[#1] MorphOS a AmigaOS - labirynt dezinformacji
Witam!

Pozwolę sobie przekleić przerośnięty oftop z komentarzy pod newsem o planowanej wersji systemu MorphOS na iBooka. Przyjemnej dyskusji.
[#2] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2
Widać kto już tu nam na forum stetryczał i potrafi tylko o Pentuim M trollować .
[#3] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2
Jak zwykle zbiór kłamstw, bzdur, oszczerstw i pomówień. Jakże typowe dla mosistowskich bojówek.
walek hyperionu
nie planuja portow na inne urzadzenia
dawno dzialal
marnych sprzetow, wiedzac, ze jest w przygotowaniu wersja na Peg2

Masz jakiekolwiek linki bądź inne argumenty na poparcie swoich kłamstw oraz oszczerstw czy jak zwykle na zasadzie - jak się powtórzy milion razy to automatycznie stanie się to prawdą.
Nie zapomnij jeszcze napisać jaki to złom z AmigaOne i że ten sprzęt nie ma prawa działać.
[#4] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2
wyciskal forse jak tylko sie da
Wysciska forse jak tylko sie da to ten cały most inkasując sporą sumę (zapewne nie odprowadzając podatku ) a do tego jeszcze trzeba ze swojej kieszeni wyłożyć na internet aby móc mieć coś za co już się zapłaciło.
Zero jakiejkolwiek tłoczonej płyty, pudełka, instrukcji itd. Nawet wytkniętych błędów na stronie przez miesiąc nie potrafią poprawić. Więc chyba wiadomo kto tu wyciska forsę i doi owce na potęgę z każdego grosza.

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2012 14:11:52 przez lekarz_med
[#5] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2
dlaczego udzielają się tutaj przeciwnicy MOS
Pytanie powinno brzmieć dlaczego pod każdym newsem na temat Amigi i AmigaOS mosistowskie bojówki wylewają tonę jadu?
Zapewne to taki system marketingowy. W końcu co najmniej jeden z obecnych tutaj opluwaczy Amigi ma realny i wymierny przychód finansowy od każdej osoby, którą zniechęci do tego systemu i wybierze co innego.
Także można zrozumieć dlaczego szybko tu wrócił szeczyć swoją goebbelsowską propagandę.
[#6] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@lekarz_med, post #4

Wysciska forse jak tylko sie da to ten cały most inkasując sporą sumę (zapewne nie odprowadzając podatku)

Cytując nie kogo innego, jak Ciebie samego:

Masz jakiekolwiek linki bądź inne argumenty na poparcie swoich kłamstw oraz oszczerstw czy jak zwykle na zasadzie - jak się powtórzy milion razy to automatycznie stanie się to prawdą.

BTW, fajnie że przyszedłeś poklaunować trochę. Może w końcu też uda Ci się wyjaśnić, kto tworzy te „mosistowskie bojówki”, bo oprócz Ciebie nikt ich jeszcze nie widział...

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2012 14:10:33 przez krashan_
[#7] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@krashan_, post #6

Z faktami chcesz dyskutować?
Inkasujecie sporą sumę nie dostarczając żadnego namacalnego produktu czyli ZERO nakładów.
Niezaprzeczalny fakt i tyle.
Bojówki są aż nadto tutaj widoczne. Wystarczy przejrzeć newsy na temat Amigi i AmigaOS.

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2012 14:13:02 przez lekarz_med
[#8] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@lekarz_med, post #7

Jak do tej pory nie podałeś żadnego faktu, tylko oszczerstwa, kłamstwa i pomówienia. Z nimi co prawda dyskutować też nie warto, można tylko wykazać ich bezpodstawność.

Inkasujecie sporą sumę nie dostarczając żadnego namacalnego produktu czyli ZERO nakładów.

Mam przez to rozumieć, że wytłoczenie płyty CD, wydrukowanie kartonowego pudełka i cienkiej broszurki kosztuje Hyperion te 120 euro od sztuki? Bo przecież sam system to nic namacalnego, czyli ZERO nakładów.
[#9] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@krashan_, post #6

Może w końcu też uda Ci się wyjaśnić, kto tworzy te „mosistowskie bojówki”, bo oprócz Ciebie nikt ich jeszcze nie widział...

