[#54]
Re: Odejście od PC.......
@malin666,
post #50
Ja się nie spotkałem z zasilaczem escomowskim, wszytkie standardowe zewnętrzne są pod szyldem C=. A co do ich wytrzymałości to nie testowałem jej nadmiernie. Mam trzy zasilacze :P (impulsowy od A500, A1200, i jeszcze jeden ciężki od A500). Najlepszym zewnętrznym serwowanym przez C= był PSU impulsowy A500 (Być może, ale nie sprawdzałem ten od A600, tylko nie wiem czy wszystkie PSU od A600 są nazwane A300, bo tylko taki widziałem na żywo).
Mój PSU impulsowy od A500 chodził bez przerwy przez 10 godzin i nie zauważyłem żadnych niepokojących objawów :P. Jeszcze można powiedzieć, że Amisie są dość wrażliwe na wszelkie przepięcia itp. Więc radzę używać listwy i gniazdka z uziemieniem.
A zasilacz, jeśli zamierzasz podłączyć dysk 3,5" przydałby się lepszy bo podobno lepiej nienadwyrężać zasilaniem dysku z płyty głównej. Na
http://www.efunzine.com mają nawet przyzwoite ceny takich zasilaczy.
Co do bootowania z pc-dyskietki to już wiesz, że raczej będzie ciężko

. Po prostu trzeba mieć tego WB3.1 na ami-dyskietkach, bez tego ani rusz, ale jak będziesz posiadał dysk 3,5" to nie widzę problemów z podłączeniem go do PC, i zgraniem wszystkiego za pomocą Amithlona. Można też spróbować spreparować dysk z kilkoma partycjami, a wśród nich jedną w FAT (MountDOS i FAT95), wtedy również będzie ok, chociaż myślę, że lepiej z poziomu Amithlona, albo jeśli masz WIN XP to też z WINUAE.
Ale, żem się rozpisał, motyla noga!