Forum » PPA
Wątek zamknięty
[#61] Re: Zamykanie wątków na forum

@jubi, post #59

Chciałbym zauważyć, że grxmrx nie nazwał Cię bezpośrednio trollem. Napisał tylko, że "jeśli czujesz się trollem".
[#62] Re: Zamykanie wątków na forum

@Voyox, post #42

Forum linuxowe ma taki nagówek :
@Dyskusje na temat systemu operacyjnego Linux na platformach sprzętowych opartych na procesorach PowerPC i m68k, a także o systemie NetBSD (który nie jest Linuksem).@

w ogole nie powinno byc tego dzialu ok, racja , co to ma wspolnego z Amiga, mniej wiecej tyle samo co dyskusja nt. Popularnosci Linuksa ?

Moim zdaniem dzialy powinny byc takie:

- Amiga OS 3.x
- Amiga OS 4.x
- MorphOS
- AROS
- Sprzet
- Programowanie
- Demoscena
- Gry
- Off-topic

mozna jeszcze ew. dodac:

- Imprezy
- Projekty
- Konkursy

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2013 22:24:42 przez gx
[#63] Re: Zamykanie wątków na forum

@ede, post #46

ten przydługi wątek czyli "Moja definicja Amigi" powinien być zamknięty maksymalnie po 1/3 postów jakie ostatecznie osiągnął gdy i tak dyskusja przerodziła się w jeden wielki flame

za to krótkie wątki gdzie nie ma ani tyle nerwów ani żadnego trolowania są zamykane właściwie nie wiadomo dlaczego...

całkowity bezsens i brak konsekwencji
[#64] Re: Zamykanie wątków na forum

@jubi, post #59

Spokojna Twoja potargana.
Swoją drogą - wzrusza mnie ta troska o portal u tak młodego stażem forumowicza. To budujące.
[#65] Re: Zamykanie wątków na forum

@jubi, post #59

I już pomijając działania, czyli faktycznie zamykanie wątków - chodzi mi też o przygnębiającą atmosferę, którą one tworzą.

Pisanie czegokolwiek pod presją, że zaraz ta treść zostanie arbitralnie oznaczona jako offtop, przeniesiona, pocięta, albo wręcz wątek zamknięty bo ktoś, kto może to zrobić, wynajdzie ku temu swoje powody, jest niezbyt przyjemne.

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2013 22:23:03 przez jubi
[#66] Re: Zamykanie wątków na forum

@jubi, post #65

Wystarczy pisać na temat i nie tworzyć brednioseriali. Problem masz z głowy, gwarantuję.
[#67] Re: Zamykanie wątków na forum

@jubi, post #65

Wiem doskonale co czujesz, udzielalem się kiedyś na największym forum dla kleryków i czułem podobną presję. Martwiłem się dosłownie o każdy publikowany tam post. Nie spałem, nie jadłem tylko czekałem na reakcję moderacji. To pozostawia traumę na zawsze.
[#68] Re: Zamykanie wątków na forum

@jubi, post #65

I już pomijając działania, czyli faktycznie zamykanie wątków - chodzi mi też o atmosferę, którą to tworzy.

Panowie, tego czytać się zwyczajnie nie da.

Nie widziałem jeszcze, żeby jakiś wątek który faktycznie stał na merytorycznie wysokim poziomie został tu przedwcześnie zamknięty.

Nie wiem po co Wy odwiedzacie PPA, ale ja przychodzę poczytać o Amidze i pokrewnych tematach. Chętnie nawet pomogę użytkownikom, którzy mają jakieś problemy.

Natomiast w nosie mam jaki jest wasz ulubiony system operacyjny, dlaczego nienawidzicie X1000 albo MorphOSa. Albo co byście zrobili jak byłby rok 1993 i bylibyście preziem Commodore. Albo dlaczego Linux jest be albo nie jest be. Jak chcecie snuć takie bajki to pozakładajcie se blogaski i piszcie do woli. Tylko wątpie, że ktoś będzie to czytał. W każdym razie: śmietnika (taką wartość mają tego rodzaju wypociny dla mnie) z PPA nie róbcie.

Ja w ogóle się dziwie, że ten wątek jeszcze działa a kilka osób (w tym ja) nie dostało jeszcze banów. Niech się sypną, będzie spokój.
zbanowac

Jeśli zaś chodzi o czepianie się moderacji:
I moderatorzy nie pozwalali sobie na lekceważenie użytkowników tak ja ty to zrobiłeś opisując swój poświęcony czas jako ważniejszy od czasu poświęcanego przez użytkowników.

Czy jak idziesz do kibla publicznego i w nim załatwiasz potrzeby fizjologiczne, a później zostawiasz ten kibel w stanie niezbyt czystym, to kto ma gorzej? Ty, że skorzytałeś dobrowolnie z kibla, czy Pani sprzątaczka, która w nim musi sprzątać?

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2013 22:37:33 przez strim
[#69] Re: Zamykanie wątków na forum

@strim, post #68

Tak, zamknijcie ten wątek, albo zacznę cytować tutaj swoje posty z forum dla kleryków, a tego byście nie chcieli, uwierzcie na słowo :).
[#70] Re: Zamykanie wątków na forum

@R_J_MacReady, post #1

Jeśli ktoś ma jakieś uwagi co do funkcjonowania PPA i sposobu moderacji forum proszę pisać e-mail na adres redakcji. Zostaną one wnikliwie przeanalizowane i przedyskutowane. Dalszą dyskusję w powyższym temacie uważam za bezcelową i przypominam punkt 18 regulaminu, który każdy dobrowolnie zobowiązał się przestrzegać. Dziękuję.
[#71] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zamykanie wątków na forum
[#72] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zamykanie wątków na forum
[#73] Re: Zamykanie wątków na forum

@gx, post #72

A Ty, jako wzorowy Amigowiec masz z tego wielką radochę. Sami pracujecie na kary a potem krzyczyci "za co?!"

Z uwagi na to, że jak to zwykle bywa w przypadku takich wątków, temat schodzi na prywatne poszczekiwania, wątek zamykam. (Rozumiem że skoro tak się dzieje, temat został wyczerpany).

Kolejne zamknięcie podobnego wątku otwartego tylko po to, aby dokopać komu się tylko da (najlepiej moderacji). Następne wątki będą zamykane konsekwentnie, a osoby w to zamieszane nagradzane w odpowiedni sposób.

Naprawdę, jeśli komuś nie podoba się PPA, to nie ma obowiązku przebywać na tym portalu. My będziemy nadal pilnowali porządku i nie dopuszczali do zaśmiecania offtopem i trollowaniem merytorycznych wypowiedzi.

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2013 23:27:07 przez altcomputing
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem