[#1] Przyszlosc amigi na powaznie
Chcialbym na powaznie porozmawiac z wami na temat przyszlosci amigi bez wyglupow i inwektyw ;)(zart),jaka realna przyszlosc czeka amige,czy bedzie tylko komputerem dla hobbystow,czy moze jednak z firma amiga badz bez jej udzialu bedzie mozna stworzyc cos ciekawego orginalnego.

PS chcialbym na powanzie pogadac na ten temat wiec osoby nie zainteresowane prosze o nie wyrazanie opini pod moim adresem he he he.
[#2] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@SzaryWilk, post #1

Razem z Amigowcami umrze Amiga OK. Sam se pomyśl jaka jest jej przyszłość :)

[#3] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@SzaryWilk, post #1

Zostaw 'firmę' Amiga w spokoju, przecież to trup (zombie właściwie).
[#4] Czym jest właściwie Zombie??

@Malin, post #3

zombie to żywy trup, czym jest właściwie zombie??

[#5] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@SzaryWilk, post #1

Przyszłość ,jaka przyszłość . Na dzień dzisiejszy to tylko hobby i nic więcej . Owszem powstaje nowy system (MOS i OS4) jakieś programy, ale to tylko hobby.

Za pare lat jak się ludziom znudzi albo wydorośleją to całe amigowanie się skończy i taka jest przyszłość.

I zapomnij wreszcie o firmie amiga, ona nic nie tworzy nic nie zrobi i do niczego nie jest potrzebna. Firma amiga na dzień dzisiejszy to zbieranina naciągaczy , którzy kombinują tylko jak wyciągnąć najwięcej kasy i NIC nie robić. Proste.

[#6] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@SzaryWilk, post #1

Drogi SzaryWilku, ktoś mądry kiedyś powiedział: "jeśli nie podoba Ci się odpowiedź - nie zadawaj pytania" ;)
Wydaje mi się że poziom odpowiedzi udzielanych na pytania w Twoich tematach jest wprost proporcjonalny do ilości "he he he" w nich zawartych. Innymi słowy, sam jesteś sobie winien w pewien sposób...

Co do pytania, im bardziej zaglądam w przyszłość zadając sobie podobne pytanie, tym bardziej uświadamiam sobie, że takowa przyszłość dla Amigi nie istnieje...

[#7] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@5h00n4y, post #6

Nie czaisz, że Szary robi sobie klimat z Was ?

[#8] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@Hubez, post #7

Może szary wuu jara ziele??

[#9] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@SzaryWilk, post #1

A ja może inaczej..
Amiga dla mnie to classic-Amiga. Uwielbiam ją i dobrze mi się na niej pracuje. To mój salwanistan, moje salvation mieć Amigę. Czy przyszłość się zmieni? Nie sądzę. Ale ludzie, którzy są związani z tym sprzętem, praca na nim - nie zawsze doskonała - to coś bezcennego. Resztę kupisz dzięki mastercard..

[#10] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@BagoZonde, post #9

No i wlasnie o to chodzi ze ami to styl zycia i nie uleganie moda he he he pc moze miec kazdy a ami nie,mysle ze przyszloscia amigi jestesmy my amigowcy wariaci he he he ale w pozytywnym tego slowa znaczeniu.

ps czasem mam wrazenie he he he jakby na ppa siedzialy same smerfy czytaj niebiescy bracia tzw PupCie,ktorych jedynym celem jest zniszczyc ami he he he,amigowcy i amigantki wszystkich krajow laczmy sie nie damy sie.
[#11] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@SzaryWilk, post #1

he he he

Hehe, dobre, interesujace :P
[#12] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@Andrzej Drozd, post #11

Pupcie to termin ukuty przez rednaczelnego amigi he he he zeby potem nie bylo ze ja jestem taki genialny.
[#13] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@arti4-92, post #8

Może szary wuu jara ziele??

he he he, dobre, dobre :P
[#14] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@SzaryWilk, post #1

Jedyna przyszłość Amigi to komputer dla hobbystów. Nikt nie będzie zainteresowany tworzeniem czegoś ciekawego i oryginalnego, bo "świat" czegoś takiego nie potrzebuje. Wszyscy przyzwyczaili się do PC, zaakceptowali go jako standard i dobrze im z tym. Do tego stopnia, że nawet Mac musiał nagiąć swoją oryginalność i zasymilować się z PC aby przetrwać. Mało kto już pamięta dawne komputerowe czasy, a jeśli nawet, to garstka "starych zgredów" nie stanowi żadnej znaczącej pozycji w rachunku ekonomicznym firm mogących jakoś decydować o rynku. Poza tym ta garstka ma Allegro/eBay i niech się tym zapcha. Analogicznie nikt już nie będzie raczej zainteresowany wskrzeszaniem na szerszą skalę amatorskich kamer na taśmę światłoczułą, magnetowidów standardu betamax, magnetofonów szpulowych czy też (choć to dopiero za parę lat) fotografii analogowej - wszystko to było/jest fajne, klimatyczne, miało/ma swoje zalety, jednak ludzkość już się tym nabawiła i ma teraz inne zabawki.
[#15] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@SzaryWilk, post #1

Hobby i tylko hobby. Taki sam los spotkał Atari, Commodorki (małe), ZX-Spectrum i inne. Mimo że to miły komputerek, to odstaje od czasów dzisiejszych i większego zastosowania przed nim nie ma. A trwać będzie tak długo, jak długo ich właściciele będą z nich korzystać.
Twoje marzzenia że "co by było" latają w chmurach :) . Wysoko!
[#16] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@SzaryWilk, post #1

Chcialbym na powaznie porozmawiac ... bez wyglupow i inwektyw...

he he he
rotfl
[#17] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@Daclaw, post #14

Co tyczy mac'a i procesorow intela, wszczeto postepowanie wyjasniajace w sprawie niekonkurencyjnego rozwiazania stosowanego przez intela. Podobno dawali spore lapowki zeby wiekszosc firm przeszla na ich standart . Kroja sie wyskie kary :)

[#18] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@SzaryWilk, post #1

Kiedyô w dawnych,dawnych czasach Ziemia byîa opanowana przez gady.
Ludzie nazywajâ je teraz dinozaurami. A potem sië to zmieniîo.

P.S.
Co prawda przetrwaîy ich potomkowie gdzieniegdzie np.krokodyle.

P.S.P.S.
Obecni Amigowcy to.. patrz wyűej. Ja teű. ;)
[#19] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@PrzemasIII, post #17

A co to za bzdura? Jakie firmy? I co to jest standart?

[#20] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@Grygus, post #19

niby intel zapoczątkował produkcję procków x86, chociaż 086 to robota ibm...

[#21] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@SzaryWilk, post #1

Nie no, Szary Wilk, rozwaliles mnie samym tematem. :) Co innego gdyby ktos inny ten post napisal, ale Ty i na powaznie? :) Potem czytam posta i na koncu widze standardowe 'he he he'. :) ROTFL z mojej strony. Dzieki. :)

Edit: jak to robisz, ze tak dlugo tu jestes i jeszcze mi sie nie znudziles? :) (a ciagle piszesz to samo, tylko odrobine inaczej)

Ostatnia modyfikacja: 17.11.07 11:37
[#22] Po co robi to Szary Wilk(temat zainspirowany ostatnim tematem Szarego)

@El Amigos, post #21

Tak jak w temacie, po co Szary ciągle zadaje te swoje pytania??

[#23] Re: Po co robi to Szary Wilk(temat zainspirowany ostatnim tematem Szarego)

@arti4-92, post #22

Uzywales kiedys program Denise? Szary jest botem ze sztuczna inteligencja :P

To byla hipoteza.

A na obrone tego mozna zadac pewne pytanie :P

Ilez mozna pytac o to samo na sto dwadzieścia siedem różnych spsobów?

Widocznie mozna, jezeli "interpretator" nie jest jeszcze dopracowany. Podobnie jest na EXECu :P

Ostatnia modyfikacja: 18.11.07 04:30
[#24] Re: Po co robi to Szary Wilk(temat zainspirowany ostatnim tematem Szarego)

@Andrzej Drozd, post #23

- Szary Wilku, czy masz wszystkie klepki?
- Może porozmawiamy o przyszłości Amigi?

itd, itp :D

[#25] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@SzaryWilk, post #1

Nie wiem po co wdajemy się w dyskusje z SW. Jest tyle dużo ciekawszych tematów do rozmów na forum.

[#26] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@Olek, post #25

Nie pisz tak, bo się zniechęci. A jako chłopiec do bicia Szary rewelacyjnie się sprawdza.
[#27] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@APC74, post #26

ty sadysto... wymierający gatunek, a ty się wyżywasz...

[#28] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@SzaryWilk, post #1

Drogi SzaryWilku... dam ci pewną poradę. Nie wiem co bierzesz, ale rzuć to, bo ci szkodzi...

edit: zapomniałem dodać he he he ;)

Ostatnia modyfikacja: 19.11.07 12:25
[#29] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@Solo Kazuki, post #28

no ale panowie i panie czy nie moglibyscie napisac poprostu co sadzicie o aminotbooku czy to ma sens czy to jest realne i gdyby jakims cudem firma amiga to wypuscila czy byscie takie cudo kupili i tylko tyle prosta odpowiedz na pytanie,bo zauwazylem ze na ppa w duzo tematach jest zboczenie he he he z pytania po 3 poscie he he he.
[#30] Re: Przyszlosc amigi na powaznie

@SzaryWilk, post #29

aminotbook = Amigant not want! :]

> zauwazylem ze na ppa w duzo tematach jest zboczenie he he he z
> pytania po 3 poscie he he he.
Szanowny Panie Szary, jakbyś Waść nie zauważył, sam tę "he he he manię" zapoczątkowałeś i sukcesywnie rozpowszechniałeś we wszystkich swoich tematach.
Może i przez pierwsze 2000 postów było to zabawne, ale pomału zaczyna być żałosne - co staramy się Ci uświadomić, naśladując ten poziom odpowiedzi.

Na innych forach już dawno zostałbyś skierowany na http://www.idzdodomubosienienadajesz.com czy inny http://wypier-papier.org ale my za dobre chłopaki są...

Ostatnia modyfikacja: 19.11.07 13:52
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem