@jubi, post #30
@wali7, post #32
@wali7, post #32
@recedent, post #34
@recedent, post #34
@grxmrx, post #35
@mccnex, post #37
@jubi, post #30
@wali7, post #38
Powiedz mi więc proszę, czy poza tym jednym ewidentnym przykładem trollingu z mojej strony możesz przytoczyć jakieś inne? Z powiedzmy ostatniego roku?
może się zdziwisz, ale Twoją powściągliwość moderatorską cenię sobię dużo bardziej od ewidentnej nadaktywności...
@wali7, post #38
Serio. Jestem ciekaw, czyj styl "moderowania" ludzie uważają za najsensowniejszy (oj, dostałoby się ode mnie mailmanowi, chociaż chyba jest najpoważniejszą podporą PPA. Tak więc mailmanie... masz ode mnie wielką laurkę i bacik przez plecy jednocześnie )
@Duracel, post #40
@wali7, post #43
@grxmrx, post #41
@grxmrx, post #35
Zmieniło się moim zdaniem na lepsze. Nie wiem kto by chciał wracać do starego silnika forum i ciągnięcia offtopów w wątkach, które powinne być merytoryczne. Od brednioseriali są działy Hyde Park lub Rzeźnia i tam są przenoszone posty lub całe dyskusje jako nowe wątki jeśli jest ich proporcjonalnie tyle, że oflagowanie jako OT dla konkretnej dyskusji nie ma sensu. Jeśli nie są to zawsze można o to moderatora poprosić (chyba nawet trollującym będzie wygodniej tłuc się w swoim wątku a nie innym).
@mccnex, post #37
@RadoslawF, post #46
Bardzo ładnie to napisałeś i jest tylko jeden problem, to jest nieprawda.
Skoro tak bardzo został rozbudowany punkt opisujący za co można dostać bana i co jest zabronione to może moderatorzy wpisali by w regulamin kiedy, za co i w jaki sposób zamykać dyskusje w niepotrzebnych ich zdaniem wątkach
@grxmrx, post #48
@Daclaw, post #47
Amigowa społeczność ma to do siebie, że lubi sobie pobredzić i pospekulować.
@stachu100, post #51
@grxmrx, post #48
Masz prawo do takiego zdania, ja mam inne i nie przekonamy siebie.
Nieprawdą byłoby wówczas gdyby ten wątek był merytoryczny, do czegokolwiek prowadził. Tak nie było, decyzja jest o zamknięciu i koniec tematu. Bo cóż to innego niż kolejna akcja oburzonego (i co ciekawe najczęściej ignorowanego), który zamiast załatwić sprawę polubownie prosząc o wydzielenie dyskusji do innego działu (niech by chociaż wskazał posty) wolał odgrzebać stary wątek i od razu jechać po moderacji, wyzywając, awanturując się i tupać nogami bo tylko jego jest racja.
"Cennika banów/zamykania tematów/etc." nie będzie, każda sytuacja jest inna, specyficzna i podlega ocenie moderacji. Pozostaje zaufać sobie.
@Jenot, post #54
@RadoslawF, post #55
@mailman, post #57
@KJB, post #59