@_DiskDoctor_, post #2
@_DiskDoctor_, post #5
By the way, czy jest już dystrybucja AROSa na PPC?
@MUFA-amigaone-pl, post #6
@waldiamiga, post #8
@Phibrizzo, post #11
@_DiskDoctor_, post #9
Myślałem, że binarki/instalki Windowsowe nie muszą być kompilowane pod ARM żeby działały na architekturze ARM. Tak samo Apple -- Intel/ARM.
@MDW, post #14
W przypadku Windowsa ta emulacja pewnie będzie w bebechach systemu siedziała przez kolejne 30 lat, bo Microsoft do swojego śmietnika tylko dokłada i nigdy nic nie czyści.
@Hexmage960, post #15
Ja używam Windows na swoim PC od czasów XP (potem długa przerwa i dopiero wersja 8) i znam tylko tryby zgodności z programami z poprzednich wersji systemu.
@pini, post #4
ale jako współwłaściciel AEonu zabije w ten sposób definitywnie Tabora...albo radykalnie obniży jego cenę
@Hexmage960, post #15
@MDW, post #14
Ale Apple za kilka lat to usunie, gdy już nie będzie sensu istnienia takiej emulacji. Właściwie już mógłby to wywalić, bo ARM na dobre się zadomowił na macOS i nikt nie chce dzisiaj słyszeć o x64, bo na tej platformie nie ma właściwie żadnej zalety.
@Djk83, post #18
Też sie nad tym zastanawiałem. Mam nadzieję, że AEon nie okaże się hamulcowym projektu. Ale już z dwojga złego wolałbym Mirari śmigającą pod AmigaOS 4 w cenie wyższej niż obiecywana niż wcale
@MUFA-amigaone-pl, post #20
@Ittaj, post #29