[#42]
Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.
@Grzegorz Kraszewski,
post #39
Powinieneś chyba zrobić przegląd oprogramowania.
Już na amidze ze stale zainstalowanymi MUGA i MUforce robiłem taki przegląd. Tam działało dobrze, bez żadnych hitów, a nagle pod mosem cudować zaczyna? Dziwne.
Oby się nie okazało że po takiej selekcji nie zostałby mi żaden poważniejszy program, z tych co używam; w takim przypadku używanie MOSa stanęło by pod bardzo dużym znakiem zapytania...
Możliwe, że mój system zachowuje się znacznie lepiej, bo używam niewielkiego zestawu sprawdzonych programów
A możliwe że dlatgo, iż używasz 1.5, i masz stały dostęp do świeżych update systemu?
U Morgotha na własnej skórze miałem nie raz okazję się przekonać, że 1.4 a 1.5 to wbrew pozorom nie jest to samo. Nie przenoś swoich doświadczeń z 1.5 na użytkownika 1.4, bo to się trochę mija z celem, i rzeczywistością.
Jak to kiedyś Marcik na ircu napisał - developerów MOSteamu, którzy stoją przeciwko wydawaniu update'ów powinno się przywiązać na "dwa tygodnie" do krzesła postawionym przed komputerem z zainstalowanym mosem 1.4. Jeśli by to nie pomogło, to na kolejne "dwa tygodnie". I tak do skutku.
Jest wiele rzeczy które może zrobić aplikacja z błędem, które na klasycznej Ami uchodziły na sucho
Fakt, np. ustawienie notyfikacji na nieistniejący obiekt. Na amidze taki program działał bez żadnych problemów, i bez złamanego hita, na MOSie się w tym miejscu blokuje, łącznie z systemem najczęściej.
Takich "pułapek" może być w MOSie znacznie więcej...
Nie twierdzę że ustawienie notyfikacji na nieistniejący obiekt to generalnie dobry pomysł, niemniej ze względu na zachowanie kompatybilności, i chociażby w ostateczności - paradoksalnie na zachowanie stabilności systemu - takie rzeczy powinny działać tak samo jak pod klasycznym AOSem.