Forum » PPA
Wątek zamknięty
[#91] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@hegemon, post #88

wymienić uciążliwego moderatora który czerpie przyjemność z usuwania raz po raz ogłoszeń danego użytkownika

Czyli jednego usunąć, to możne przyjdzie na jego miejsce jeszcze gorszy i co wtedy, znowu będą lamenty i wyzwiska bo trzeba moderatora działu giełda zmienić bo usuwa ogłoszenia sprzeczne z regulaminem? - nie rozśmieszaj mnie, proszę i to ma być ta zmiana.
Nawet tego nie potraficie ogarnąć a co dopiero o wprowadzeniu jakichkolwiek zmian - bo tak naprawdę widać po ankiecie że więcej nie chce jak chce.

Dobra ja już kończę bo mam inne zajęcia.

Ostatnia aktualizacja: 20.09.2012 13:44:32 przez (V)(I)mothe(P)
[#92] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@(V)(I)mothe(P), post #91

Jeśli przyjdzie gorszy to też należy go usunąć i poszukać lepszego.
Jest chyba czterech a tylko jeden ma ciągłe problemy, cofał już bana, odwieszał zawieszony wątek zostawiając spory i niepotrzebny problem w postaci zabanowanego usera za otwarcie nowego. Jego odpowiedzi na pytania użytkowników są komentowane jako łamanie regulaminu i wywyższanie się nad użytkownikami. To nie moderator to karykatura moderatora która dla dobra portalu powinna zostać pozbawiona tej funkcji.
To człowiek która nawet nie rozumie jak jego zachowanie źle wpływa na forum a wedle jego teorii tylko trzech "krzykaczy" źle go ocenia. Zobaczymy jak skomentuje ilość złych ocen w momencie zamknięcia ankiety.

Pozdrawiam
[#93] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@(V)(I)mothe(P), post #89

Popieram, zwłaszcza że to mój wątek - proszę więc moderatora o zrobienie porządku i przeniesienie wszystkich niezwiązanych z tematem wypowiedzi do innego działu (sugeruję Pręgierz bądź Rzeźnia).
[#94] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@grxmrx, post #93

Ośmielę się zasugerować że od rzeźni czy pręgierza bardziej był by odpowiedni jednak PPA, wszak dyskusja dotyczy aktualnie spraw organizacyjnych tego portalu.

Pozdrawiam
[#95] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@(V)(I)mothe(P), post #91

Czyli jednego usunąć, to możne przyjdzie na jego miejsce jeszcze gorszy

Czyli gódźmy się w życiu na wszystko, bo inaczej może się zmienić na gorsze?
[#96] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@RadoslawF, post #94

Chciałbym dowiedzieć się gdzie jest ankieta ?
i dlaczego tak szybko ją usuneliście ?

mega admin pokazał dziś że nic do niego nie doszło - i że ok 50 osób głosujących na nie miało racje.
Jakie zostaną podjęte kroki i czy redakcja wyciągnie wnioski z tak nie korzystnego wyniku.
[#97] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@hegemon, post #96

Wniosek jest jeden. Mamy demokrację i wynik jest dla mnie korzystny. Większość ma rację a nie mniejszość. Większość użytkowników pozytywnie oceniła moje działania administratorskie na ppa.

Benedykt Dziubałtowski
[#98] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@Benedykt Dziubałtowski, post #97

@Hegemon - na dole strony masz taki link "Archiwum Ankiet". Nic nie zginęło, wszystko jest. Nie szukaj spisku na siłę

@Benedykt - weź tylko pod uwagę rozkład głosów. Musisz teraz być Moderatorem wszystkich Forumowiczów ... i też nie dawać powodów do niezadowolenia ludziom, bo zapewne będą starali się za wszelką cenę udowodnić swoją rację zwłaszcza ci, którzy Cię nie poparli. Jakieś przesłanie ze sobą niesie te 48 negatywnych ze wszystkich 111 głosów...
[#99] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@mccnex, post #98

nie no urzekła mnie twoja historia , przecież 3 krzykaczy ma z nim problem
[#100] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@hegemon, post #99

http://www.ppa.pl/forum/komentarze/25973/jak-oceniasz-prace-benedykta-jako-administratora-portalu-ppa/4#m348236

dziękuje mccnex

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2012 11:49:24 przez hegemon
[#101] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@mccnex, post #98

Komorkowski się nie zastanawiał nad przesłaniem tego, że 47% polaków głosowało na Kaczyńskiego a nie na niego. Poza tym bądźmy rekistami w 90% przypadków na nie glosował ten co mu skasowałem ogłoszenie lub dałem bana. Bić pianę krzykacze potrafią. Natomiast ilekroć kasowałem ogłoszenie to jakoś nie było mail do mnie z prośbą o wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Za to pojawiały się tematy admin z adhd itp itd. Albo ogłoszenia wracały z jakimiś kpiącymi tekstami typu admin idiota.

Benedykt Dziubałtowski
[#102] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@Benedykt Dziubałtowski, post #101

Poza tym bądźmy rekistami

kim ? masz dyslekcje ?

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2012 11:54:26 przez hegemon
[#103] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

Większość użytkowników pozytywnie oceniła moje działania administratorskie na ppa.

Większość głosujących. Ja dla przykładu nie głosowałem.
[#104] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@grg, post #103

Ja dla przykładu nie głosowałem.

oczywiście miałeś do tego prawo i szanuję twoje podejście do ankiety.
ale jak sam widzisz - nie doszło do niego że coś w swoim zachowaniu na forum należało by zmienić.
[#105] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@hegemon, post #104

Do niego faktycznie nie doszło do innych jednak tak, nie moderuje już forum pomimo "wygranej" ankiety. Ja myślę ze jeszcze długo będą mu przypominać jak to z trzech krzykaczy zrobił prawie pięćdziesięciu niezadowolonych z jego pracy jako moderatora. Młody jest i i nie pamięta Urbana, komunistycznego "niedorzecznika" prasowego, obaj tak samo "polegli".

Pozdrawiam
[#106] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

Mamy demokrację i wynik jest dla mnie korzystny

Zwłaszcza w kontekście stwierdzenia przez Ciebie, że tylko trzech krzykaczy ma problem.
[#107] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@RadoslawF, post #105

Nie obrażaj Urbana - to był bardzo inteligentny i zręczny człowiek w swoim fachu.

Po roku 1989 też umiał się odnaleźć zakładając pismo które odniosło sukces.
[#108] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@Benedykt Dziubałtowski, post #101

Benedykcie, nie dość , że swoim zachowaniem potwierdzasz u siebie zupełny brak honoru, możliwości poprawnego zinterpretowania wyników ankiety oraz zrozumienia funkcji admina/moderatora, to śmiem twierdzić, iż te pojawiające się ponownie ogłoszenia z kpiącymi tekstami jedynie stwierdzały fakt, jaką osobą jesteś.

EOT
[#109] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@michalmarek77, post #108

Podpisuję się pod tym co napisałeś. Dokładnie tak samo to odbieram.
[#110] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@michalmarek77, post #108

Prawidłowa interpretacja wyników jest taka, ze mam większość i to całkiem sporą. Trudno to zrozumieć? Gdybyś miał honor to umiał byś się pogodzić z porażką.

Benedykt Dziubałtowski
[#111] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@hegemon, post #104

nie doszło do niego że coś w swoim zachowaniu na forum należało by zmienić.

Spodziewałeś się czegoś innego?
[#112] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@GumBoy, post #111

Społeczność pozytywnie oceniła moje postępowanie. Co więc mam zmienić?

