@Kitech,
post #88
Zaraz, zaraz... No ale jak z tym czyszczeniem RDB? To jest najbardziej prawdopodobna rzecz. :) Myślę, że warto sprawdzić.
A co do polemiki... Wkurza mnie jak ktoś źle ocenia na podstawie jakiś problemów tak fajną (jak na waruki amigowe) maszynę jak Pegasos2. Z każdym sprzętem sa problemy. Z jednym ze swoich pecetów waliłem się 4 miesiące. Co jakiś czas dysk padał i już. Wymieniłem 3 dyski, taśmę, zasilacz (na taki 4 razy droższy), kable. Ciągle nic - po jakimś czasie (tydzień, dwa, trzy) partycja znikała i już. Spece oczywiście rozkładali ręce. Zaczęli mi gadać głupoty o wirusach i tym, że ktoś mi w nocy robi psikusa... W końcu po prawie 4 miesiącach sam doszedłem - winna była taśma od dysku. Wykluczyłem wcześniej taśmę, bo była wymieniana. Okazało się, że obie były do dupy (jedna była nowa). Trzecia już była ok i dzisiaj po roku używania pecet działa jak złoto. To tylko komputery... Niezależnie od tego czy to pecet, Amiga, Atari, Macintosh, Pegasos. Weź pod uwagę to, że kilkaset osób używa tego normalnie i nikt ich do tego nie zmusza. Ja naprawdę nie widziałem bardziej bezproblemowej Amigi niż Pegasos. A że trafiłeś na problem... trudno. Ja też miałem problem z taśmami w pececie i RDB w Pegasosie. Ale na forum mi pomogli. Pewnie jeszcze jest tu mój wątek. Tego typu wątki będą się powtarzały, bo użytkowników mimo wszystko przybywa, a to są typowe problemy.