@recedent, post #92
@selur, post #93
@zmiennik, post #65
o to chodzi? by było widać pikseloze tak straszną, że wspomnienia z dzieciństwa o fajnych grach na Amidzę przerodziły się w koszmar?
Nie jednego odstraszył do powrotu do amigowania WinUAE, bo zobaczyli gierki z dzieciństwa z takimi pikselami, że myśleli, że tak te gry naprawdę tak wyglądały kiedyś...przestraszyli się i uciekli.
Nie wiem co miałeś za monitor CRT Commodore bez głośniczków.
Mój ma, stereo i zapewniam, że zagra znacznie głośniej niż Twój LCD, mogę się założyć.
Reasumując, LCD ma swoje zalety i wady, tak samo CRT.
chore forum , chyba najgorsze forum o tematyce Amigowej w sieci , trup Exec jest juz sporo lepszy niema tam lizusów sa ciekawe artykuly i nie dostaje sie bana za racje.
exec goroje tym ze przedewszystkim niema tam niebieskiego scierwa
@QkiZ, post #102
Nie przesadzaj. 320x256 nie jest takim koszmarem.
Ja zawsze wyłączam wszelkiego rodzaju filtry w emulatorach.
Kiedyś rozmawiałem na AmiWawa z kimś na temat monitorów. Padło wtedy takie zdanie, że kiedyś za młodu jak człowiek grał na Amidze to chciał aby obraz był ostry
teraz gdy ma takie możliwości aby obraz był ostry to tęskni za latami, kiedy obraz był rozmyty.
CRT od CBM miał głośniki, nie wiem czy stereo bo nie słychać tego było. W LCD słuchać stereo
@zmiennik, post #103
nie za bardzo wiem, jak można emulować monitor CRT na LCD :)
przecież LCD nie ma czerni, smuży i kuje pikselami po oczach :D
To chyba z Twoich ust padło te zdanie :D
Ja nie wiem czy w końcu to pojmiesz, że do gier CRT jest lepszy. Do WB i czytania ikonek, nie - pisalem już o tym w poprzednim poście
Jednocześnie twierdząc, że CRT + scandoubler mogą dać najlepszy obraz i do grania i do WB. (nie testowałem)
Ty masz chyba tylko wspomnienia...
Proszę Cię... daruj sobie już te fantazje.
Dopiero miał być monitor Commodore bez głośniczków, teraz jest już jakiś CBM z głośnikami, ale w którym stereo nie słychać...
Powiem Ci coś... głośniki stereo w starych monitorach są po bokach tej wielkiej obudowy.
(nie z przodu jak w LCD - czaisz?) Więc nie bardzo rozumiem, jak głośniki ułożone centralnie w przednim panelu (LCD)
Może Ty mylisz stary telewizorek Unitry czarno-biały, mono, gdzie Amigę miałeś podłączoną przez modulator i kabel antenowy z prawdziwym monitrem CRT :)
@QkiZ, post #104
przecież masz w emulatorach efekty rozmywania ekranu, nawet w WinUAE coś takiego jest.
Kiedy w końcu pojmiesz że pisze swoje zdanie i moim zdaniem LCD jest lepszy.a kiedy ty, że ta dyskusja nie ma sensu? :D
Nie testowałeś, ale mówisz że jednak CRT lepszy
zluzuj bo ci żyłka pęknie.
A gdzie napisałem, że monitor CBM który miałem kiedyś nie miał głośników?
Skisłem A gdzie napisałem że w moim LCD głośniki są z przodu obudowy
@michalmarek77, post #108
do dedykowanego sprzętu...
@amizet, post #110
@michalmarek77, post #111
@sebbb, post #117