Benedykt Dziubałtowski
[#113] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@Benedykt Dziubałtowski, post #112

uważasz że jesteś krystaliczny jako administrator i moderator na forum ?
[#114] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

Nie Ciebie pytałem.
[#115] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@Ben

Rozbij to na procenty. Wtedy będziesz miał jasność co do tego ile procent społeczności oceniło Cię pozytywnie a ile negatywnie. Musisz się liczyć ze 100% uczestników, a więc z różnymi charakterami, podejściami i sposobami myślenia. Ale to chyba niemożliwe, żeby dogodzić wszystkim, więc matematycznie rzecz ujmując: mamy tu społeczność i jakąś strukturę administracyjną. Mamy regulamin forum, giełdy. Dodatkowo musimy postępować nie łamiąc polskiego prawa (np. w zakresie piractwa komputerowego). Każdy uczestnik naszej struktury musi więc postępować według jasno wyłożonych reguł. Kto tego nie respektuje musi się liczyć ze skasowaniem ogłoszenia, posta, upomnieniem, ostrzeżeniem, banem itd. Reasumując - jeśli jest uchybienie, wskazujesz podstawę, działasz i masz czyste ręce. Np. "Drogi Janie, skasowałem Twoje ogłoszenie ponieważ łamie ono punkt 3 regulaminu giełdy". Tylko prawdziwy idiota będzie miał do Ciebie pretensję jeśli będziesz tak postępował. Ale idioci zwykle szybko tracą samokontrolę i poprzez wypisywanie głupot kończą swoje kariery na forach internetowych (z tego co zauważyłem).

A co do przeciwników Benedykta, dajcie chłopu szansę. Niech upłynie trochę wody w Odrze, pożyjemy zobaczymy. Dacie sobie na wstrzymanie i zakopiecie wojenne scyzoryki? To tyle ode mnie :) Pozdro!

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2012 14:27:54 przez mccnex
[#116] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@mccnex, post #115

I ten post powinien stanowić podsumowanie całości. Jest regulamin, są zasady. Jeżeli one komuś nie odpowiadają, niestety musi liczyć się z konsekwencjami. Jeżeli nie jest w stanie ich znieść lub się dostosować, może szukać innego miejsca w sieci. Brutalna rzeczywistość. Oczywiście jesteśmy otwarci na nowe pomysły, czego dowodów było aż nadto, lecz nie dajmy się zapędzić w skrajności.

Sądzę, że wątek powoli się wyczerpuje i wkrótce zostanie zamknięty.
[#117] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@mailman, post #116

no tak - coś jest nie wygodnego to zamknijmy to i zamiećmy sprawę pod dywan.
Bardzo profesjonalne podejście,gratuluje.
[#118] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@hegemon, post #117

Wydaje mi się, że wszystkie Twoje prośby zostały wysłuchane i poczyniliśmy tak jak chciałeś. Pewnie zmiany zostały wprowadzone. Problem w tym, że wynik Cię i tak nie zadowala, bo ty sobie zbudowałeś tylko jeden scenariusz. Musisz się z tym niestety pogodzić.
[#119] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@mailman, post #118

Z wynikiem się zgadzam - bo był jak chciałem demokratyczny
Nie podoba mi się to że Benedykt nie bierze sobie do serca to że 50 osób jest na nie i zachowuję się jak zachowywał. Zamiast scalać forum - podpala.
Pokazała to dzisiejsza rozmowa na gadaczu (zapraszam do wglądu).
Może warto z nim podyskutować jako kolega z większym doświadczeniem ?

" 04.10.2012 11:11 Benedykt Dziubałtowski
Bana za co? Mnie bawi pokemowanie z czymś takim jak Ty

04.10.2012 11:08 Benedykt Dziubałtowski
żaden inny user nie jest takim pokemonem jak Ty "

tak się wypowiada mądry administrator w rozmowie publicznej z userem ?

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2012 14:58:19 przez hegemon
[#120] Re: Propozycje zmian w dziale Giełda

@hegemon, post #119

A kto stał na straży uczciwości ankiety ? Troszkę pobujam w obłokach i rzucę tezę, że przy tak dużej ilości niezadowolonych głosów, jednocześnie wykładniczo rosła liczba popierających...
Przypadek ?
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem