[#61] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@Marcin, post #1

W moim wypadku jest to problem z dostateczną ilością mamony. Jakbym się uparł, to te 2000 PLN znalazł bym na PegasosaII. Z uwagi jednak na nawał pracy (zawodowej - z Amigą raczej nie związaną) i ogólną niechęć do szczególnego "upierania się" raczej powoli zbieram kasę. Zapisałem się na PegasosaI z wymiany (używany za 1100 PLN), ale ta na razie nie doszła do skutku. Czuję że jednak skończy się na PII.
Zamówienia na PII są realizowane względnie szybko (powiedzmy z miesiąca na miesiąc) - tak przynajmniej zapewniano mnie w eFunzine.
[#62] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@wali7, post #61

Ja na swojego pegaza czekałem od września 2003 do kwietnia 2004
A ile nerwów mnie to koszowało to tylko ja wiem
[#63] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@MiniQ, post #45

MiniQ napisał(a):

> (ludzie, kiedy się nauczycie nie podchodzić w sposób emocjonalny do sprzętu?),

Za ten cytat dałbym koledze MiniQ złotą czcionkę (np. topazpl ). Wydaje się jasne, że 99% Amigowców to ludzie podchodzący BARDZO emocjonalnie do sprzetu, i BARDZO z nim związani. Gdyby stąpali twardo po ziemii (i nie podchodzili tak emocjonalnie do całej sprawy) to już dawno pykaliby sobie na jedynie słusznych rozwiązaniach, zapominając o Amidze

[#64] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@Marcin, post #9

Jeżeli chodzi o Kraków mogć przyjechać tam ze swoim pegazem.. aby sprzćtu dostćpnego było wićcej.. lub zapraszam do Tarnowa ;)

[#65] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@Grzegorz Kraszewski, post #52

Moze male pytanko, kiedy bedzie mozna sie spodziewac MOSa 1.5, chciaz jakis przyblizony termin...ale nie "za dwa tygodnie"...taki realny...

[#66] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@Marcin, post #65

ja mam inne pytanie: kto decyduje o wypuszczeniu nowej wersji mosa?
[#67] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@tomasz "quaint" wisniewski, post #66

Wydaje mi się, że są to David Gerber i Ralph Schmidt, ale może jeszcze jakieś osoby mają decydujący wpływ ;)

[#68] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@Marcin, post #1

Dorzucam kolejne pozycje do listy:

Problem z długimi nazwami plików:
- żaden Ambient, opus, systemowe polecenia przez shell takich plików nie ruszą, wydawałoby się że jedynym rozwiązaniem jest skasowanie katalogu gdzie są takie pliki...
rozwiązanie: zastosowanie programów uniksowych z MorphOS SDK, czyli np. rm (do kasowania) czy cp (do kopiowania).

Problem z niektórymi dokumentami PDF:
- niestety APDF nie ze wszystkimi PDF-ami sobie poradzi, ostatnio chciałem się pouczyć (poczytać wykłady w PDF-ach), niestety okazało się że APDF z MorphOS-a (najnowszy jaki jest publicznie dostępny dla MorphOS 1.4.x) nie tylko ich nie potrafi odczytać a zamiast tego hituje niemiłosiernie (co powoduje dalszą niestabilność wszystkiego).
W efekcie musiałem przeczytać wykłady na Linuksie...
Swoją drogą dowiedziałem się też nieoficjalnie, że autor APDF-a ma już od dawna poprawioną wersję. Czemu więc jej nie wypuszcza?

[#69] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@grxmrx, post #68

Problem z długimi nazwami plików: - żaden Ambient, opus, systemowe polecenia przez shell takich plików nie ruszą A na jak długie nazwy plików pozwala MorphOS FileSystem ? Pozdrawiam, Darek

[#70] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@Dariusz Gac, post #69

Filesystem pozwala do 107, jednak jest problem jeśli plik ma nazwe długą (np. akurat 107 znaków lub nawet nie tyle 107 co mniej, może być np. troche ponad 80). Oczywiście jak się dowiedziałem nieoficjalnie problem jest już dawno rozwiązany, eh....

[#71] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@tomasz "quaint" wisniewski, post #66

O wypuszczeniu nowerj wersj decyduje MOSTeam i Genesi.
[#72] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@grxmrx, post #68

Z PDF-ami sprawa się przedstawia tak, że trzeba pobrać APDF decrypt module ppc
Aktualnie jest dostępny np. na stronie:
http://pingu.ii.uj.edu.pl/~armo/homepage/amisoftware/soft/ApdfDecrypt_ppc.lzx
Nie wiedziałem o tym wcześniej i dlatego po prosty się nie odczytywały.

[#73] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@Tomek (Kaczus), post #5

Ja tam mam LG i dobrze działa. Próbowałem DVD LG na FryingPain i też nie narzekam. Jedynie co mi dokucza to obsługa VooDoo5500 AGP.
Siemanko
[#74] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@Arbuz, post #73

A sprawdzaleś kodowanych DVD?

[#75] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@Marcin, post #1

1) Po co ci na razie kontroler Fdd? Ja na razie obywam się bez tego choć myślałem że nie mogę.
2) Fire Wire j.w.
3) Złącze optyczne j.w. tym bardziej że nie ma 5.1
4) Dżojstik po co jak na razie nie ma porządnych gier ani na MOS ani na AOS4.0
5) + dla ciebie bo przydała by się obsługa VooDoo 5500AGP jak na razie jadę na VooDoo3000 choć 5500 gnije w biurku i czeka na lepsze czasy.
6) Nie używaj Voyagera i Kaya tylko IBrowsa i SongPlayera lub AAMP-a
7) Brak Stosu TCP/IP używaj Miami
8) Ja tam się bez nowego instalera obywam używając tego starego z AMI
9) Lokale nie są tak bardzo potrzebne. Uwierz mi
10) Jak potrzebne SB to dzwoń do EFunzinu i Ci podeślą.

A tak wogóle to masz Pegaza albo AOne że sumujesz w ten sposób co jest a co nie ma i jak jest wykorzystywane? Ja mam Peg2 1GHZ od kwietnia i właściwie nie narzekam (oprócz VooDoo5500 )choć przydało by się coś nowego w systemie. Ale prawdę mówiąc czy bym miał AOne czy mam Pegaza to i tak każdy grzybiarz mówi że albo mam komp do gier(AOne) albo konsolę do gier (Pegas(OS)us). Ale mi to i tak zwisa.
Pozdro600
[#76] Re: Oczym wszyscy wiedzieć powinni.

@Grzegorz Kraszewski, post #10

Przy założeniu VooDoo5 5500 krzaczy się bardzo choć testy na Quake II są b.dobre ale zmiana rozdzelczości właściwie wymaga resetu Pega
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem