Wątek zamknięty
[#1] Natami
Chłopaki z Natami Team ruszyli kuperki zapewne pod presją nadchodzącego FPGArcade ;)

http://img189.imageshack.us/img189/884/natamipinout3.png

W tym wypadku konkurencja jest jak najbardziej twórcza.

EDIT: Andrzej, spokojnie - dolutują port na floppa i żabka poskacze z dyskietki ;)

EDIT 2: Czy skrypt forum automatycznie usuwa z tytułu treść w cudzysłowach czy zostaje to moderowane manualnie? Pytam z ciekawości bo wątek miał tytuł Natami "polutowana"

Ostatnia modyfikacja: 12.04.2011 20:17:52

Ostatnia modyfikacja: 12.04.2011 20:32:50
[#2] Re: Natami

@pampers, post #1

taką płytkę mógłbym dostać od Mikołaja :D

[#3] Re: Natami

@pampers, post #1

EDIT 2: Czy skrypt forum automatycznie usuwa z tytułu treść w cudzysłowach czy zostaje to moderowane manualnie? Pytam z ciekawości bo wątek miał tytuł Natami "polutowana"

To od dawna znany błąd. Przy edycji posta, wszystko od znaku cudzysłowu jest usuwane/znika z tytułu posta.

[#4] Re: Natami

@mailman, post #3

Dla pocieszenia dodam, że nie tylko w Waszym skrypcie jest taki błąd ;)

Skiba: do Mikołaja jeszcze daleka droga ale miejmy nadzieję, że chłopaki wyrobią się z produkcją do tej pory. Teraz ma być poskładane kilka płyt dla testerów i developerów. Szkoda, że nie zrobili betatestów a'la AEON ;)

[#5] Re: Natami

@pampers, post #4

no chyba więcej czasu im nie będzie potrzebne
8 miechów to dużo wiec powinni się wyrobić na moje imieniny :D

[#6] Re: Natami

@Skiba, post #5

marzyciel

[#7] Re: Natami

@mailman, post #3

I mamy odpowiedź:
http://www.fpgaarcade.com/common/replay_overview.jpg

A co to za ustrojstwo to FPGArcade i jak się to ma do minimaga ?

Ostatnia modyfikacja: 12.04.2011 23:20:28
[#8] Re: Natami

@Sventevith, post #7

A teraz, tak zwane fatality : co ten Dave tam nagadał... http://www.natami.net/knowledge.php?b=1¬e=36448
[#9] Re: Natami

@grg, post #8

co ten Dave tam nagadał
Jak to co? niech wygra tańszy.

[#10] Re: Natami

@Leon, post #9

niech wygra tańszy.

Przysłowie ludowe: "Biednego człowieka nie stać na tanie rzeczy".
Niech wygra lepszy. OK

[#11] Re: Natami

@stachu100, post #10

lepszy juz wygral. nazywa siebie PC

[#12] Re: Natami

@1989, post #11

Racja. :D
[#13] Re: Natami

@stachu100, post #12

Nie, nie racja, jako ze PC nie bierze udzialu w tej konkurencji.

[#14] Re: Natami

@snajper, post #13

Tak, wystarczy ustalić, że w tej konkurencji startują klasyki i NatAmi. Nawet jeżeli NatAmi przegra to i tak będzie na zaszczytnym, drugim miejscu.

[#15] Re: Natami

@snajper, post #13

Zwyciężcą rywalizacji pomiędzy FPGAArcade i Natami jest.... pecet.
Dlaczego? Bo FPGAArcade oraz Natami nie istnieją jeszcze jako gotowy produkt który można kupić. Jak dwa powyższe będą do kupienia to wtedy będzie można zmienić lidera.
[#16] Re: Natami

@Leon, post #9

Jak to co? niech wygra tańszy.

Tofik! Ty to jesteś oryginalny
[#17] Re: Natami

@stachu100, post #15

No dobra, ale w takiej sytuacji nie moze w ogole byc mowy o pojedynku miedzy tamtymi dwoma. A kiedy juz bedzie mowa, to wygrana zawsze przypadnie ktoremus z rywali, a PC nie bierze udzialu w zawodach, koniec, kropka.
siedzi, pije i chrupki

[#18] Re: Natami

@snajper, post #17

a PC nie bierze udzialu w zawodach, koniec, kropka.

Miał byś rację gdyby nie istniały emulatory a soft z sieci dla Amig zasysał byś w formacie DMS a nie ADF.

Pozdrawiam
[#19] Re: Natami

@RadoslawF, post #18

ja nie moge... od linka którego wrzuciłem pojawiło się 10 postów (w tym jeden mój) i żaden na jego temat... zlatujecie się jak muchy...
[#20] Re: Natami

@grg, post #19

A widzisz jak to fajnie jest , jak ktoś pisze nie na temat tak jak to ty robiłeś w moim i jeszcze pisałeś że ja w swoim piszę głupoty . A pecet nie może brać udziału w tej konkurencji dlatego że amiga na nim to nie sprzęt tylko program i nikt go w sklepie nie kupi.

[#21] Re: Natami

@Arkadyy, post #20

Nie polemizuje z takimi lamerami jak ty.
[#22] Re: Natami

@grg, post #21

Możesz do mnie się nie odzywać jakoś to przeboleję ,ale dam ci jedną radę .
Człowiek dobrze wychowany i na poziomie nie zachowuje się tak jak ty i na przyszłość można pisać w czyimś temacie co innego tylko należało by się zapytać o to założyciela tematu . :D

[#23] Re: Natami

@pampers, post #1

"Na pohybla niedowiarkom, generalnie", parafrazując jakże błyskotliwe stwierdzenie Adasia Nergala.

NatAmi FTW. Cierpliwie poczekam i z miłą chęcią oddam sporą część swojej pensji na to cacko. A potem otworzę piwo i obejrzę wszystkie moje ulubione dema. A potem uśmiechnę się w duchu, że takich jak ja pasjonatów kochających *ideę* Amigi nie powstrzymuje pohukiwanie frustratów przyklejonych do boinga. Motyla noga!

[#24] Re: Natami

@skipp, post #23

niektorzy juz ogladaja swoje ulubione dema na swoich ulubionych maszynach ;] natami jak bedzie nikomu nie zaszkodzi.. OK

[#25] Re: Natami

@skipp, post #23

NatAmi FTW. Cierpliwie poczekam i z miłą chęcią oddam sporą część swojej pensji na to cacko. A potem otworzę piwo i obejrzę wszystkie moje ulubione dema. A potem uśmiechnę się w duchu, że takich jak ja pasjonatów kochających *ideę* Amigi nie powstrzymuje pohukiwanie frustratów przyklejonych do boinga.

Co tu gadać... http://www.youtube.com/watch?v=16KoUgNjJTw pomysł
[#26] Re: Natami

@HOŁDYS, post #24

Zobaczymy co wyjdzie z NatAmi (osobiscie bardziej podoba mi sie fpgaArcade).

A teraz trywialna zgadywanka. Kto to powiedzial i jaki sprzet mial na mysli:

Actually, of all the recent hardware things I've seen in the post-Amiga world, this is the only one I see as being of much value. Or, in my usual terms, "It's cool". For one, you can claim real Amiga cred there -- doing things the Amiga way. You're not just a PC with a PowerPC CPU and some VGA chip trying to make the claim of being an Amiga. I was a little skeptical when I first heard about it, but I'm totally convinced at this point: if you want a new Amiga, this is the true way.

? :)

[#27] Re: Natami

@HOŁDYS, post #24

natami jak bedzie nikomu nie zaszkodzi..

Pewnie, że nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie. Niestety spora część samozwańczych "obrońców marki" ma inne zdanie...

[#28] Re: Natami

@szuler, post #26

Szuler, przecież grg dawał link do tej wypowiedzi kilkanaście wpisów wyżej :)

[#29] Re: Natami

@skipp, post #27

Hmn..wypowiedź Hayniego jest w 100% z tym co ja myślę o Amidze.

Obecne "PostAmigi" z historią marki nie mają nic wspólnego, mamią jedynie.....
System amigi /obecne jego inkarnacje/ nie ma nic ze swojej historycznej innowacyjności. Kiedyś to Amiga była user friendly a obecnie ?

Natami ma faktycznie coś z prawdziwej filozofii Amigi, i dlatego będzie to świetna maszyna. Z pewnością najlepsza RETRO maszyna na tej planecie.

Amiga next-gen ? Najpierw C=USA i Icontain muszą zrobić reboot marki, a potem po sukcesie, być może ktos zrobi faktyczny remake marki ? I znowu zadziwi świat komputerów.....

Obecnie dla mnie next-gen Amigą są najnowsze konsole i to co sobą reprezentują!

Wracając do tematu :Natami FTW!

P.S. Dla mnie osobiście ciekawszą ofertę może przygotować C=USA.
W natami brakuje mi minialistycznego designu, czegoś co przyciągnie wzrok. No i niestety, będzie to sprzęt z ograniczoną dostępnością dla potencjalnych klientów. Niestety, wątpię by zaistniał on w świadomości milionów. A szkoda!!! Cholera, maszyna naprawdę warta jest tego by szerokie grono osób miało z nią stycznosć!!!!

Ostatnia modyfikacja: 15.04.2011 14:17:24
[#30] Re: Natami

@michalmarek77, post #29

Obecnie dla mnie next-gen Amigą są najnowsze konsole i to co sobą reprezentują!

Amiga nigdy nie byla konsola do gier .. i wkurza mnie porownanie jej do Xboxa czy ps3

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem