[#26]
Re: PPA#12 - czekamy na artykuły
@11111olo,
post #24
HxC SD Floppy Emulator jest urządzeniem, którego zakup powinien rozważyć każdy, kto aktywnie używa Amigi klasyczne
Jak już musisz, to cytuj mnie w całości gdyż napisałem:
Według mnie HxC SD Floppy Emulator jest urządzeniem, którego zakup powinien rozważyć każdy, kto aktywnie używa Amigi klasycznej.
Wiadomo, że odczucia są subiektywne.
Interfejs urządzenia umieszczony od strony komputera jest w 100% kompatybilny z amigowym interfejsem stacji dyskietek.
To znaczy tyle, że używając tego rozszerzenia jakiś czas nie spotkałem się nigdy z sytuacją, w której zachowanie byłoby inne niż oryginalnej stacji dyskietek. Tzn. wszystkie gierki, dema itp. odpalane bezpośrednio z dyskietek działały. HxC zawsze zachowywał się zgodnie z moimi oczekiwaniami - tzn. jak prawdziwy flop (czasem ku mojemu zdziwieniu nawet...).
Swoją drogą, może nie powinienem był pisać, że 100% (bo tego nikt nie wie), ale że jest na tyle kompatybilny iż wszystkie przetestowane gry i programy działały tak jak z dyskietek.
Jeśli chcesz zobaczyć moje mniej entuzjastyczne recenzje to jest choćby recenzja
Defliny Flipper czy
Sam460ex, gdzie nie ukrywam iż produkt ma pewne wady i stawiam sprawy jasno. Ale w przypadku HxC rev F nie mam się do czego przy**bać, dla mnie ten sprzęt po prostu nie ma wad (pewne wady to były w rev B - np. brak zapisu na obrazy Amigowych dyskietek, o czym w
recenzji rev B oczywiście pisałem).