[#91] Re: Podsumowanie.

@marcik, post #89

U mnie programik HDMBRClear jest w SYS:MorphOS/C więc tam zapewne jest też na płycie instalacyjnej MOSa. :)

Napisałem o tym koledze 20.07.06 o godzinie 21:24 ale może w gąszczu wypowiedzi przegapił. Mam nadzieję, że spróbuje to zrobić, bo to naprawdę bardzo prawdopodobne rozwiązanie.
[#92] Re: Podsumowanie.

@MDW, post #91

Tak, jak pisałem i tak jak pisał marcik. HDWrite oraz HDMBRCLear siedzą w MOSSYS:C.

To jest przykład z instrukcji od PegaII:

HDwrite ide.device  MOSSYS:c/reboot 0

Numer powie ci UnitControl w SYS:Tools.

Najpierw nagraj tam jakiś większy plik (zamiast tego reboot wpisz coś większego (ja nagrałem tam boot.img, gdyż z tym nagrania reboota nic nie pomagało bo pewnie plik jest za mały :) ) Z oczywistych powodów nie zamierzam tego testować :)

Następnie uruchom SCSIConfig. Nie jestem pewien czy pomiędzy tymi czynnościami nie trzeba resetować, popróbuj.

Ostatnia modyfikacja: 21.07.06 08:07
[#93] Re: Podsumowanie.

@marcik, post #89

http://thepegasosbook.wikipeg.org/
Tu zapewne znajdziesz duzo przydatnych informacji

[#94] Re: Kupno Pegasosa.

@Grzegorz Kraszewski, post #86

Zgadzam sie z toba calkowicie

[#95] Re: Podsumowanie.

@Korni, post #92

Z tą poradą poradziłem sobie nie tak dawno po zakupie nowego twardziela! Dzięki Korniemu! Spróbuj w ten sposób. U mnie od razu pomogło!

[#96] Re: Kupno Pegasosa.

@Korni, post #71

Może do kolegi powinna zajechać jakaś wredna mofca i pomóc w okiełznaniu pegaza.

[#97] Re: Kupno Pegasosa.

@Prince, post #58

"Nowa" amiga to juz niestety nie jest komputer :)

[#98] Re: Podsumowanie.

@MDW, post #90

No nie, tu już chore, żeby walić się z komputerem

[#99] Re: Kupno Pegasosa.

@Prince, post #58

Ja nie miałem takich problemów choć do pega założyłem 2 HD (Seagate Barracudę 40GB i WD Caviara 80GB) z Amigi, nie sformatowane wcześniej przed wyjęciem z Ami. Formatowałem je dopiero z poziomu Pega jak wystartował z CD więc nie mów że są same problemy chyba że mój przypadek był odosobniony w co wątpię
[#100] Re: Podsumowanie.

@Hugen, post #98

Panowie Hugen i 11Master, rozumiem, że humory dopisują i fajnie jest podocinać trochę mofcom, ale to nie jest HydePark i proszę o trzymanie się tematu.

[#101] Re: Podsumowanie.

@Hugen, post #98

toz nie wiesz gates opublikował żona 1.0 i maż 1.0 dodatkowo dostepny jest moduł zewnetrzny widać MDW go ma ale 4miesićce i os i moduł zewnćtrzny nie padł i dysk padł I ty sić dziwisz mógł ci komp z modulem paść (to jest mało ważne)ale rurka z jajakami nie padła ???
na marginesie:to bolało modul+komp i Twoje jajco
[#102] Re: Podsumowanie.

@Kitech, post #88

No i poszło. Spokojnie bez emocji (to dla niedowiarków, a dokładnie zazdrośników). Spróbowałem jeszcze raz to samo tylko o wiele spokojniej. Ogromnie jeszcze raz wszystkim dziękuję!!! Aczkolwiek nie sądźcie, że to koniec moich ewentualnych pytań. OK

[#103] Re: Podsumowanie.

@coco, post #101

No wiesz... ale jedno to może ty masz, bo ja posiadam swoich sztuk dwa i wydaje mi się, że jednak tak powinno być, dlatego przykro mi w związku z twoim przypadkiem

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem