@selur, post #1
@Romlen, post #31
@Romlen, post #31
po co?- pogadałem i wyjaśniłem jak to dzisiaj jest z Amigami i znowu zapytał
ale po co? skoro jak chcę pograć to włączam PlayStation.
@Romlen, post #31
@diecast64, post #24
Za dwadzieścia lat będzie więcej, ale w środowiskach XBox, PS. W amigowym raczej coraz mniej niestety
@mmarcin2741, post #39
@mmarcin2741, post #39
@Axi0maT, post #41
grono sympatykow PS1 jest ogromne i przebija wielokrotnie spolecznosc amigowa
@Axi0maT, post #41
...to znam wielu takich co Amige maja, używają, a na ppa nigdy nie byli...Też znam przynajmniej kilka osób co mają nawet 2-3 Amigi i inny retro sprzęt, tylko, że czasu nie mają na forum (na ppa nie mają konta) ale swojego sprzętu używają. Przypuszczam, że jak bym zrobił spotkanie dla kumpli co już dawno Amigi nie widzieli a kiedyś mieli - to by sobie sprezentowali po takim party, jak ich znam to na 10 osób ze 4 by się zaopatrzyły w A500/A600. Jak o Amigach gadają to widać łezkę w oku, reakcja na prawdziwą Amigę po przerwie od lat 90-tych bezcenna. Do zakupu Amigi "sprowokowałem" niedawno dwie osoby, a nad kolejnymi pracuję
@mmarcin2741, post #39
@mmarcin2741, post #42
@Axi0maT, post #45
@ZbyniuR, post #46
Zresztą ci co C64 ledwo w życiu liznęli, bo szybko dorwali A500, to raczej nie upajają się teraz gierkami na 8bitach.Jestem podobnym przykładem ale mocniejszego "liźnięcia" C64, bo przez kilka lat co go miałem przetestowałem setki gier z czego kilkadziesiąt do dzisiaj pamiętam. W tamtym czasie zbierałem nawet podpisy na kartce A4 z napisem Amiga, po to aby dopisać później brzydkie rzeczy na jej temat
@Daclaw, post #48
@teh_KaiN, post #49
No i pierwsze wormsy bo tam wiele rzeczy ma rozmiar jednego lub paru pikseli. W resztę z powodzeniem można grać.
@Daclaw, post #48
@michal_zukowski, post #54
@jubi, post #55
@Adinfo, post #52
Podaj jakiś przykład gier z renderami 2D, jestem ciekawy.
@Adinfo, post #47
@michal_zukowski, post #56
Natomiast dla mnie amigowcem (pracownikiem) jest osoba wykonująca dowolne rzeczy na amidze/programach amigowych przez dowolny czas (wykonująca dowolne rzeczy dla danej firmy, w tym b2b, przez dowolny czas).