[#1] landryneczka1985
Uwazajcie przy biznesach z tą Panią (o ile to Pani), oglaszającej sie na gieldzie. Wtopilem 60 zeta, kwota niewielka ale i tak po co tracic.
[#2] Re: landryneczka1985

@rzeznik666, post #1

Ogłasza się na giełdzie że ma sporo sprzętu do sprzedania.
[#3] Re: landryneczka1985

@rzeznik666, post #1

a jakies szczegoly, jak dokladnie wtopiles te kase?
[#4] Re: landryneczka1985

@mccnex, post #3

Kupilem dwa dzoje w sumie za 50 + przesylka 11, oczywiscie mialy byc cacy calkowicie sprawne, sprawdzone przed wysylka itp itd. Dostalem 2 szt. calkowitego zlomu niezdatnego do uzytku, z uwalonymi gumkami, polamanymi plastikami i wyrwanymi kablami. Zaproponowalem zwrot polowy kasy, bo staram się być uczciwy a jakbym wlozyl w to troche serca to moze z jednego cos by bylo (przynamniej tak mi sie wtedy wydawalo, teraz juz wiem, ze obydwa nadaja sie na szrot). Potem zagrozilem wizytą pod adresem z przelewu. Dopiero wtedy otrzymalem zdawkowa odpowiedz, ze nie miala intenetu i nie mogla odpisac wczesniej itp (a w tym czasie, na przelomie tygodnia, dawala na gieldzie ppa ogloszenia o sprzedazy roznych amig). Odpisala, ze moze mi jednego joya wymienic na innego, ale pewnie na swoj koszt mialem odsylac tego zepsutego i placic za wysylke kolejnego "sprawnego" joy'a wiec dalem se spokoj. Oczywiscie to "pewnie wina poczty" (paczka nie wygladala na uszkodzona ani ruszana), bo przeciez ona sprawdzala, wiec dziwne ze "niby" teraz nie chodza (ja to odebralem tak, ze domyslnie to ja ja chce oszukac).

Coz, ja przeboleje te 6 dych, a nie bede pchal sie do Gdanska specjalnie za taka kwote. Moze kiedys jak gdzies bede w poblizu to po prostu wpadne sie przywitac i obgadac temat.

Watek stworzylem po to, zebyscie mieli zwiekszona uwage, przy interesach z ta persona.
[#5] Re: landryneczka1985

@rzeznik666, post #4

To przykre, że pojawiają się tu tacy ludzie. Mi podpadło, że w jakimś temacie nie wiedziała nic o Amidze, niby przypadkiem się zetknęła i zielona, a za chwilę sprzedaje kilka komputerów. Nie śledziłem jej ofert, ale nieładnie.
[#6] Re: landryneczka1985

@Ender, post #5

Wlasnie widze, ze dala wczoraj kolejne ogloszenie - A600, tak wiec z rozwaga szanowni panstwo, z rozwaga...
[#7] Re: landryneczka1985

@rzeznik666, post #6

Widac po ogloszeniach ,ze to towar z niemieckich smietnikow.
[#8] Re: landryneczka1985

@Aniol, post #7

A ja tak sobie myślę, że to może nie jest Landryneczka a Landryn, który handluje sprzętem, niekoniecznie z Niemiec, może ma dojście do utylizacji elektrośmieci?
[#9] Re: landryneczka1985

@Ender, post #8

A ja tak sobie myślę, że to może nie jest Landryneczka a Landryn

landryn
[#10] Re: landryneczka1985

@stachu100, post #9

Tego nie znałem. Przy okazji myślę, że powinniśmy mieć na PPA listę przebojów, na której znajdowałyby się utwory wklejane jako komentarze w wątkach.
[#11] Re: landryneczka1985

@rzeznik666, post #4

landryneczka

Jedź jedź, jak z zębami w całości wrócisz to super. ;)
Ot sprytne dziewczę. Biznesłumen taka trochę. Tu kupi tam sprzeda, na rajstopy będzie.
[#12] Re: landryneczka1985

@flea, post #11

Zęby właśnie straciłem, szczena rozbiła się o podłogę :-]
[#13] Re: landryneczka1985

@rzeznik666, post #12

Teraz przynajmniej wiesz czemu Joysticki były pokiereszowane. Ha ha ha
[#14] Re: landryneczka1985

@flea, post #11

oł szit
[#15] Re: landryneczka1985

@QkiZ, post #14

Widzę nowe oferty w dziale giełda... A tam koszta przesyłki. Odbiór osobisty to dopiero przygoda.
[#16] Re: landryneczka1985

@rzeznik666, post #12

A ja pomyślałem, że zadziałała grawitacja.
[#17] Re: landryneczka1985

@flea, post #11

Ło matko ale to dziewczę zszopowane na maxa nawet włoski jej się posklejały ha ha ha ha ha
[#18] Re: landryneczka1985

@flea, post #11

Obrotne dziewczę, widać że na brak sponsorów nie narzeka...
[#19] Re: landryneczka1985

@rzeznik666, post #1

Nikomu nie chce się wprowadzić systemu komentarzy w dziale giełda, to takie numery będą co jakiś czas .
[#20] Re: landryneczka1985

@rzeznik666, post #1

Kiedyś od Moniki - tak ma na imię - kupiłem komodorki i inne graty i jeden z zasilaczy nie działał.

Reszta była sprawna więc można powiedzieć że na jednym zasilaczu tylko wtopiłem ale jak o tym napisałem to było mydlenie oczu że to jej chłopaka i ona musi z nim pogadać bla, bla, bla.

Potem kontakt się urwał.

Co do joyów jakie to konkretnie bo mam poro i może by szło Twoje uratować?
[#21] Re: landryneczka1985

@Ender, post #5

Niestety jest ich coraz więcej, cwaniactwo goni cwaniactwo!!!!! Po prostu brak słów przy takich zakupach jakie mnie spotkały, chyba już nic nie kupie:(
[#22] Re: landryneczka1985

@rzeznik666, post #4

Przy waszej pomocy (tych co wtopili) na PPA mogla by powstac lista "czarnych" uzytkownikow.
Moim zdaniem, to jedyny sensowny sposob na ograniczenie liczby oszustow, przynajmniej na PPA. Swoja droga od czasu wprowadzenia tzw. ustawy o ochronie danych osobowych liczba koniokradow i oszustow zwiekszyla sie chyba 10-krotnie.

btw
landryneczka to klasa Battleship czy Dreadnought? Szok
[#23] Re: landryneczka1985

@selur, post #22

Masz rację, trzeba coś zrobić z "czarnymi" userami :)
[#24] Re: landryneczka1985

@selur, post #22

I po miesiącu oferty w giełdzie będą wystawiane przez cukiereczka po kolejnym przez czekoladkę i tak do znudzenia.
A może by tak dołożyć na forum nowy dział do komentowania ogłoszeń na giełdzie ? ale nie przejdzie, sprzedający są z jakiegoś powodu pod ochroną moderatorów a kupujący już nie. Ciekawe dlaczego ?

Pozdrawiam
[#25] Re: landryneczka1985

@selur, post #22

Przy zakupach zawsze należy kierowac się zdrowym rozsądniem. Zazwyczaj nie ma prawdziwych "okazji", nie znam sie sprzedaję jako uszkodzone lub zakupy od uzytkowników z 97-98% pozytywnych komentarzy i daremnymi ocenami. Jesli zależy mi na działajacym sprzecie to kupuję tylko od sprawdzonych osób lub takich z praktycznie nienaganną oceną sprzedaży.

Do żenskich nicków na portalach aukcyjnych zawsze podchodzę z 10x zwiekszona uwagą. Panuje poprostu taka moda naciagania "na kobietę" więc należy MYSLEĆ GŁOWĄ nie inną częścią ciała.
W przypadku Landryneczka1985 juz nawet sam nick osoby daje wiele do myślenia.

Przykładowo jutro zakładam nick Wenus1984 , wrzuce jakąś sweetaśną fotkę na jakiś portal typu fotka.pl i zacznę naciągać przepraszam za słownictwo durnych facetów. Panowie dajacy się nabierac w taki sposób naprawdę jesteście żenujący. Nie piszę tego złośliwie tylko aby w sposób wyraźny dać Wam do zrozumienia jak banalny błąd popełniacie. Potem Wasze ego nie pozwala Wam się przyznać, ze daliście się zrobić w balona "babie".

To taka moja mała reflekcja odnośnie tego typu sytuacji.
A teraz proszę bardzo możecie dać upust swojej frustracji lub przeczytać dokładnie ten tekst i w końcu wyciągnąć właściwe wnioski.
[#26] Re: landryneczka1985

@miro_78, post #25

A mnie zastanawia, dlaczego ani landryneczka - która znowu wystawiła ogłoszenie w giełdzie ppa, ani endok - który tez zagląda na forum, nie wypowiadają się w wątkach które ich dotyczą. Nie próbują się bronić albo kłócić.
[#27] Re: landryneczka1985

@glichtanski, post #26

Ja może usytuuję stanowisko moderacji w kwestii działu Giełda. Ogłoszenia użytkownika landryneczka1985 są zgodne z regulaminem PPA, z początku kilka ogłoszeń poleciało bo nie miało ceny wymaganej przez ów regulamin, jednak na chwilę obecną nie ma się czego przyczepić. Co do udoskonalenia działania giełdy, trwają między nami rozmowy na ten temat, jednak na tę chwilę nie mogę nic więcej powiedzieć, zdania są mocno podzielone.

Jedno co mogę powiedzieć, zachowajcie ostrożność przy zakupach, i zgłaszajcie nam wszystkie przejawy przekrętów, najlepiej na portalowego maila, wtedy wszyscy otrzymujemy info z automatu.
[#28] Re: landryneczka1985

@glichtanski, post #26

Ja bym pozwolił na akces do giełdy osobom z minimum 1-rocznym stażem i określoną liczbą postów - np. 100 czy 200. Da to jakieś rozeznanie o danym osobniku, no i handlować będą tylko w miarę znane na portalu osoby. Reszta niech próbuje szczęścia na Allegro czy Tablicy.

Ostatnia aktualizacja: 08.09.2013 00:19:36 przez mccnex
[#29] Re: landryneczka1985

@altcomputing, post #27

Jedno co mogę powiedzieć, zachowajcie ostrożność przy zakupach, i zgłaszajcie nam wszystkie przejawy przekrętów, najlepiej na portalowego maila, wtedy wszyscy otrzymujemy info z automatu.

I co przyjdzie użytkownikom z faktu że moderatorzy zostaną ostrzeżeni ?
Nie nie zrobią bo okaże się tradycyjnie że " na chwilę obecną nie ma się czego przyczepić".
Ja sugeruję aby podejrzenia wałków zgłaszać na forum, dowiedzą się wszyscy potencjalni zainteresowani a nie tylko moderatorzy i redaktorzy, przy okazji oficjalnie proponuję dodać na forum dział giełda gdzie będzie dopuszczane komentowanie ofert z giełdy.

Pozdrawiam
[#30] Re: landryneczka1985

@rzeznik666, post #1

Proponuje komentarze jak na Amibayu.
Po tranzakcji sprzedajacy i kupujacy wystawia opinie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem