[#62]
Re: Czy nowy Xbox stanie sie nowa Amiga?
@Duracel,
post #61
Dla większości tych ludzi (także i dla mnie) "other OS" był kolejną, fantastyczną możliwością PS3
Zaiste fantastyczną. System dekstopowy z 256MB RAMu to fantastyczny poziom nieznanych wcześniej doznań. Mój telefon ma więcej...
Gdy nie miałem ochoty grać w danej chwili w jakiś wypasiony tytuł z PS3, to odpalałem linuxa przeglądałem sobie sieć, gadałem na GG, oglądałem jakiś film, czy grałem w "kulki". Nie potrzebowałem dzięki temu PeCeta z produktem konkurencyjnego dla Sony Microsoftu
Braking news: na pececie również można używać Linuksa a nie produktu konkurencyjnego dla Sony Microsoftu. Takiego peceta mozna złożyć za 200PLN, system będzie działał szybciej i brał mniej prądu.
De facto zatem taki proceder był na rękę Sony, bo medialnie liczba użytkowników ich konsoli wzrastała
Możesz poprzeć jakimiś danymi stwierdzenie, że Lunix w PS3 zwiększył sprzedaż konsoli o chociaż 1%?
Fajnie by było jakbys podobnymi danymi pokazał, że sprzedaż konsoli spadła po zablokowaniu "Other OS"
a dodatkowo uderzał pośrednio w produkt konkurencji czyli Windows
Jasne. Linux na konsoli uderzał bezpośrednio w Windows na PC...
Bo na PC nie ma Linuksa który to własnie podejmuje bezpośrednia walkę i kiepsko mu idzie. Ten tysiąc userów faktycznie by szeregi na froncie zasilił, zwłaszcza z tak bogatą bazą oprogramowania chodzącą z zadowalająca prędkością na PS3.
ale okazało się, że mało kto ma ochotę korzystać z piratów godząc się na użytkowanie konsoli poza siecią
Sam się mieszasz powoli. Najpierw piszesz, że XBoksa kupowano bo można było kradzione gry uruchamiać. Tam też przerobienie skutkuje banem w XBL. Teraz piszesz, że mało kto ma ochotę rezygnować z sieci.
Jednak w tej konkretnej sprawie powinni wręcz iść w przeciwnym kierunku i wspierać homebrew.
Tak, tak. Firma która żyje ze sprzedaży softu ma wspierać soft darmowy... Lewackie roszczeniostwo z Ciebie wyłazi. Mam mieć i kropka. Macie mi dać i kropka.
Tutaj otwierała się bowiem kolejna możliwość zyskania cennych ludzi do własnej komercyjnej działalności ze środowiska homebrew.
Tak, tak. Oczywiście. Autor klienta GG to cenny nabytek dla procesu game devu.
Zwyciężyła krótkowzroczność i czysta komercja kosztem
Krótkowzroczności nawet nie skomentuję. A komercja w wykonaniu korporacji sprzedającej produkty komercyjne? Naprawdę? Jak mogli!
którzy traktowali "other OS" jako jeden z istotnych impulsów przy wyborze konsoli
Naprawdę chcesz mi powiedzieć, że wybrałbyś Xboksa gdyby nie "Other OS"?
Mówiąc wprost zostali oszukani i straty są po każdej stronie, choć Sony uważa dzisiaj że to była dobra decyzja
Again. Możesz jakimiś konkretnymi danymi poprzeć straty które Sony poniosło z powodu wyciącie "Other OS"? A skoro zostałeś oszukany, to dlaczego pozwu nie złozyłeś? Zabrakło odwagi?
Po prostu dalej są ślepi.
A mogliby posłuchać prezesa Duracela który wie lepiej jak się biznes na rynku konsol prowadzi, bo sprzedał ich setki milionów. Wizjoner po prostu, nie to co kmioty którzy mają za sobą już 5 konsol i miliardy dolarów przez ich ręce przeszło.
PS. Po raz kolejny piszesz że nie ma sensu ze mną dyskutować, a jednak dalej brniesz w wymianę zdań. Dodatkowo piszesz z takim ładunkiem emocji, że zaczynam się bać...