@amigafan,
post #5
Jeżeli dla kogoś parnet jest "normalnym" sposobem łączenia komputerów to ja dalej nie chcę rozmiawiać. :) "Cudem techniki" Pegasos na pewno nie jest. On jest właśnie normalnym sprzętem - takim jakim Amiga powinna być już dawno. Amiga Classic jest właśnie "cudem techniki", bo cudem jeszcze działa razem ze swoimi wszystkimi parnetami, kanapkami, fastatami, złączami zegarka i innymi głupotami przez które o mało nie straciłem wiary w Amigę.
Prędkości osiągane przez parnet nie nadają się już dzisiaj do użytku. No chyba, że ktoś będzie przerzucał parę ikon albo startup-sequence. :) Przy sieciówce 10Mbit można czasem jajko znieść, a ludzie jeszcze chcą parneta wyciągać z szafy. :) Dla mnie do sieci są (jak sama nazwa wskazuje) karty sieciowe. W Pegasosie sieciówka kosztuje zero złotych, a w Amidze też nie taką znowu fortunę, bo taka na PCMCIA chyba ze 100-200 zł. Ja kupowałem jeszcze za 250 zł ale to daawno temu było. Jak ktoś ma PCI w Amidze to oczywiście dużo taniej. Patenty w stylu parnet, łączenie się przez port joysticka ;), urządzenia wsadzane w różne dziwne miejsca były dobre za czasów Magazynu Amiga. Od tamtej pory nawet amigowy świat poszedł do przodu. Jak kogoś nie stać na sieciówkę to niech daruje sobie Amigę...