To TY nie wiesz? Lekarz_med powinien mieć pseudonim Sanitariusz, bo biega i opatruje na polu walki, rannych/umierających rycerzy AmigaOS, którzy polegli walcząc z bojówkarzami ciemnego MorphOS-u w obronie dogmatu prawdziwej Amigi.

PS. Sorki, ale czytając to wszystko nie mogłem się powstrzymać. Boże chroń królową.
[#10] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@lekarz_med, post #7

Niezaprzeczalny fakt i tyle.

Patrz pan, zupełnie jak Microsoft przy najnowszym Windows - dystrybucja będzie głównie elektroniczna.
Ba, kupując dowolnego laptopa systemu na płycie też nie dostajesz, o instrukcji nie wspomnę. Oszuści!
[#11] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@lekarz_med, post #4

a lekarze med. to grupa zawodowa która wybitnie sumiennie odprowadza podatek, heh!
[#12] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@lekarz_med, post #7

Wycinek z mojej faktury zakupu systemu MorphOS znajdziesz tutaj. Mogę liczyć, że przestaniesz rozsiewać nieprawdziwe informacje? I może w rewanżu pokazałbyś nam swój paragon/fakturę zakupu AmigaOS4?

@madman15:

Wiadomo. Co jak co, ale podpatrywanie dobrych rozwiązań u innych to Microsoft zawsze miał w małym palcu :D
[#13] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2
I dlatego z zazdrości się miotasz pod każdym newsem związanym z Amigą i AmigaOS
[#14] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@krashan_, post #8

Mam przez to rozumieć, że wytłoczenie płyty CD, wydrukowanie kartonowego pudełka i cienkiej broszurki kosztuje Hyperion te 120 euro od sztuki? Bo przecież sam system to nic namacalnego, czyli ZERO nakładów.

Jak się nie ma argumentów to najlepiej odbić piłeczkę "a u was murzynów też biją"
No cóż "uderz w stół a nożyce się odezwą" czy też "na złodzieju czapka gore".
[#15] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@recedent, post #12

A co ma udowodnić moja faktura zakupu systemu?
KLIK faktura Zadowolony?
[#16] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@lekarz_med, post #14

Jak się nie ma argumentów to najlepiej odbić piłeczkę "a u was murzynów też biją"
No cóż "uderz w stół a nożyce się odezwą" czy też "na złodzieju czapka gore".

W Twoją znajomość przysłów i porzekadeł nikt nie wątpi. One jednakże też argumentów nie zastąpią. Skoro system operacyjny uznajesz za rzecz bezwartościową, to za co nabywcy płacą Hyperionowi? Jeżeli MorphOS jest bez wartości, to tym bardziej AmigaOS 4, który jest technicznie bity przez MorphOS-a z każdej strony.

Moja opinia jest inna. Dla mnie głównym składnikiem ceny systemu operacyjnego, zarówno MorphOS-a, jak i AmigaOS 4, jest wysiłek włożony w jego napisanie. Pudełko i tłoczona płyta są tylko dodatkiem, dlatego AmigaOS 4 jest droższy.
[#17] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2
Konrad Bielski wiedzial jednakze, ze pokatnie rozwijaja wersje na pega 2,kupil go sobie a nowym userom klamal i wprowadzal w blad o braku supportu na peg 2.

KB akurat kupił Pega po tym jak Hyperion ogłosił port oficjalnie. Z tego co pamiętam to nawet na aukcji którą sam podlinkowałem na eXecu.
[#18] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@lekarz_med, post #15

Zadowolony że hej. Teraz wiemy już obydwaj, że zarówno AmiKit jak i Ralph Schmidt Software Entwicklung odprowadzają należny podatek, czyż nie?
[#19] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@krashan_, post #16

W przypadku ceny AOS, pamiętajmy że sprzęt pod to kosztuje "w kij dużo", co jest zasługą Hyperionu. MOS nie dość że jest sprzedawany bez pudełka, to jeszcze na tanie maki.

Widać kto dba o kieszeń klienta, a kto nie :)

Możliwość zakupienia MOSa w wersji pudełkowej byłaby ciekawostką, teoretycznie oprócz wysłania klucza eMailem można by go wrzucić do ISO przed wypaleniem płytki, ale jak wtedy wyglądał by koszt wypalenia takiej jednej płytki ?
[#20] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@lekarz_med, post #7

Ooo, zaczyna się jatka. Czerwoni wkraczają na pole niebieskich. To się będzie działo
[#21] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@lekarz_med, post #15

Twoja x1000 ma system z 2008 roku? :)

Dodane: Przez 4 lata nie wsparłeś Hyperionu. Tak się nie godzi. Mosowcy częściej wspierają swój system. :)

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2012 23:22:59 przez Andrzej Drozd
[#22] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@Andrzej Drozd, post #20

Ooo, zaczyna się jatka. Czerwoni wkraczają na pole niebieskich.

Setllersi na żywo, normalnie :)
[#23] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@krashan_, post #2

Widać kto już tu nam na forum stetryczał

odezwal sie Mlodzieniaszek co to dopiero z pieluch wyskoczyl yippee
[#24] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@Andrzej Drozd, post #21

Nie liczyłem ile razy go wspierali ale jeżeli tak piszesz to pewnie tak jest.
W takim razie most najwidoczniej chce więcej kasy wycisnąć z naiwniaków każąc sobie częściej płacić.
W AmigaOS update masz za darmo.
Teraz widać, która grupa to ździercy.
[#25] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@lekarz_med, post #24

W AmigaOS update masz za darmo.

Aktualizacja z 4.0 na 4.1 nie była za darmo. Jak będzie przy aktualizacji z 4.1 na 4.2 – zobaczymy. W MorphOS-ie od wersji 2.0 wszystkie aktualizacje są za darmo, również z 2.x na 3.x. Nie ma również kuriozów w rodzaju płatnych oddzielnie sterowników graficznych.
[#26] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@lekarz_med, post #24

Aj, pech znowu. Spójrz jeszcze raz na datę mojej faktury. Od tego czasu wszystkie updaty były za darmo. Czy mógłbyś teraz proszę odwołać swoje nierozsądne słowa?
[#27] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@recedent, post #26

Nie macie co robić? Przecież cokolwiek nie napiszecie, Amigafan wykręci to odpowiednio. Jakiegos systemu sprzeda się mało, to powie że musi być nędzny. Jak się sprzeda dużo, to powie ze autorzy tylko kasę wciągają. Przypomnijcie sobie quotę z parkometrem i zastanówcie się czy warto.
[#28] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@krashan_, post #25

Płatne tak jak u was z 1.4 na 2.0 ale co tam najważniejsze to przeinaczać fakty.
Co do AmigaOS to była nowa wersja systemu a nie aktualizacja.
Podobnie jak przejście z AmigaOS 3.0 na 3.1 też było płatne czy też z 2.0 na 2.1
I wiesz co - zapewne tak będzie z 4.1 na 4.2
W AmigaOS wszystkie aktualizacje do 4.0 czy też aktualizacje 4.1 też są za darmo.
Płatne sterowniki to kolejne wyssane z palca twoje wymysły. Użytkownicy AmigaOne X1000 jak również X500 dostają je za darmo. Więc nie wiem kto twoim zdaniem musi płacić.
mosiści? a po co wam one? Ale najważniejsze to powtarzać kłamstwa aż mniej zorientowani w nie uwierzą.

Ostatnia aktualizacja: 10.07.2012 00:00:42 przez lekarz_med
[#29] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@recedent, post #26

Pisząc odpowiedź na post 81 wiedziałem jaka jest data Twojej faktury.
Andrzej Drozd podał, że częściej musicie płacić haracz most-owi za system.
Skoro napiał czyli pewnie wie o czym pisze i zapewne tak jest.

Ostatnia aktualizacja: 09.07.2012 23:59:12 przez lekarz_med
[#30] MorphOS na iBooku G4 w wersji 3.2

@lekarz_med, post #28

Więc nie wiem kto twoim zdaniem musi płacić.

Posiadacze Sam460.
Dodatkowo gdzieś na necie przeczytałem ostatnio, że ACube napisało któremuś z rodzimych posiadaczy X500, żeby się bujał (ale to już zupełnie na marginesie).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem