[#91] Re: bplan Pegasos, Efika, ...

@AmiChris, post #84

Nie ma to jak zainstalowac nowy soft na starych komputerach i dziwic sie ze nie chodzi. DTP itp sie nie zajumuje ale slyszalem od kilku osob ze pod windowsem sa jakies problemy z odwzorowaniem kolorow i dokladnoscia wydrukow i dlatego sie uzywa macow a nie bo wypada. Poza tym dzis gdy maki sa w zblizonych cenach do markowych pecetow o tych samych parametrach (czasami nawet sa tansze od nich) i do tego chodzi na nich windows, to staly sie atrakcyjna oferta. Poza DTP mac z osx doskonale nadaje sie do zwyklych zastosowan domowych (chyba ze ktos kupuje komputer zeby grac) typu internetowanie, uzywanie (ms/open)office itp. I wedlug mnie jest wygodniejszy w tym niz windows.

[#92] Re: bplan Pegasos, Efika, ...

@moderator, post #90

A kto mówi o wojence oprócz szanownego moderatora? :P

[#93] Re: bplan Pegasos, Efika, ...

@MinisterQ, post #92

Wojenka, dyskusja, nieważne. Na tym forum jest to całkowity offtopic. Następne posty na ten temat idą do NIL:.
[#94] Re: bplan Pegasos, Efika, ...

@moderator, post #93

Wtrącę moje trzy grosze.
Sam raczej rzadko się wypowiadam, zwłaszcza nie na temat. Jednak
jestem zdania, że ostatnio Panowie Moderatorzy nieco przesadzacie z
liczbą swoich interwencji. ;) Owszem, bardzo mi się podoba, że
usuwacie posty/komentarze pełne chamstwa - takie na nic innego nie
zasłgują. Jednak dopóki poziom nie spada na samo dno, interwencja
chyba nie jest konieczna. W końcu PPA to portal amigowy na którym
można w swobodny sposób wymieniać swoje poglądy, dzielić się swoją
wiedzą itp. a nie portal z artykułami naukowymi, gdzie nie bardzo
wypada pozwolić sobie na odrobinę luzu. Po prostu momentami takie
przeczulone reakcje wydają mi się nieco sztuczne.

[#95] Re: bplan Pegasos, Efika, ...

@Kamul, post #94

O przepraszam. Jeśli wątek założony jest na jakiś konkretny temat, a dyskusja z niego zbacza i kieruje się ku światłom mijania, porównaniom mac vs. pc czy nagabywaniu kur, to albo powinna przenieść się gdzie indziej (priv? Hyde Park? - przecież po to jest), albo powinna się skończyć.

Moderatorzy - dobra robota! OK

P.S. Ten temat to też offtopic. Jeśli chcesz roztrząsać ten temat na forum, załóż go w dziale PPA.

Ostatnia modyfikacja: 15.04.07 20:56
[#96] Re: bplan Pegasos, Efika, ...

@Kiv_Master, post #59

No i tak wczesniej aktywny kiwi costam zamilkl.
Po tym poscie pewnie zaatakuje mnie personalnie.
A sam sie zabezpiecza zeby nie trolowac na jego posty.
Ja takie cos bym nazwal 'moralnoscia kalego'
Buchachacha

Ostatnia modyfikacja: 17.04.07 01:08
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem