Forum » PPA
[#1] PPA#12 - czekamy na artykuły
Zakończyliśmy skład numeru 11, który już wkrótce będzie dostępny. Rozpoczynamy zbiórkę artykułów do numeru 12. Do 15 marca 2014 roku czekamy na Wasze artykuły. Zachęcamy do kontaktu i nadsyłania swoich propozycji oraz tekstów.

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2014 09:41:37 przez mailman
[#2] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@mailman, post #1

No to ode mnie masz już obiecany :) Może dziś/jutro zacznę .
[#3] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@twardy, post #2

Tak, tutaj już mamy ustalone.
[#4] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@mailman, post #1

Podbijam wątek, bo odzew jest praktycznie żaden.
[#5] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@mailman, post #4

co tak słabo ?! na forum dyrdymały pisać to czas jest, co ?? :)
[#6] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@mailman, post #4

Ja chciałbym napisać coś, ale jeszcze zastanawiam się nad tematem. Jak już wymyślę, to dam znać.
[#7] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@mailman, post #4

Nie ma o czym pisać czy zbyt mało płacicie za stronę?
Ostatnio poziom merytoryczny pisma jest niskich lotów.
Jeśli tego nie poprawicie będzie tylko gorzej.
[#8] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@11111olo, post #7

Doszedł już do Ciebie ostatni numer? Jeśli tak to ciekawym co w nim jest "słabe merytorycznie"?
[#9] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@recedent, post #8

Nie chcę przeginać (czyt. pisać przeciw PPA) bo zaraz mnie zablokujecie.

Na pewno się ze mną zgodzisz że coraz gorzej idzie sprzedaż i coraz dłużej trwa zbieranie artykułów do kolejnego numeru. To drugie nie wiem czym jest spowodowane ale jest powiązane z pierwszym - ludzie nie chcą wydawać pieniędzy za taki poziom pisma.

Nie chodzi o to że pismo jest słabe - bo nie jest - ale nie ma czym przyciągnąć czytelnika.

To tylko i wyłącznie moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać.
[#10] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@11111olo, post #9

Nie zgodzę się. Sprzedaż idzie bardzo dobrze, czego najlepszym dowodem jest brak archiwaliów (ostał się bodaj jeden numer poprzedniego wydania). Bieżącego numeru zostało jeszcze ok. 20 egzemplarzy (czyli 80% nakładu poszło w ciągu dwóch tygodni), więc pospiesz się, jeśli nie chcesz czekać na PDFa.

Co to znaczy "pisać przeciw PPA"? Stwierdzasz, że pismo jest merytorycznie słabe, więc oczekiwałem konstruktywnej krytyki. Zamiast tego dostałem stwierdzenie "Jest słabe, bo się słabo sprzedaje, a sprzedaje się słabo bo ja tak twierdzę".
[#11] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@recedent, post #10

Po prostu boję się pisać co myślę bo mogę za to zostać zbanowany lub usunięty.
Pytanie czy warto?
W sumie na wszystkie numery może z 3 arty były godne uwagi, reszta to takie bla, bla, bla.

Jeśli ludzie chcę kupować kolejne numery to tylko pogratulować trzeba. Mi nie odpowiada poziom pisma.
[#12] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@11111olo, post #11

Cytat stąd, bo widzę, że nie czytałeś:

... Bazuje on wyłącznie na artykułach nadesłanych przez czytelników. To Wy pismo tworzycie, a tym samym zapewniacie mu dalsze istnienie...

I tyle w temacie. Więcej i tak nie zrozumiesz.
[#13] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@mailman, post #4

Kiedy ostateczny deadline?
Może bym zdążył z jednym tematem.
[#14] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@iZi, post #13

Deadline minął 15 marca, ale z racji tego, że i tak jest artykułów mało, to śmiało mogę powiedzieć, że do 30 kwietnia jak się wyrobisz, to będzie dobrze.
[#15] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@11111olo, post #11

Mi nie odpowiada poziom pisma.

No ale w końcu masz ostatni albo przedostatni numer czy nie?
Co konkretnie w nich a'propo "Ostatnio poziom merytoryczny pisma jest niskich lotów"?
.
[#16] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@11111olo, post #11

1. Konkretnie które artykuły cię zaciekawiły? Pytam o wspomniane 3.
2. O czym chętnie byś poczytał? Jakie artykuły - temat, forma?
[#17] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@mailman, post #1

Niech ktoś opisze jakieś zestawienie najlepszych strzelanek, albo Doomopodobnych na klasyka. To zawsze się dobrze reklamuje i fajnie czyta z nutą amigowego sadomasochizmu :)

Czy artykul o wybielaniu pożółkłych plastików już był?
[#18] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@11111olo, post #11

Pismo jest tworzone przez Amigowców dla Amigowców, a więc nie dla ciebie. Ty nie jesteś Amigowcem tylko "podrzutkiem". Tobie zawsze się coś nie podoba, jednocześnie sam nic nie jesteś w stanie zrobić lepiej. Przeważnie wypowiadasz się na tematy, które ciebie nie dotyczą i o których masz małe pojęcie.

Inne fora już zrobiły z tobą porządek. Jeszcze tylko tu masz możliwość wypowiadania się, ale sądząc po twoich "wypocinach" - nic nie zrozumiałeś i już nie długo będziesz je zaśmiecał.
[#19] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@mailman, post #14

Powinienem zdążyć.
[#20] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@mailman, post #12

Pewnie że bazuje na artykułach nadesłanych przez czytelników, a Ty jak się godzisz aby zamieszczać byle co przykładasz rękę do upadku pisma.
[#21] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@11111olo, post #20

Ja jakoś nie zauważyłem że w PPA jest "byle co". Nie wszystkie artykuły co prawda czytam (te o programowaniu skrzętnie omijam), ale te które przeczytałem były na niezłym poziomie.
[#22] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@rePeter, post #15

Stronnicze pisanie że dane rozwiązanie jest jedynie słuszne, pomijanie istotnych aspektów, niezagłębienie się w temacie tylko powierzchowny opis itd.

Jak ktoś robi recenzję lub opisuje przeróbkę/udoskonalenie czegoś to powinien opisać za i przeciw. Tu często jest tylko ZA.

Tak żeby była jasność. Nie jestem malkontentem ale żaden artykuł nie jest na tyle dobrze napisany aby nie było do niego pytań (pomijam że większość ma grzechy które wymieniłem na początku).
[#23] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@11111olo, post #22

No to chłopie, zgodnie ze starą zasadą: "chcesz zmienić świat to pokaż ludziom jak to można zrobić". Skrobnij coś, zawsze będziesz mógł się pochwalić, że Cię gdzieś wydrukowali ;)
[#24] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@madman15, post #21

Nie szukając daleko
link
Tu niby wszystko jest opisane, że HxC SD Floppy Emulator jest urządzeniem, którego zakup powinien rozważyć każdy, kto aktywnie używa Amigi klasycznej. 110 euro starczy na amigę i setki nowych dyskietek, lub fast i kartę CF.
Urządzenie nie ma żadnych wad? Pomijam tą bezsensowną w opisie. To wygląda po prostu jak reklama. Nie ma tu mowy że autor próbował tego czy tamtego tylko Interfejs urządzenia umieszczony od strony komputera jest w 100% kompatybilny z amigowym interfejsem stacji dyskietek. To znaczy tyle że pasuje na taśmę od amigi.
Nie chcę się czepiać każdego zwrotu ale jest ich tam tak dużo że głowa boli.

To tylko przykład i nie chodzi mi o HxC a ogólnie o styl pisania który nie przedstawia nic poza treścią z ulotki reklamowej.
[#25] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@teh_KaiN, post #23

Mnie już wydrukowali i to 3 razy.
[#26] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@11111olo, post #24

HxC SD Floppy Emulator jest urządzeniem, którego zakup powinien rozważyć każdy, kto aktywnie używa Amigi klasyczne

Jak już musisz, to cytuj mnie w całości gdyż napisałem:

Według mnie HxC SD Floppy Emulator jest urządzeniem, którego zakup powinien rozważyć każdy, kto aktywnie używa Amigi klasycznej.

Wiadomo, że odczucia są subiektywne.

Interfejs urządzenia umieszczony od strony komputera jest w 100% kompatybilny z amigowym interfejsem stacji dyskietek.

To znaczy tyle, że używając tego rozszerzenia jakiś czas nie spotkałem się nigdy z sytuacją, w której zachowanie byłoby inne niż oryginalnej stacji dyskietek. Tzn. wszystkie gierki, dema itp. odpalane bezpośrednio z dyskietek działały. HxC zawsze zachowywał się zgodnie z moimi oczekiwaniami - tzn. jak prawdziwy flop (czasem ku mojemu zdziwieniu nawet...).

Swoją drogą, może nie powinienem był pisać, że 100% (bo tego nikt nie wie), ale że jest na tyle kompatybilny iż wszystkie przetestowane gry i programy działały tak jak z dyskietek.

Jeśli chcesz zobaczyć moje mniej entuzjastyczne recenzje to jest choćby recenzja Defliny Flipper czy Sam460ex, gdzie nie ukrywam iż produkt ma pewne wady i stawiam sprawy jasno. Ale w przypadku HxC rev F nie mam się do czego przy**bać, dla mnie ten sprzęt po prostu nie ma wad (pewne wady to były w rev B - np. brak zapisu na obrazy Amigowych dyskietek, o czym w recenzji rev B oczywiście pisałem).
[#27] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@11111olo, post #22

Bardzo bym prosił o pytania co do moich artykułów, im więcej tym lepiej. Bardzo dziękuje. Pozwoli mi to na ulepszenie artykułów. W każdym artykule (trzeba by to sprawdzić ale jakoś tak kojarze ) proszę czytelników o zadawanie pytań na forum PPA i eksperymentowanie z kodem. Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tymi grzechami czy mógłbyś normalnie w świecie wypunktować je. Dziękuje. Mam świadomość, że moje artykuły zawierają błędy i dlatego staram się korygować je w następnych artykułach, ale bardzo bym chciał poznać opinie krytyczne.
[#28] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@11111olo, post #25

Mnie już wydrukowali i to 3 razy.

A podasz odnośniki? Bo ja sobie nie przypominam, abyśmy MY Ciebie gdzieś wydrukowali.
[#29] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@11111olo, post #20

Pewnie że bazuje na artykułach nadesłanych przez czytelników, a Ty jak się godzisz aby zamieszczać byle co przykładasz rękę do upadku pisma.

Złota czcionka Smiech
[#30] Re: PPA#12 - czekamy na artykuły

@mailman, post #28

Nie umniejszam rangi pisma PPA jednak nie ma co ukrywać faktu że nakład jest mikroskopijny.

U Was nic nie publikowałem ponieważ nie chciałem - wolę ZA DARMO opisać w C&A FAN.

Moje oficjalne publikacje były w EdW.

link
link

Do trzeciego linku nie podam ponieważ nie było z tego kitu AVT.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem