

Nie przejmuj się to jest standard, tak samo było z OWB, jak była tylko na AOS4 to była sux bo był przecież wspaniały sputnik nad którym wszyscy zainteresowani się brandzlowali (a może nie nad nim tylko nad jego autorem tańczącym na rurze? pewnie z Timberwolfem będzie tak samo), jak OWB wyszło na MOSa to od razu stało się cool. Uważam, że masz rację, ale nie ciągnij już offtopa bo i tak nic nie zmienisz, nikogo nie przekonasz, a wiesz jak to się tutaj kończy, więc z mojej strony EOT.
[#49] Re: Strucle znowu atakują

@Kiv_Master, post #48

OWB, jak była tylko na AOS4 to była sux

i za dużo w tej kwestii się nie zmieniło, nikt się nie smiał z samego enginu tylko z lewego portu pod SDL

Ostatnia modyfikacja: 09.08.2010 11:38:30
[#50] Re: Strucle znowu atakują

@Kiv_Master, post #48

Porownaj sobie oba porty i dostaniesz odpowiedz dlaczego wysmiano owb na os4.
Aktualnie ffox dla publiki jest rownie dopracowany jak owb os4

Dla komputerowcow rasowo-czystych jest czerwony portal. Tam to masz "wolnosc wypowiedzi".

Btw. skoro wiesz jak to sie konczy to po co piszesz?
Wiekszosc juz ma cie i tak zablokowana, szkoda twojego czasu.

[#51] Re: Strucle znowu atakują

@AmiChris, post #50

Bracia: Kiv_Masterze, rzookolu i AmiChrisie, a gdyby tak dedykowany wątek z porównaniem jakości portu OWB na oba zwaśnione systemy? Wtedy sam chętnie włączę się do dyskusji.

[#52] Re: Strucle znowu atakują

@recedent, post #51

był jeden wątek taki ostatnio ale został zamknięty :/

[#53] Re: Strucle znowu atakują

@cacodemon666, post #45

Dobrze by było, gdybyś zrozumiał, że Twoje zabiegi polegające na obrzydzaniu MorphOS-a i AROS-a w najmniejszym stopniu nie wpłyną na czyjąkolwiek decyzję o zakupie X1000. Jeśli ktoś się na taki zakup zdecyduje to z pewnością nie dlatego, że Ty tu cokolwiek napiszesz. Może więc daruj już sobie...

[#54] Re: Strucle znowu atakują

@FOrest, post #53

No to mnie źle zrozumiałeś, wcale nie zamierzam komukolwiek obrzydzać Arosa, MorphOSa czy czegokolwiek innego, chodzi o wysługiwanie się marką Amigi w promocji tych karykaturalnych "systemów". O ile MorphOS o włos nie został oficjalnym nowym AmigaOS, o tyle Aros to już totalna pomyłka. MorphOS poszedł w stronę sprzętu Apple, więc niechaj sobie tam zostanie i dobrze mu zyczę. Byle nie opierał się o markę Amigi, bo nie ma do tego prawa.

[#55] Re: Strucle znowu atakują

@cacodemon666, post #54

nie zamierzam komukolwiek obrzydzać Arosa, MorphOSa

tych karykaturalnych "systemów"

Aros to już totalna pomyłka

Masz schizofrenię? Chyba nie tylko ja odnoszę wrażenie, że powyższe zdania pisały różne osoby? Można nie pamięta swojej wypowiedzi sprzed miesiąca ale wygłosic przeciwstawne zdania w jednej wypowiedzi to już jest duze osiągnięcie...

Byle nie opierał się o markę Amigi, bo nie ma do tego prawa.

AROS i MorphOS w żadnym razie nie opierają się o ŻADNĄ markę. Gdyby tak było własciciel marki dawno by ich twórców pozwał do sądu. Kto dał Ci legitymację do reprezentowania interesów własciciela marki Amiga? A może to taka samodzielna interpretacja interesu firmy Amiga Inc? Czy Amiga Inc Ci płaci? Jeśli nie to sugerowałbym Ci zajęcie się czymś bardziej sensownym od dotychczasowej działalnosci na PPA.

[#56] Re: Strucle znowu atakują

@cacodemon666, post #54

Przydałby się jakiś komentarz moderatora...

W wątku szukam informacji o jakims dostępnym sprzęcie, a przedzierać się muszę przez bzdurne, wałkowane 1000 razy próby obrzydzenia Morphosa i nawracania na kolor czerwony. Dla chętnych poruszania takich tematów są chyba inne działy forum...

Ostatnia modyfikacja: 09.08.2010 19:07:30
[#57] Re: Strucle znowu atakują

@Adam_K, post #56

Przepraszam, że dalej pociągnę OT ale sam tu zajrzałem zainteresowany aktualnymi cenami Mini... I podobnie jak w temacie dot. AROS-a wyskakuje mi nieświeży screenfighter... Zastanawiam się, czy takiego przypadku nie można by dodać do regulaminu, jako niedozwolone zachowanie skutkujące usunięciem konta? Np. "zachowanie uciążliwe dla innych użytkowników forum"
Nie zgadzam się na terroryzowanie użytkowników PPA przez dwie-trzy osoby! Blokowanie nazwy nie jest dla mnie rozwiązaniem, bo korzystam z różnych przeglądarek i komputerów... Poza tym czytają to osoby spoza naszego środowiska i po prostu się z nas śmieją!!

[#58] Re: Strucle znowu atakują

@Arbuz, post #31

Arbuziku, nie miałem Ciebie na myśli :) Widziałem już komentarze na innych forach że ludki powoli kupują g5ki :)

Oczywiście zgadzam się też, że nie ma powodu żeby nie ufać MorphOS Teamowi ale z laickiego punktu widzenia (może się mylę), oprogramowanie PowerMaca G5 to długi proces. Zobacz jak długo czekamy już na wersję na PowerMac G4 (w sensie od czasu wydania wersji dla Mini).

[#59] Re: Strucle znowu atakują

@cacodemon666, post #35

@cacodemon666

Blokada pisania do środy za:
- wywołanie rozpoczęcie OT i brnięcie w niego dalej w kolejnych komentarzach
- próba wywołania (skuteczna) flame'a.

UWAGA! Każdy kolejny post, który będzie OT zostanie nagrodzony banem bez ostrzeżenia.

[#60] Re: Strucle znowu atakują

@FOrest, post #55

Dajcie mu spokój, przecież to klasyczny przypadek neofity nawróconego na jedyną słuszną wiarę.

Zobaczcie, kiedy pojawił się na execu (podpowiem: bardzo niedawno) i jak z miejsca przyjął prawy pogląd; o ile pamiętam (nie ręczę) na powitanie wygłosił tyradę w styu "wiemy lep jakiej propagany kryje się za tymi nićmi (rozdrobnionego rynku)".

Screenfighter jak się patrzy, i radykał: AOS 4.x widział na youtube a MorphOS-a i AROS-a wcale, ale rzuca się jak wesz na grzebieniu...

Nie wiem ile ma lat, ale mentalnie to jest jakieś 12. Sprawia wrażenie, jakby jak kania dżdżu łaknął akceptacji swojej grupy -- modelowa ofiara sekty, bodaj przypadkiem zamiast do którejś, trafił jednak pod opiekuńcze skrzydła kolegów Prawdziwych Amigowców. Nie możecie mu się dziwić, że rozum wypiera, gardło zdziera i żyły wypruwa chcąc odpłacić się dobrodziejom, co go przygarnęli...

Może i mnie tu poblokują, trudno, pisać i tak mało pisuję (albo i wcale) ale od czytania kokademona mi się już rzygać chce. Naprawdę ciężko o większego trolla.

Pozdrawiam myślących

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem