Forum » PPA
Wątek zamknięty
[#61] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@RadoslawF, post #60

Nie dostrzegam, bo moze nie szukam "problemow" nad ktorymi chcialbym sie ... hmmm ...niepotrzebnie rozwodzic? ...marnowac energie? Sprobuj popatrzec na to w ten sposob, bo czasem warto przepuscic swiat przez gruby filtr, dla samego spokoju w umysle... ok, racja ... materialny swiat i wcielone w ludzkie postacie zywe istoty sa obarczone wieloma niedoskonalosciami - stad nieporozumienia byly, sa i beda, to nieuniknione: - zobacz iloma uwarunkowaniami tak naprawde jest obarczona kazda osoba: mamy rozne ciala, rozne umysly, rozne doswiadczenia, zmysly, inteligencje, talenty, wiedze. Postrzegamy i oceniamy rzeczy na rozne sposoby. Dlatego nie warto uganiac sie za nieporozumieniami, to bezcelowe.

Ostatnia aktualizacja: 19.09.2012 17:56:55 przez mccnex
[#62] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@mccnex, post #61

Zgadzam się, jeszcze jakby potrafiła to zrozumieć taka karykatura administratora jak się tu produkuje to już była by pełnia szczęścia.

Pozdrawiam
[#63] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@hegemon, post #54

Ankieta już jest, nawet dwie. Sezon na ankiety :)
[#64] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@RadoslawF, post #62

Ankieta wisi. Rozumie, że jeśli ja przegram to odchodzę a jeśli przegram wasza trójca tzn Ty hegemon,i gumboy to ładnie klikacie przycisk skasuj konto?

Benedykt Dziubałtowski
[#65] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@Benedykt Dziubałtowski, post #64

Fajnie to sobie wymyśliłeś, my kasujemy konta a ty nie.
To może od razy sam skasuj własne konto skoro uważasz ze to rozwiąże problem.

Pozdrawiam
[#66] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@RadoslawF, post #65

Odbijam piłeczkę. Albo ja odchodzę albo wy.

Będziesz miał jaja na taką ewentualność?

Benedykt Dziubałtowski
[#67] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@Benedykt Dziubałtowski, post #66

Nie widzę powodów do swojego odejścia, do twojego z roli administratora widzę więc się nie krępuj.
Dla przypomnienia to nie moją działalność na tym portalu ostatnio krytykują.

ps.
W kwestii głosowania nad zmianami w dziale giełda, trochę mnie zdziwiło zestawienie pytań.
Nie zależy mi szczególnie nad zostawieniem jej w dotychczasowej formie, padła w tym wątku propozycja rozszerzenia giełdy o inne stare komputery ale nie uważam aby stwierdzenie "Wymaga solidnej przebudowy" było prawdziwe, nie lepiej było spytać o dopuszczenie do wystawiania ogłoszeń o innych niż Amiga komputerach i ich osprzęcie lub nie dopuszczenie ?

Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 19.09.2012 21:47:23 przez RadoslawF
[#68] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@RadoslawF, post #67

Wiedziałem ;)

Benedykt Dziubałtowski
[#69] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@Benedykt Dziubałtowski, post #37

Żeby zejść ze sceny to musi być jakiś konkretny powód.

Których podałem kilka w niejednym wątku i nie zamierzam służyć za sekretarkę wyszukując je. Sam fakt, że ten temat wraca jak bumerang daje do myślenia.
[#70] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@hegemon, post #39

Wybory nowego człowieka powinny być zaproponowane przez uczestników PPA i zaakceptowane przez pozostałych Adminów

Nieprawda. Jak sobie założysz portal, to będziesz mógł decydować o wszystkim. Nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek od momentu założenia PPA ktoś jakieś plebiscyty na forum otwartym przeprowadzał.

Obecny "delikwent" nie powinien być w żaden sposób poplecznikiem pozostałych

Powinien być zaakceptowany przede wszystkim przez redakcję portalu w pierwszej kolejności.
[#71] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@Benedykt Dziubałtowski, post #49

Radosław i Gumboy tez mogą napisać to już macie 3 głosy.

1. Do żadnej zorganizowanej akcji typu "daj piątaka" nie zamierzam się dopisywać. A To, że mogę to wiem i bez Twojego przyzwolenia.
2. Naucz się nie przekręcać mojej ksywy, bo robisz to nie pierwszy raz.
[#72] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

Rozumie, że jeśli ja przegram to odchodzę a jeśli przegram wasza trójca tzn Ty hegemon,i gumboy to ładnie klikacie przycisk skasuj konto

1. Odstosunkuj się ode mnie. Pisałem co myślę o zbiorowych wyborach i plebiscytach.
2. Naucz się pisać moją ksywę, bo to, że mnie nie szanujesz to już wiem.
[#73] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@GumBoy, post #72

Dobra, drugi co nie ma cochones.

Benedykt Dziubałtowski
[#74] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@Benedykt Dziubałtowski, post #73

Nie wiem co to są "koczones".
[#75] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@Benedykt Dziubałtowski, post #73

"źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz ..."

Twierdziłeś że jest trzech krzykaczy którzy się ciebie czepiają, po kilku godzinach funkcjonowania ankiety widzimy że źle jesteś oceniany przez 10 ludzi.
Bardzo błędnie zinterpretowałeś że wszyscy ci którzy publicznie nie narzekają są z twojego postępowania zadowoleni.

Pozdrawiam
[#76] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

Ankieta wisi. Rozumie, że jeśli ja przegram to odchodzę a jeśli przegram wasza trójca tzn Ty hegemon,i gumboy to ładnie klikacie przycisk skasuj konto?

coś mi tu nie gra - ciągle miałeś obawy - a jak ankieta się pojawiła jesteś pewny wygranej.
Myślę że ankieta będzie tak manipulowana abyś nie przegrał.
Chciałbym zobaczyć wyniki - bo w jednej ankiecie głosowało 15 osób a w twojej 27 .. głosy do dziś rana rozkładało się po równo 12:12 .. po moim komentarzu w ankiecie nagle ludzie gromadką głosów rozpoczeli głosowanie na twoją nie korzyść.

Czy wyniki będą takie jak u Łukaszenki i Putina ?
Wiem jak 4 osoby zagłosowało (za i przeciw) będę chciał selecta z tabeli lub widoku zobaczyć i potwierdzić te wyniki.

Radosław i Gumboy nie mają ze mną żadnych pokrewieństw ja wyszedłem z inicjatywą ankiety i ja jestem wychowany w sloganach Bóg Honor Ojczyzna.. więc prosze mnie się czepiać o odejście.
A nie innych nie związanych z inicjatywą ankiety.

Redakcji chciałbym podziękować że wogóle nie olali sprawy - jest tylko kwestia uczciwości.
[#77] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@hegemon, post #76

Myślę że ankieta będzie tak manipulowana abyś nie przegrał.

Nie przesadzaj. Grx ma pewnie ciekawsze rzeczy do roboty niż naciąganie się z kodem ankiety.
[#78] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@GumBoy, post #77

Nie przesadzaj. Grx ma pewnie ciekawsze rzeczy do roboty niż naciąganie się z kodem ankiety.

Być może wpadłem w manie prześladowczą może masz racje.
Zmanipulować taką ankietę pod koniec trwania to jeden ruch
[#79] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@Benedykt Dziubałtowski, post #40

W odpowiedzi na #58
Problem ma kilku krzykaczy, którzy się nie potrafią zastosować się do zasad. Moderacja nie ma problemu.

pierwszy dzień ankiety i z tych 2-3 krzykaczy zrobiło się 18
Jak sam widzisz większość chce zmian.

To nie było tylko moje widzi mi się.
[#80] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@hegemon, post #78

Proszę, proszę - pewnie biegasz po pokoju z wypiekami na twarzy, a przy odpoczynku dłubiesz w ścianie długopisem z nerwów. Uspokój się i opanuj swe zapędy bo nie wytrzymasz do końca tej ankiety (która jest nawiasem mówiąc niepotrzebna, a o tym za chwilę).
Teraz przytoczę punkty regulaminu bo widzę że kilka osób chyba nie doczytało, a więc:

10. Każdy użytkownik forum powinien starać się traktować innych uczestników dyskusji tak samo, jak sam chciałby być traktowany. Oczekując szacunku, pamiętajmy o okazywaniu go innym.

11. Forum nie służy do załatwiania spraw prywatnych - do tego służy opcja email przy nicku osoby. - chyba to co jest tu napisane, wszystko tłumaczy, a z tego co tu widzę to jest to akcja do załatwienia osobistych porachunków a nie do zmian w dziale giełda.

oraz

14. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez użytkowników na łamach Forum Dyskusyjnego treści:
-sprzecznych z prawem,
-wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej i etnicznej
-obscenicznych propagujących przemoc
-uznanych powszechnie za naganne moralnie lub społecznie niewłaściwe
-naruszających zasady netykiety
-szkalujących osoby publiczne

i żeby na tym nie skończyć to dodam jeszcze:

17. Każda osoba korzystająca z forum jest zobowiązana to przestrzegania niniejszego regulaminu. Nieznajomość regulaminu nie jest wytłumaczeniem w sytuacji jego łamania.

19. Zapoznać się z regulaminem należy przy rejestracji na forum. Należy pamiętać, że dokonując rejestracji automatycznie zgadzamy się na przestrzeganie niniejszego regulaminu. Jest on też dostępny pod linkiem na stronie głównej forum.

i z najważniejszych to:

18. Porządku na forum pilnują administratorzy portalu oraz instytucja moderatora. Decyzje ustanowione przez użytkownika "moderator" są ostateczne i nie podlegają dyskusjom.
- a tego to już chyba nie trzeba komentować.

"Tak więc widać za co Ty i paru innych dostałoby by bana i to nie mniej jak 3 miesiące za nieprzestrzeganie regulaminu, i zrobiłbym to bez wahania (ale niestety nie mogę, bo nie jestem administratorem portalu). Trzeba mieć to "coś" w głowie i troszkę pomyśleć a nie nagabywać jak jakiś zwierz na polowaniu".

Każdą sprawę można załatwiać inaczej, dać pomysł lub zaproponować pewne zmiany, ale nie, trzeba zaszczuć człowieka bo usunął jednemu czy drugiemu (co tak prawdę mówiąc sami się do tego przyczynili) ogłoszenie w dziale giełda. Jakoś inni sobie radzą i potrafią, bo trzeba troszeczkę pomyśleć a nie robić sobie i innym problemy.

Proszę zamknąć ten wątek bo widać że niektórym osobom jeszcze nie skończyła się era "piaskownicy".
[#81] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@hegemon, post #79

Jak sam widzisz większość chce zmian.

Większość z tych którzy oddali głos do tej chwili, nic ponadto.
[#82] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@(V)(I)mothe(P), post #80

Wszystko co napisałeś powyżej dotyczy Benedykta
Poczytaj jeszcze raz ten wątek od początku.
i sam sobie podłub długopisem między czasie OK
[#83] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@(V)(I)mothe(P), post #80

10. Każdy użytkownik forum powinien starać się traktować innych uczestników dyskusji tak samo, jak sam chciałby być traktowany. Oczekując szacunku, pamiętajmy o okazywaniu go innym.

Bardzo dorby punkt. Pokaz go moderatorowi mówiącemu komuś "powinieneś się leczyć", albo kwitującego go poprzez "urzekła mnie twoja historia".

11. Forum nie służy do załatwiania spraw prywatnych - do tego służy opcja email przy nicku osoby. - chyba to co jest tu napisane, wszystko tłumaczy

Faktycznie tłumaczy. Na przykład roztrząsanie porachunków w sprawie rzekomych kradzieży sprzętu przez jakieś stowarzyszenia.

18. Porządku na forum pilnują administratorzy portalu oraz instytucja moderatora. Decyzje ustanowione przez użytkownika "moderator" są ostateczne i nie podlegają dyskusjom.

Faktycznie, nie trzeba. Zwłaszcza, że moderatorzy sami biorą udział w dyskusji odnośnie ich decyzji, łamiąc tym samym własny regulamin. No chyba, że na PPA obowiązuje eXekowy pkt. 9 (wygląda na to, że tak, choć jak ja tutaj adminowałem to jeszcze go nie było bo bana dostałem).

itp. itd. Ogólnie nie wierzę w żadne plebiscyty, o takich rzeczach decyduje redakcja i zainteresowane indywidua. Userzy forum mogą sobie żale powylewać jak mają ochotę (tj. jest dopóki bana za to nie dostaną) i to wszystko w tym temacie.
[#84] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@GumBoy, post #83

no to ja dodam

"11. Forum nie służy do załatwiania spraw prywatnych - do tego służy opcja email przy nicku osoby. - chyba to co jest tu napisane, wszystko tłumaczy, a z tego co tu widzę to jest to akcja do załatwienia osobistych porachunków a nie do zmian w dziale giełda."

Prywata jest w Twoim umyśle jest, bo Ty szukasz haka i przyczepki. Gdybym na ppa uprawiał prywatę to Ty, gumboy, hołdys, macie już dawno pokasowane kąta bez jakiegokolwiek prawa powrotu na PPA.

Wymienił kogo nienawidzi publicznie
Obecnie pewnie ja się również znalazłem na tej zacnej liście.

i podsumowanie Valwita do Benedykta

"Za taka odpowiedz powinines sam dostac 2 tygodnie urlopu zeby sobie glowe przewietrzyc. Admin ma wieksze prawa, ale i wieksza odpowiedzialnosc, a to co robisz to jest po prostu zenujace. nie dosc ze nie swiecisz przykladem, to jeszcze twoje postepowanie calkiem mocno ociera sie o naduzywanie. Zastanow sie czy w ogole nadajesz sie na admina czy moderatora ze swoim obecnym podejsciem.

Zasadniczo to powinines opublikowac przeprosiny za to wypisujesz. "

polecam

http://www.ppa.pl/forum/ppa/25777/znikanie-wypowiedzi

Ostatnia aktualizacja: 20.09.2012 13:09:54 przez hegemon
[#85] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@GumBoy, post #83

Bardzo dorby punkt. Pokaz go moderatorowi mówiącemu komuś "powinieneś się leczyć", albo kwitującego go poprzez "urzekła mnie twoja historia".

My od tego nie jesteśmy od ukarania tylko administracja portalu i nie do jednej osoby trzeba uderzyć a do pozostałych i sami administratorzy powinni podjąć odpowiednie kroki o ukaraniu czy też nie. Wybacz ale tu w tym wątku to jest tylko nagonka na jedną osobę a temat jest inny "Propozycje zmian w dziale Giełda"

11. Forum nie służy do załatwiania spraw prywatnych - do tego służy opcja email przy nicku osoby. - chyba to co jest tu napisane, wszystko tłumaczy

Faktycznie tłumaczy. Na przykład roztrząsanie porachunków w sprawie rzekomych kradzieży sprzętu przez jakieś stowarzyszenia.

Administracja portalu jest od tego, a jeśli pozwoliła na taki obrót sprawy, to już nie wnikam w to.

Faktycznie, nie trzeba. Zwłaszcza, że moderatorzy sami biorą udział w dyskusji odnośnie ich decyzji, łamiąc tym samym własny regulamin. No chyba, że na PPA obowiązuje eXekowy pkt. 9 (wygląda na to, że tak, choć jak ja tutaj adminowałem to jeszcze go nie było bo bana dostałem).

Jeśli coś nie odpowiada to najlepiej założyć własne forum/portal. Zakładając tu konto, każdy chyba czytał i zastosował się do regulaminu.
[#86] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@hegemon, post #84

Do Ciebie człowieku chyba nic nie dociera.

Ostatni raz piszę przeczytaj jeszcze raz tytuł wątku i resztę komentarzy to wtedy zrozumiesz, a jeśli nie to już nie mój problem.

Zaznaczam, iż nie jestem po żadnej ze stron, tylko odnoszę się do tego co tu widzę i wyczytałem.
[#87] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@(V)(I)mothe(P), post #85

"Jeśli coś nie odpowiada to najlepiej założyć własne forum/portal. Zakładając tu konto, każdy chyba czytał i zastosował się do regulaminu. "

Świetny pomysł, tobie nie odpowiadają posty konkretnego użytkownika to lada moment zastosujesz się do swojej rady, prawda ?
Bo chyba nie jest to rada tylko dla twojego oponenta ? udowadnisz że jest ona świetna i zastosujesz się do niej ?

Pozdrawiam
[#88] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@(V)(I)mothe(P), post #86

Moja propozycja zmiany działu giełda jest jednoznaczna - wymienić uciążliwego moderatora który czerpie przyjemność z usuwania raz po raz ogłoszeń danego użytkownika
Bo przecież zdezolowane drukarki ze śmietnika to sprzęt ze znaczkiem C= i sam może takowe zamieszczać w tym dziale a inni absolutnie bo to wbrew regulaminowi.

Ostatnia aktualizacja: 20.09.2012 13:30:14 przez hegemon
[#89] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@RadoslawF, post #87

Propozycje zmian w dziale Giełda - taki jest tytuł tego wątku a widzę że jest co innego, więc nie pisz mi tu co mam robić a co nie.
[#90] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@(V)(I)mothe(P), post #85

Jeśli coś nie odpowiada to najlepiej założyć własne forum/portal.

Znowu? ;P

Poza tym ostatnia rzecz czego ludziom potrzeba to kolejny portal. Każdy następny dedykowany bardziej wąskiemu gronu i skończy się że będzie kila fap-kręgów wzajemnej adoracji na których nic się nie będzie działo.

Zakładając tu konto, każdy chyba czytał i zastosował się do regulaminu.

Nieprawda. Każdy potwierdził że będzie się stosować i to wszystko.
Nie każdy się do niego zastosował, a połowa pewnie nawet nie przeczytała.

Ostatnia aktualizacja: 20.09.2012 13:40:24 przez GumBoy
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem