Raczej nie. Gdyby to było możliwe to nie byłoby katalogu morphos:
Chodzi o updaty sytemu. Nie bedzie trzeba na nowo instalować całego systemu. Wystarczy skopiowanie nowych plików no morphos: i tyle.
Witam ponownie.
Teraz potrzeby są takie:
1- programik do pokazywania pracy HDD taki LEDzik :)
2- jak dostać się do CD tylko przez ide.device 0? Nie ma mountlisty?
3- o co chodzi z tymi ekranami w 3d? Czym to ugryźć?
Nie chodziło mi o MOS snoopdosa tylko taką małą 'pchełkę' która pokazuje odczyt/zapis z/do hdd. Myślałem że nie tylko mi brakuje czegoś takiego na mini - widocznie sie myliłem.
@Jacek Piszczek
wielce pomocny wpis, dzięki - ale to wina pn chyba.
@Arbuz
Dokładnie o takie coś (chyba) Co z tego korzysta, jakie sa efekty itp.
3- o co chodzi z tymi ekranami w 3d? Czym to ugryźć?
znaczy sie nie wszyscy rozumieja o co pytasz. Bo nie ma czegos takiego jak ekran 3d, jest za to wsparcie ukladow 3d w operacjach 2d. Dzieki czemu ambient "dziala szybciej" , sa dodatkowe efekty graficzne, etc.
Enhanced Display (czy jak to tam jest w polskiej wersji ;) włącza się w ustawieniach danego ekranu. Najbardziej widać różnice jeśli otworzysz kilka okienek i zaczniesz przeciągać okienko częściowo przykryte przez inne - z Enhanced Display nie ma migotania.
Ok to mam włączone. Czyli jest szybciej, ale zużycie pamięci graf. jest większe i to koniec minusów? Można tym zrobić przeźroczystość okien, jak? Chyba to gdzieś widziałem, ale nie wiem jak włączyć. Jakieś dodatkowe efekty?
Program do przezroczystości okien to Lucy. Do przełączania ekranów w 3d - scube. Inne programiki wykorzystujące "compositing" to np. Elephant, czy MouseEyes. O tym, czy masz włączone "zaawansowane wyświetlanie" informuje Elephant.sbar.
Dzięki. To są zew. programy, a ja cały czas myślałem, że to można w systemie włączyć - szukałem, szukałem i nic nie znalazłem :).
To będziemy testować. A jak w prosty sposób wyświetlić dostępna ilość pamięci VM?
Zainstalowałem MotylOsa i zostawiłem na dysku 52GB wolnego na końcu. Czy jest możliwość aby teraz zainstalować tam MACOSa bez ponownej instalacji MOSa? Oczywiście drobne modyfikacje dopuszczalne są.
Teoretyczna możliwość istnieje, ale w praktyce szansa na powodzenie jest zerowa. Do dualboota najlepiej zacząć od OSX. Zajrzyj do poradnika:
http://dreamolers.binaryriot.org/dualboot.pdf
1) jak zrobić w ambiencie, by po kliknięciu 2x środkowym myszy uruchomić newshell?
2) do czego służą w ustawieniach ambienta 'zakładki'?
3) czy w owb można wyłaczyć podkreślanie linków?
4) gdzie zmienić czcionkę, aby w tym polu którym teraz piszę listerki były większe? :]
5) przypisy muszę dodawaś sam w U-S czy jest na to jakieś specjalne miejsce? (a'la prfzypisy w mcp - dodaj po chwili, ścieżka itp. itd.)??
6) można gdzieś ustawić aby w wybieraczce voluminy ustawiały się na oczątku a potem reszta katalogów przypisy itp?
chodziło mi o wybieraczkę a'la ASLowską nie lister ambienta. Ale już sobie poradziłem wystarczyło wybrać sortuj po 'typie' i już mam napędy wszystkie na początku :) snapshot też był tam :)
ad1.
podwojny klik na srodkowym klawiszu wlacza przewijanie listy w oknie. Nie wiem gdzie to mozna podmienic.
ad4.
powieksz przez LAMIGA i +
ad5.
w U-S
podwojnego klikniecia podmienic nie mozna, ale mozna podmienic pojedyncze. na stronie 'keyboard' w prefsach amibenta mozna uzyc nie tylko kombinacji klawiszy ale tez przyciskow myszy (opcja sample wywolywana z popup menu dla nowej akcji). potem tylko 'edit command' i podpiname newshell czy co kto woli.
2: zakladki to skroty do roznych lokalizacji na dysku. taka alternatywa dla przypisow (assign). obslugiwac mozna je na kilka sposobow. mozna dodac sobie do paska w oknie przycisk bookmarks (tutaj mozemy dodawac nowe zakladki, przechodzic do juz dodanych itp). mozna tez dodac przyskisk bookmarks do panelu. edycja mozliwa jest albo poprzez wczesniej wspomniany przycisk na pasku okna albo poprzez prefsy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.