[#61] Re: mini mos poczatki

@11MASTEr, post #1

Jedziemy dalej.

Czy można jakoś zmienić ikonkę w którą ikonifikuje się lister na blacie?

Def ikonki są ważnmiejsze w sys:prefs/envrc/sys czy sys:prefs/presets/deficons ?

[#62] Re: mini mos poczatki

@11MASTEr, post #61

def_bookmarks.info

Ścieżka do defikonek może być ustawiona w ustawieniach Ambienta (czyli te będą ważniejsze). Te kilka ikonek w ENVARC siedzi tam ze względów kompatybilnościowych :).

[#63] Re: mini mos poczatki

@Korni, post #62

Nie wiem może to te upały, albo naprawdę jestem tępy ale jakoś nie mogę znaleźć...

[#64] Re: mini mos poczatki

@11MASTEr, post #63

Znajdziesz w 'Ustawieniach Ambienta/Różne/Ikony domyślne'. Normalnie jest tam ustawiona ścieżka 'SYS:Prefs/Presets/Deficons/', ale możesz ją zmienić wg własnego uznania i ta jest "ważna" :)

[#65] Re: mini mos poczatki

@Zbysiuk, post #64

Źle się wyraziłem. Tej def ikonki nie mogę znaleźć od listera.

[#66] Re: mini mos poczatki

@11MASTEr, post #65

Też nie potrafie.
Chciałem też zmienić kolor podkładu w Multiview podczas wyświetlania amigaguide, ale nie mam pojęcia, która to klasa i gdzie w mui to siedzi :(

[#67] Re: mini mos poczatki

@Zbysiuk, post #66

Ikonka jest wkompilowana w Ambienta, nie musisz jej szukać. Dajesz swoją ikonkę jako def_bookmarks.info.

Kolor podkładu w Multiview to kolor 0 z palety ustawionej w konfiguracji skórki (SkinConfig).

Ostatnia modyfikacja: 04.07.2010 22:25:09
[#68] Re: mini mos poczatki

@11MASTEr, post #1

I ostatnie pytanie (na jakiś czas :):
W jaki kurna sosób odpalić IFX4 na mosie? Przeniosłem katalog z przypisami z 3.9 - kiszka. Instalka na nowi - kiszka.
Odpalam - wczytuje dodatki, wybieram rozdziałkę, wyskakuje ekran IFX'a 'toolbox' poprawny, ale te okienko z paletą jest jednolicie wypełnione zazwyczaj na niebiesko; i teraz losowo albo frez całego sysa, albo mogę pomachać mychą a jak kliknę to samo co wyżej - frez.
Chciałem zdjęcia poobrabiać i kiszka. Próbowałem odpalać już z 20-30 razy :(

[#69] Re: mini mos poczatki

@11MASTEr, post #68

Do obracania zdjęć zdecydowanie lepszy jest ShowGirls. A co do IFXa to nie mam pojęcia - u mnie wersja z SuperBundle po prostu działa. Z tego co kojarzę to niektóre wersje z niezbyt legalnych źródeł potrafiły robić przedziwne rzeczy i nie grzeszyć stabilnością...

[#70] Re: mini mos poczatki

@11MASTEr, post #68

IFX4 dziala u mnie bez problemow, ale mialem podobnie jesli chodzi o okienko z paleta. Bylo tak wtedy, kiedy zamontowalem Morphosa 2.5 od zera a poniewaz nie moglem dojsc dlaczego tak sie dzieje, odlozylem problem i zajalem sie innymi programami. Potem wrocilem do Image i wszystko bylo jak nalezy. Tak wiec czegoś w systemie brakuje. Zeby bylo jasne - mam oryginal.
Niestety u mnie nie dziala def_bookmarks.info. Skopiowalem wybrana ikone do Prefs/presets/deficons, zmienilem nazwe i nic, ciagle ikona z ambienta.

[#71] Re: mini mos poczatki

@Zbysiuk, post #70

Czyli dalej nic nie wiem ;/
Ikonka def_book... działa poczytaj jeszcze raz i zrób ponownie.

Ostatnia modyfikacja: 06.07.2010 22:15:44
[#72] Re: mini mos poczatki

@11MASTEr, post #68

A możesz w prefsy IFX wejść? Requestery (Prefs/File Requester) mają być w ASL. Save Nails (Prefs/Save Nails) ma być odptaszkowane.

[#73] Re: mini mos poczatki

@recedent, post #72

Czytałem te tematy; niestety nie mogę się nigdzie dostać klik mycha powoduje frez permanentny. Skasowałem nawet plik preferencji, aby go zrobić na nowo - bez efektu. Jeśłi możesz podeślij mi plik z preferencjami?

[#74] Re: mini mos poczatki

@11MASTEr, post #68

Rozwiązałem OW PROBLEM - brakowało helvetica.font - proste aczkolwiek bardzo denerwujące.

[#75] Re: mini mos poczatki

@11MASTEr, post #74

a spoopdos/snopium nic o tym nie wspominalo ?
[#76] Re: mini mos poczatki

@Norbert, post #75

Tak zawieszało system, ze kliknięcie na cokowiek dawalo frez - więc trudno było.

[#77] Re: mini mos poczatki

@11MASTEr, post #76

Mogles loga ze snoopdos wyslac do pliku, lub przegladac go w oknie na bierzaca az do momentu zawieszenia systemu. Mogles tez zobaczyc po resecie jak wyglada log morphosa, ... ale najwazniejsze ze juz program dziala.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem